"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Το πετρέλαιο της Λιβύης στρατιωτικός στόχος


Ο λιβυκός λαός θα πάρει τα όπλα, αν επιβληθεί ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη, δήλωσε ο Μουαμάρ Καντάφι σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση.
Μια τέτοια επέμβαση από τη Δύση ή τον ΟΗΕ, όπως έχουν ζητήσει οι αντικαθεστωτικοί στη Βεγγάζη, θα καταδείκνυε την πραγματική πρόθεσή τους, που δεν είναι άλλη από το να βάλουν "χέρι" στο πετρέλαιο της Λιβύης.
Από τη μεριά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι ο οργανισμός δεν σχεδιάζει να επέμβει στη Λιβύη, αλλά βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε εξελίξεις.
«Αν ζητηθεί και αν χρειαστεί μπορούμε να ανταποκριθούμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Υπάρχουν πολλά ευαίσθητα ζητήματα στην περιοχή όσον αφορά το τι μπορεί να θεωρηθεί ξένη στρατιωτική ανάμειξη», τόνισε.
«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων θα ήταν μια περίπλοκη αποστολή και θα απαιτούσε επίσης μια νέα εντολή από τον ΟΗΕ. Η τρέχουσα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν δίνει άδεια για τη χρήση ενόπλων δυνάμεων», κατέληξε ο Ράσμουσεν.

Παράλληλα, στο έδαφος της Λιβύης οι μάχες μαίνονται. Αντικαθεστωτικοί δήλωσαν ότι δυνάμεις πιστές στον Καντάφι έπληξαν δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου στον τερματικό σταθμό πετρελαίου του Ελ Σιντέρ στα ανατολικά.


«Στεκόμασταν εκεί προς την κατεύθυνση του Ελ Σιντέρ. Υπήρξε ένας άγριος και αδιάκριτος βομβαρδισμός εναντίον μας, από τον οποίο επλήγησαν στη συνέχεια οι δεξαμενές αποθήκευσης», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο μαχητής των αντικαθεστωτικών Άμπντελ Σαλάμ Μοχάμεντ.
Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν επίσης ότι οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σήμερα στο λιμάνι της Ρας Λανούφ, το οποίο δεν απέχει πολύ από το Ελ Σιντέρ.
Μια τεράστια έκρηξη ακούστηκε το απόγευμα κοντά σε διυλιστήριο που βρίσκεται στα περίχωρα του λιμανιού. Από το σημείο της έκρηξης αναδύονται φλόγες ύψους πολλών εκατοντάδων μέτρων, αναφέρει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα καταδιωκτικό αεροσκάφος άνοιξε πυρ μεταξύ του διυλιστηρίου και της μεσογειακής ακτής. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.
Η κρατική τηλεόραση επέρριψε την ευθύνη για την έκρηξη σε «υποστηριζόμενα από την Αλ Κάιντα» ένοπλα στοιχεία, τα οποία ανατίναξαν τη δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου, την ώρα που οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι προήλαυναν προς το Ρας Λανούφ.
Οπισθοχωρούν οι αντικαθεστωτικοί
Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις οπισθοχωρούν προς το λιμάνι Ρας Λανούφ, προερχόμενοι από τα δυτικά, αφού δέχθηκαν αεροπορικά χτυπήματα και πυρά πυροβολικού.
Λίγο νωρίτερα, οι πληροφορίες τους ήθελαν να κερδίζουν έδαφος, όμως η αναδίπλωσή τους μετατοπίζει τη γραμμή του μετώπου εγγύτερα στο Ρας Λανούφ.
Ασαφές παραμένει το ποιος ελέγχει την πόλη Μπιν Τζαουάντ, επίσης στα ανατολικά. Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν στη Βεγγάζη ότι ξανακέρδισαν την πόλη μετά από σφοδρές μάχες. Ωστόσο, κάποιοι από τους αντικαθεστωτικούς δηλώνουν ότι δεν έχει κριθεί ακόμη η τύχη της πόλης.
Στην Ζαουίγια, στα δυτικά της χώρας, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι διαδηλώνουν μικρές ομάδες υποστηρικτών του Καντάφι. Η τηλεόραση, πάντως, δεν έδειξε εικόνες από τη διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου