"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Άμεση Κατάπαυση πυρός μετά τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Άμεση κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Λιβύης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για εφαρμογή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη χώρα.

«Αποφασίσαμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και την άμεση διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Μούσα Κούσα.Γαλλία και Βρετανία εμφανίστηκαν συγκρατημένες στην ανακοίνωση της Λιβύης, τονίζοντας ότι περιμένουν να δουν πράξεις ενώ η Τουρκία επισήμανε ότι η κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως.

Όπως ανέφερε ο Κούσα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η απόφαση για κατάπαυση του πυρός ελήφθη προκειμένου η κυβέρνηση να προστατεύσει τους πολίτες της και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Η Λιβύη ενδιαφέρεται πολύ για την προστασία των αμάχων», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το κράτος θα προστατεύσει όλους τους ξένους και τα ξένα περιουσιακά στοιχεία στην χώρα.

Όπως τόνισε, η κατάπαυση πυρός θα οδηγήσει και πάλι την χώρα στην ασφάλεια.


Πάντως οι εξεγερμένοι τόνισαν ότι οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι έπληξε τις δυτικές πόλεις Ζιντάν και Μισράτα. Δεν διευκρίνισαν όμως αν η επίθεση έγινε πριν ή μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός.

 Νωρίτερα ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν, είχε δηλώσει ότι «μέσα στις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη» στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων.

Οι γαλλικές δυνάμεις δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στην επιχείρηση, ενώ στο Όσλο η υπουργός Άμυνας της χώρας Γκρέτε Φαρέμο γνωστοποίησε πως και η Νορβηγία θα συμμετάσχει στην καταστολή των δυνάμεων Καντάφι.

Την πρόθεσή του να μετάσχει σε στρατιωτική επέμβαση κατά του Καντάφι ανακοίνωσε και το Βέλγιο, που πρόκειται να στείλει στην περιοχή 6 καταδιωκτικά F-16 και μία φρεγάτα.

Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ εξετάζει τρόπους για την επιβολή του ψηφίσματος του ΟΗΕ και τη λήψη «κάθε άλλου απαραίτητου μέτρου».

«Τον περιμένει η κόλαση όποιον επιτεθεί στη Λιβύη» είχε απαντήσει με τη σειρά του ο Μουαμάρ Καντάφι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγές από το ΝΑΤΟ, πάντως, δήλωναν σήμερα το πρωί  ότι όλοι οι πρεσβευτές βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Την περασμένη εβδομάδα οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συμφώνησαν ότι η Συμμαχία θα αναλάμβανε δράση μόνο έπειτα από μια ξεκάθαρη εντολή των Ηνωμένων Εθνών.

Γαλλία: «Εντός των ωρών οι επιθέσεις»

Την ίδια ώρα, η Γαλλία δηλώνει ότι τα στρατιωτικά πλήγματα κατά της Λιβύης θα διεξαχθούν «σύντομα», «εντός των επομένων ωρών» και οι γαλλικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL πως «οι Γάλλοι, οι οποίοι ηγήθηκαν των εκκλήσεων για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, θα είναι συνεπείς ως προς τη στρατιωτική επέμβαση». Όταν του ζητήθηκε να γίνει σαφέστερος, είπε ότι οι «Γάλλοι θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις».

Από το Όσλο, η Νορβηγίδα υπουργός Άμυνας Γκρέτε Φαρέμο δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ότι η Νορβηγία θα συμβάλει στη στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι.

«Θα συμβάλουμε στην επιχείρηση, αλλά είναι νωρίς να πούμε με ποιον τρόπο. Η αποστολή αεροπορικών δυνάμεων θα ήταν κάτι εφικτό» δήλωσε η Νορβηγίδα υπουργός Άμυνας.

Επιφυλάξεις από την Κίνα
Η Κίνα εξέφρασε τις «σοβαρές επιφυλάξεις» της για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αν και δεν χρησιμοποίησε το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο), που έχει ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απείχε από την ψηφοφορία, όπως και η Ρωσία.

«Είμαστε αντίθετοι στη χρήση στρατιωτικής ισχύος στις διεθνείς σχέσεις και έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για μερικά σημεία της απόφασης» αναφέρει η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τζιάνγκ Γιου σε ανακοίνωσή της, χωρίς να προβαίνει σε διευκρινίσεις γι' αυτές τις επιφυλάξεις.

Η απόφαση δίνει έγκριση για τη λήψη «όλων των απαραίτητων μέτρων» για να προστατευθούν οι άμαχοι, περιλαμβανομένων των αεροπορικών πληγμάτων, και επιβάλει κατάπαυση του πυρός στο λιβυκό στρατό, όμως διευκρινίζει πως δεν υπάρχει ζήτημα στρατιωτικής κατοχής.

Η Κίνα επέλεξε να απόσχει κατά την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας αφού έλαβε υπόψη «τις ανησυχίες και τις θέσεις των αραβικών χωρών και των χωρών της Αφρικανικής Ένωσης, καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες στη Λιβύη», πρόσθεσε η Τζιάνγκ, χωρίς να προβεί σε διευκρινίσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου