"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

8   ΜΑΡΤΙΟΥ

              Ημέρα  της Γυναίκας

   Ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας, αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική και ριζική αντιμετώπιση της βίας εναντίον τους, ζητά ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιον Γιάγκλαντ, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

    Δεδομένης της σημασίας της πολιτικής, στον καθορισμό των προτεραιοτήτων και της κατεύθυνσης των κοινωνιών, οι φωνές και απόψεις των γυναικών πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές, ισότιμα με τους άνδρες, επισημαίνει ο κ. Γιάγκλαντ.

    Αναφερόμενος σε σχετική μελέτη του Οργανισμού, αναφέρει ότι η συμμετοχή των γυναικών σε πολιτικά αξιώματα και στα εθνικά κοινοβούλια το 2008, ανήλθε μόλις στο 23,7% έναντι 21,8% που ήταν το 2005.

    "Πρέπει να επωφεληθούμε, στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, να επιτύχουμε την πραγματική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό βίο και ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας, της συμμετοχής στην πολιτική και στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάγκλαντ.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητά από τις κυβερνήσεις των 47 κρατών-μελών του Οργανισμού, να στηρίξουν τη νέα σύμβαση σχετικά με την πρόληψη, καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας.

    Μειώνεται το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεθνούς Έρευνας Επιχειρήσεων (IBR) 2011 της Grant Thornton, μειώνεται το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις.

    Οι γυναίκες σήμερα κατέχουν το 20% των ανώτατων διοικητικών θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό χαμηλότερο από αυτό του 2009 (24%) και μόλις 1% μεγαλύτερο από το 2004.

    Στην τριμηνιαία έρευνα για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε επίσης ότι το ποσοστό των μη εισηγμένων επιχειρήσεων που δεν απασχολούν καμία γυναίκα σε ανώτατες διοικητικές θέσεις, αυξήθηκε στο 38% σε σύγκριση με το 35% για το 2009.

    Στην Ελλάδα ωστόσο, το ποσοστό των γυναικών που καταλαμβάνουν ανώτατες διοικητικές θέσεις σε μη εισηγμένες επιχειρήσεις αγγίζει το 30%, ποσοστό κατά 7% υψηλότερο από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2009 και 8% από το 2004. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 24% των γυναικών κατέχουν τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή, (μέσος όρος ποσοστού Ευρωζώνης ' 17%) και μόλις το 10% τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

 Καθιστική διαμαρτυρία στην Αργεντινή, μετονομασίες δρόμων στη Γαλλία, διαδηλώσεις στην Τουρκία είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις που έγιναν σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.
Στην Αργεντική πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμρτυρία μπροστά στο Κογκρέσο στο Μπουένος 'Αιρες για "αυτές που κανείς δεν ακούει", μία αναφορά στις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας από τους συζύγους τους, οι οποίες δεν καταφέρνουν να καταγγείλουν την κακοποίησή τους στην αστυνομία.
Στο Περού 69 οργανώσεις γυναικών διοργάνωσαν διαμαρτυρία μπροστά στο δικαστικό μέγαρο στη Λίμα ώστε οι γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης να μπορούν να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη.
Στις Βρυξέλλες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ υπογράμμισαν τον "καθοριστικό" ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες στην αλλαγή που σημειώνεται στην Τυνησία και την Αίγυπτο.
Εξάλλου σε προάστιο του Παρισιού οι δρόμοι πήραν συμβολικά γυναικεία ονόματα, όπως έγινε και στη Μασαλία.
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε από τη μεριά του τις αμφιβολίες του για τη χρησιμότητα της Ημέρας της Γυναίκας και έκρινε πιο "σημαντικό" να "βρεθούν δουλειές για τους άνδρες και για τις γυναίκες".
Στην Τουρκία πολλές χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν για να καταγγείλουν "τα εγκλήματα τιμής" που εξακολουθούν να σημειώνονται στη χώρα.
Στην Αγκυρα περίπου 2.000 γυναίκες διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας: "Σταματήστε τις δολοφονίες γυναικών", ενώ στην Κωνσταντινούπολη εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν στην πλατεία Ταξίμ.
Τέλος, η Νορβηγία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που επιβάλλει με νόμο την ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ αναμένεται να εξετάσει την επέκταση του μέτρου σε όλες τις εταιρείες, όπως δήλωσε η Ρίκε Λιντ αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου