"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Η 20χρονη Μαρισόλ Βάγιες Γκαρσία καθαιρέθηκε από τη θέση της σαν επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Πράχεδις Γουαδαλούπε Γκερέρο




Ηταν η μόνη που δέχθη­κε να γίνει αρχηγός της Αστυνομίας στην πόλη - πέρασμα της μαφίας στις ΗΠΑ.

Το γραφείο της μικροκαμωμένης, νεαρής γυναίκας προστατεύεται από στιβαρά κάγκελα, που δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η 20χρονη Μαρισόλ Βάγιες Γκαρσία είχε αναλάβει ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Η φοιτήτρια Εγκληματολογίας ήταν η μόνη που δέχτηκε να γίνει αρχηγός της Αστυνομίας στην πόλη Πράσεντις Γκερέρο, η οποία βρίσκεται στο αποκαλούμενο «Τρίγωνο του Θανάτου», στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ.

Η κωμόπολη των 10.000 κατοίκων είναι στην καρδιά ενός δαιδαλώδους δικτύου που χρησιμοποιεί η μαφία των ναρκωτικών για να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και αποτελεί καθημερινά θέατρο ενός ακήρυχτου, αλλά απολύτως υπαρκτού πολέμου, μεταξύ καρτέλ και αστυνομίας. Μόλις πριν από λίγους μήνες δολοφονήθηκε ο δήμαρχος της Πράσεντις, ο ένατος τοπικός άρχων  από τα πυρά των καρτέλ στο Μεξικό, ενώ ο προκάτοχος της Μαρισόλ εκτελέστηκε από τη μαφία το καλοκαίρι του 2009. Στην κοντινή πόλη Χουαρέζ έχουν δολοφονηθεί 6.000 άτομα από το 2008.
Το στοίχημα
Η αστυνομική δύναμη που είχε στη διάθεσή της ήταν  ελάχιστη και αποτελείται από μόλις 19 αστυνομικούς, εκ των οποίων οι 9 είναι γυναίκες και τις είχε προσλάβει  η νεόκοπη αρχηγός.

Η αντιμετώπιση των καρτέλ, σύμφωνα με τη νεαρή αρχηγό, παραμένει στα χέρια των ομοσπονδιακών Αρχών. «Οι αστυνομικοί μας θα πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και θα μιλούν για την πρόληψη. Θέλουμε να ενισχύσουμε τις αξίες της οικογένειας», τονίζει η Μαρισόλ Γκαρσία.
Το να κερδίσει η τοπική αστυνομία την εμπιστοσύνη του κόσμου, πάντως, φαίνεται εξίσου δύσκολο, καθώς πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες έχουν απογοητεύσει πολλάκις τον κόσμο. Πριν από μερικές ημέρες ένας βουλευτής του αριστερού κόμματος PRD παραιτήθηκε, μετά την αποκάλυψη τοπικού ραδιοσταθμού για συναλλαγές του με έναν έμπορο ναρκωτικών. Οταν οι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν την επιχείρηση κατά της διαφθοράς στα του οίκου τους, αναγκάστηκαν να απολύσουν περισσότερους από το 10% των υπαλλήλων.
ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ  Μαρισόλ Βάγιες Γκαρσία
     
Θέλει έναν διαφορετικό κόσμο για το παιδί της

Τα 400 ευρώ που παίρνει ως μισθό, σαφώς δεν αποτελούσαν κίνητρο για τη δυναμική κοπέλα. Το θάρρος της Μαρισόλ πήγαζε από την ανάγκη της να δει τον μικρό της γιο να μεγαλώνει σε έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνον στον οποίο γεννήθηκε και συνεχίζει να ζει η ίδια, να μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερος.
Ο μεξικανικός Τύπος - που δίνει τη δική του μάχη εναντίον των καρτέλ, αφού κάθε τόσο δημοσιογράφοι δολοφονούνται λόγω των αποκαλύψεων που κάνουν - τη στήριξε με πάμπολλα πρωτοσέλιδα, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ακριβώς επειδή αναγορεύτηκε σε εμβληματική φυσιογνωμία της αστυνομίας, θα γίνει σύντομα στόχος των καρτέλ.


Η 20χρονη Μαρισόλ Βάγιες Γκαρσία, η οποία είχε αναλάβει επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Πράχεδις Γουαδαλούπε Γκερέρο, στην ίδια πολιτεία, καθαιρέθηκε από τη θέση την Δευτέρα, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι σχεδιάζει να ζητήσει άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες διότι δέχθηκε απειλές.

Η μικροκαμωμένη φοιτήτρια και μητέρα δεν εμφανίστηκε στην εργασία της την Δευτέρα. Οι αρχές στην πόλη, κοντά στην διαβόητη Σιουδάδ Χουάρες, επιβεβαίωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Βάγιες Γκαρσία, που είχε χαρακτηριστεί στο πρόσφατο παρελθόν «η γενναιότερη γυναίκα στο Μεξικό» ζήτησε άδεια για μερικές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου