"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Φουκουσίμα: Όλο και πιο κοντά στη λύση τύπου Τσερνόμπιλ

Ένας επιζών ανάμεσα σε τόνους από ερείπια στην Ιαπωνία στην περιοχή Ρικουζεντακάτα
Η επιτροπή πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας αύξησε σήμερα το βαθμό επικινδυνότητας στο 5 από το 4 που ήταν μέχρι χθες, ενώ την ίδια στιγμή οι Ιάπωνες αξιωματούχοι, πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν μεγαλύτερη διασπορά της ραδιενέργειας ψύχοντας τους αντιδραστήρες και κυρίως τον αντιδραστήρα αριθμό 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
Οι Ιάπωνες μηχανικοί, εξετάζουν, επίσης, το ενδεχόμενο «ενταφιασμού» των αντιδραστήρων με τσιμέντο, όπως έγινε στο Τσερνόμπιλ για να αποτραπεί μία καταστροφική διαρροή ραδιενέργειας.
Σκέφτονται να θάψουν πρώτα τους αντιδραστήρες στην άμμο και να ρίξουν μετά τσιμέντο αποτρέποντας μία τεράστια πυρηνική καταστροφή σαν του Τσερνόμπιλ το 1986.

Η βλάβη, όμως στο ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να αποκατασταθεί αύριο το πρωί στους αντιδραστήρες 1 και 2 ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν πάλι οι αντλίες νερού  για την ψύξη τους.

Προτεραιότητα δίνεται στον αντιδραστήρα 3 που περιέχει πλουτώνιο.

Ο επικεφαλής της Πυρηνικής Επιτροπής των ΗΠΑ, Γκρέγκορι Τζάσκο δήλωσε, ωστόσο, ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να ψύξουν οι Ιάπωνες τους αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα.
«Οι Ιάπωνες μηχανικοί δεν μπορούν να πουν, ακόμη, με βεβαιότητα αν έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση στους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα» δήλωσε ο Χινετοχίκο Νισιγιάμα, αναπληρωτής διευθυντής της ιαπωνικής υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

«Με τις επιχειρήσεις ρίψης νερού πολεμάμε μία φωτιά που δεν μπορούμε να δούμε» τόνισε.

«Η φωτιά δεν επεκτείνεται, όμως δεν μπορούμε να πούμε ακόμη ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο» πρόσθεσε.

Εξάλλου η "λύση Τσερνόμπιλ" μπορεί να είναι η έσχατη για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Φουκουσίμα 1, αλλά το θάψιμο του εργοστασίου κάτω από άμμο και τσιμέντο είναι μία πρόχειρη λύση που μπορεί να αποκλείσει την πρόσβαση σε ένα μέρος της Ιαπωνίας επί δεκαετίες εξαιτίας της ραδιενέργειας.

Οι ιαπωνικές αρχές ισχυρίζονται ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάνε για μακροπρόθεσμα μέτρα, καθώς προς το παρόν προηγείται η ψύξη των έξι αντιδραστήρων του εργοστασίου.

Στο 5 ο «πυρηνικός συναγερμός»

Η διεθνής κλίμακα επικινδυνότητας για τη ραδιενέργεια κυμαίνεται απί 1 έως 7  και η διαφορά του 4 από το 5 είναι ότι ο βαθμός 4 μαρτυρά τοπικού χαρακτήρα επιπτώσεις ενώ ο 5 ευρύτερου. Στον ίδιο με σήμερα βαθμό επικινδυνότητας με της Ιαπωνίας ήταν και το πυρηνικό ατύχημα του 1979 στο Three Mile Island των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκατομμύρια κόσμου στο Τόκιο παραμένουν εντός σπιτιών ενώ χιλιάδες άλλοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν  τη χώρα τους.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας θα αρχίσει τις μετρήσεις για το επίπεδο της ραδιενέργειας στο Τόκιο απόψε ώστε να ενημερωθεί ο πληθυσμός που ανησυχεί για τα προβλήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στην πόλη Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Γιούκια Αμάνο
Σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο σκληρός και ανθεκτικός λαός της Ιαπωνίας θα ανακάμψει από την κρίση και ότι η χώρα θα επανέλθει ισχυρότερη από πριν.
Ο τελευταίος απολογισμός

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών πάντως έχει ξεπεράσει τους 6.911 ενώ περισσότεροι από 10.692 άνθρωποι αγνοούνται από το φονικό σεισμό της προηγούμενης Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Περισσότεροι από 410.000 άνθρωποι από 12 περιφέρειες έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και μένουν σε καταυλισμούς.

Χιλιάδες είναι απομονωμένοι ή αποκλεισμένοι χωρίς φαγητό, πόσιμο νερό και ρεύμα  ενώ 320 χιλιάδες νοικοκυριά στο βορρά δεν έχουν ρεύμα από το κτύπημα του Εγκέλαδου μέχρι σήμερα.

Το τσουνάμι είχε ύψος 23 μέτρα

Όπως έγινε γνωστό, το τσουνάμι που κατέστρεψε τις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μετά τον ισχυρό σεισμό στις 11 Μαρτίου έφθασε σε ύψος τουλάχιστον 23 μέτρων, σύμφωνα με
μια ιαπωνική μελέτη που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Yomiuri Shimbun. Το Ινστιτούτο Έρευνας για τους λιμένες και τα αεροδρόμια της Ιαπωνίας μέτρησε στο Οφουνάτο, στο νομό της Ιβάτε, το τσουνάμι που έσβησε από το χάρτη ολόκληρες παραλιακές πόλεις, σύμφωνα με την εφημερίδα.  Το ψηλότερο τσουνάμι που προκλήθηκε ποτέ στην Ιαπωνία, μετά από έναν σεισμό,
μετρήθηκε στα 38,2 μέτρα το 1896, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Από μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα

Η Nissan ανακοίνωσε πως θα ελέγξει όλα τα αυτοκίνητα που παράγονται στα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία για να διασφαλίσει ότι δεν έχουν μολυνθεί, μετά την διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε ότι τα προϊόντα μας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Nissan.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχει εκλείψει κάθε κίνδυνος μόλυνσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες διέκοψαν την παραγωγή τους στην Ιαπωνία, κυρίως λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου