"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

: Είσαι στον υπολογιστή; Σε παρακολουθούν!


Μπορεί ο υπολογιστής σου να ανήκει σε ένα παράνομο δίκτυο και να μην το γνωρίζεις; Και όμως, είναι δυνατόν!

Πρόκειται για τους υπολογιστές που αποκαλούνται «zombie» και εν αγνοία του χρήστη τους χρησιμοποιούνται για σκοπούς κάθε άλλο παρά θεμιτούς.


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Μicrosoft, μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν... πάνω από 2 εκατομμύρια τέτοιοι «υπολογιστές-zombie».

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΔΙΚΤΥΑ

Συγκεντρώνονται σε δίκτυα, γνωστά ως botnets, που αποτελούνται από computer μολυσμένα με κακόβουλο λογισμικό, τα οποία ελέγχονται από έναν κεντρικό υπολογιστή και χρησιμοποιούνται συνήθως για εγκληματικές ενέργειες στο Διαδίκτυο.

Συνήθης σκοπός αυτών των «μολυσμένων» δικτύων είναι η μαζική αποστολή ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam mail). Μπορούν όμως να επεκταθούν και σε άλλες λιγότερο «αθώες» δραστηριότητες.


ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

«Εχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου μια εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού, λίγο πριν από έναν μεγάλο αγώνα στον οποίο αναμένεται να έχει σημαντικό τζίρο, δέχεται επίθεση από ένα τέτοιο δίκτυο, γεγονός που καθιστά τον ιστότοπό της άχρηστο.

Σκοπός είναι η εκβιαστική απόσπαση κάποιου χρηματικού ποσού, τονίζει ο κ. Βασίλης Βλάχος, καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας. «Το botnet Μariposa είχε 13 εκατομμύρια διευθύνσεις ΙΡ (σ.σ.: η ψηφιακή ταυτότητα κάθε υπολογιστή). Φυσικά ο πραγματικός αριθμός ήταν μικρότερος, ξεπερνούσε όμως το 1 εκατομμύριο.


Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ανθεί κυρίως στη Ρωσία και άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ο συνηθέστερος τρόπος «εισβολής» σε έναν υπολογιστή, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι μέσω παραπλανητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail).

Το περιεχόμενο των οποίων αφορά συνήθως κάποια προσφορά ενός δώρου ή ταξιδιού.


ΠΩΣ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Ετσι ζητείται από τον παραλήπτη να πλοηγηθεί στον σύνδεσμο που υπάρχει στο μήνυμα με το φανταχτερό δώρο. Εκείνος ανυποψίαστος ανοίγει το e-mail του... τότε ενεργοποιείται ένας ιός που εισβάλλει στο λειτουργικό σύστημα και ο αποστολέας αποκτά τη διαχείριση του υπολογιστή.

Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική διεύθυνση του παραλήπτη και στέλνει παραπλανητικά μηνύματα, ώστε να αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης σε ηλεκτρονικές συναλλαγές των θυμάτων του, όπως π.χ. σε υπηρεσίες e-banking.

Το botnet Ζeus, η ύπαρξη του οποίου εξακριβώθηκε το 2007 στις ΗΠΑ, με τις τελευταίες του αναβαθμίσεις μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού και όλα τα στοιχεία του κατόχου στον διαχειριστή των «ζόμπι».


ΟΙ HACKER ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, εστιάζεται στο γεγονός ότι οι hacker ανακαλύπτουν και ανανεώνουν διαρκώς τους τρόπους με τους οποίους παρακάμπτουν τα προγράμματα αντιμετώπισης ιών.

Στις διαδικτυακές κοινότητες λειτουργεί ακόμη και ενοικιαστήριο botnet. Σε underground κοινότητες στο internet, μπορεί κάποιος να νοικιάσει ένα botnet για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Το οποίο θα έχει στη διάθεσή του για λίγες ώρες ή ημέρες ή ακόμη και να παραγγείλει ειδικό κακόβουλο λογισμικό, για να φτιάξει το δικό του botnet.


ΕΥΑΛΩΤΑ ΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ

Πέρα από τα δίκτυα των υπολογιστών zombie, τα wi-fi δίκτυα δηλαδή (ιδιαίτερα όσα είναι παλαιότερης τεχνολογίας), είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα σε χρήση για κακόβουλες ενέργειες.

Π.χ., οι παιδόφιλοι συνηθίζουν να εισέρχονται στο Ιnternet μέσω αυτών. Ετσι «κατεβάζουν» ή διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας χρησιμοποιώντας την... πόρτα εισόδου ενός άλλου υπολογιστή, ώστε να μην εντοπιστούν. Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το ίδιο «κόλπο» χρησιμοποιούν όσοι κάνουν ηλεκτρονικές αγορές με πλαστές πιστωτικές κάρτες, εκβιαστές κ.ά.

Καλό είναι λοιπόν, να κλειδώνουμε το ασύρματο (wifi) δίκτυο μας!


Το Βήμα
.lovefortechnology

2 σχόλια:

  1. και πως το κλειδωνουμε εμεις οι ασχετοι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΦΟΙΝΙΚΑ1957
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΧΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ....
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή