"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ομιλία της Ελένης Ψυχογιού στο καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών


Ομιλία της λαογράφου Ελένης Ψυχογιού με θέμα: «Μυκηναϊκά και σύγχρονα δρώμενα θανάτου και αναγέννησης: συγκριτικά δεδομένα με βάση τον κρατήρα από την Αγία Τριάδα Ηλείας»
Παρασκευή 4 Μαρτίου, ώρα 8μμ, στο καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών

"Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 αποκαλύφθηκε ένα μυκηναϊκό νεκροταφείο στην Αγία Τριάδα του νομού Ηλείας, στη θέση «Παλιομπουκοβίνα». Στο δρόμο ενός από τους θαλαμωτούς τάφους βρέθηκε κρατήρας με παράσταση πρόθεσης νεκρού και γυναικείου θρήνου, η αρχαιότερη στο είδος της μέχρι σήμερα. Κατά τους ανασκαφείς η παράσταση αφορά τη νεκρική τελετουργία για κάποιο μέλος της κοινότητας στην οποία ανήκε το νεκροταφείο.

Ωστόσο η παράσταση φαίνεται να περιέχει και δυσερμήνευτα, διφορούμενα δεδομένα που δυσκολεύουν την κατανόησή της. Με βάση τη σύγκριση της μυκηναϊκής παράστασης με σύγχρονα αποκριάτικα δρώμενα θανάτου και αναγέννησης που εντάσσονται στο συμβολικό κύκλο του χρόνου και της βλάστησης, επιχειρείται μια διαφορετική ανάγνωση της εικόνας του κρατήρα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου