"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κατέρρευσαν μετοχές και ομόλογα


Η «βουτιά» του χρηματιστηρίου μετά την υποβάθμιση μάλλον ήταν η αφορμή για το σημερινό ξεπούλημα μετοχών, καθώς οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στους λόγους που προβάλλει η Moody’s, δηλαδή, στους φιλόδοξους στόχους του προγράμματος, στην μείωση των φορολογικών εσόδων και στον κίνδυνο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όλα αυτά υφίστανται εδώ και τρεις μήνες, έτσι η έκθεση της Moody’s έδωσε απλώς το εναρκτήριο λάκτισμα για τις ρευστοποιήσεις στην οδό Αθηνών. Η Moody’s, μ’ άλλα λόγια, απλώς «άναψε» το φυτίλι για τους δικούς της λόγους καθώς μάλλον γνωρίζει περισσότερα σ ότι πρόκειται να συμβεί τις δυο επόμενες εβδομάδες.

   
 Η πτώση διευρυνόταν σταδιακά και όταν ανακοινώθηκε και το επιτόκιο δανεισμού ( 4,75% ) για τα εξάμηνα έντοκα, τότε άρχισε η κατάρρευση, κυρίως, των τραπεζικών μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1525,50 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,81%. Την ίδια ώρα, στην αγορά ομολόγων, το spread των ελληνικών δεκαετών έφθασε στις 954 μονάδες, δηλαδή μια άνοδο 50 μονάδων μέσα σε μια ημέρα.

        
Στα 6,15 ευρώ έκλεισε η τιμή της Εθνικής καταγράφοντας πτώση 6,82%.
Πτώση 7,99%  για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πάνω από 7% οι απώλειες σε Τράπεζα Πειραιώς και Αγροτική Τράπεζα.

Πτώση 6,11% για την Eurobank, 4,29% για την Alpha bank και 6,59% για την Marfin Popular. Πτώση 5,95% για την MIG και 4,58% για την Μυτιληναίος.

Μοναδική  εξαίρεση στον εικοσάρη ήταν η μετοχή της ΟΠΑΠ – η οποία είχε θετικό πρόσημο σ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ωστόσο στο τέλος « υπέκυψε» με πτώση 2,21%. Οριακές απώλειες και για τον ΟΤΕ.       

Στον σαραντάρη πτώση 4,3% για την ΕΧΑΕ και 4,4% για την Ιντραλότ.

Στα 133 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.  
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου