"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

«Ως εδώ µε τις θυσίες» Ο Πρωθυπουργός απάντησε στις φήµες ότι θα ζητηθούν κι άλλα µέτρα



Η κυβέρνηση δεν πρόκειται  να λάβει άλλα µέτρα «ό,τι  και να γίνει», ήταν το µήνυµα  Παπανδρέου χθες προς την  Κοµισιόν και την τρόικα
Μήνυµα στην Κοµισιόν και τον επίτροπο για την Οικονοµία Ολι Ρεν, που άνοιξε τη συζήτηση για την ανάγκη λήψης νέων µέτρων, έστειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει άλλα µέτρα «ό,τι και να γίνει».
Το µήνυµα Παπανδρέου, που αφορά προφανώς και την τρόικα, έχει να κάνει µε την εντεινόµενη φηµολογία των τελευταίων ηµερών, ότι η αναθεώρηση του ελλείµµατος προς τα πάνω θα υποχρεώσει την Ελλάδα στη λήψη και νέων µέτρων σκληρής λιτότητας. Ο Πρωθυπουργός φρόντισε χθες, µιλώντας σε ηµερίδα για νέους επιχειρηµατίες που διοργάνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, να προειδοποιήσει την Κοµισιόν και την τρόικα, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα µέτρα και ότι έχει υποβληθεί ήδη σε βαριές θυσίες. Αν και για πολλούς οι αναφορές Παπανδρέου έχουν και εσωτερικό ακροατήριο, καθώς επίσης έχει ενταθεί η φηµολογία ότι επίκειται η λήψη και νέων αυστηρών µέτρων εις βάρος των χαµηλότερων εισοδηµατικά τάξεων και των συνταξιούχων, είναι προφανές ότι µε αυτές ο έλληνας Πρωθυπουργός προσπαθεί να κλείσει κάθε σχετική συζήτηση που ανοίγει στις Βρυξέλλες, και µπορεί να έχει επιπτώσεις στις εκλογές της 7ης Νοεµβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέµα αυτό έχει δηµιουργήσει έντονο προβληµατισµό στην κυβέρνηση, καθώς εκτιµάται ότι η επίµονη επίκληση εκ µέρους της αντιπολίτευσης του ενδεχοµένου της λήψης συµπληρωµατικών µέτρων µετά την αναθεώρηση του ελλείµµατος πιθανόν να πλήξει ακόµη περισσότερο την εκλογική απήχηση του ΠΑΣΟΚ και κατά  επέκταση των υποψηφίων που στηρίζει το κόµµα στις περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές του επόµενου µήνα.

Εκεί αποδίδεται και η στροφή στην κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική των τελευταίων ηµερών, σύµφωνα µε την οποία η κυβέρνηση πολιτικοποιεί επίσης τις εκλογές, θέτοντας στους ψηφοφόρους παραλλαγές του διλήµµατος «ή αλλάζουµε ή βουλιάζουµε».

Οπως προαναφέρθηκε, ο κ. Παπανδρέου στη χθεσινή παρέµβασή του στην ηµερίδα των νέων επιχειρηµατιών δεσµεύθηκε ότι δεν θα ληφθούν άλλα µέτρα, δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι µισθωτοί και οι συνταξιούχοι και δεν θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Οι δεσµεύσεις Παπανδρέου συνοδεύθηκαν από το σαφές µήνυµα προς τον Ολι Ρεν, την Κοµισιόν και την τρόικα: «Θα τηρήσουµε τις δεσµεύσεις µας γιατί είναι όρος επιβίωσης για τη χώρα, αλλά µέχρι εκεί. Πρέπει να καταλάβουν όλοι µέσα και έξω ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτόγνωρες θυσίες» υπογράµµισε ο Πρωθυπουργός, και στην ουσία έθεσε τέλος στην όλη συζήτηση που άρχισε µε αφορµή τις πληροφορίες για αναθεώρηση του ελληνικού ελλείµµατος από τη Εurostat προς τα πάνω.
ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ:
Δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω µισθωτοί και συνταξιούχοι και δεν θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών συντελεστών

«Δεν είµαστε τεµπέληδες και ανίκανοι, θα αφήσουµε οριστικά το κακό πίσω µας»

«ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ κοµβικό σηµείο» τόνισε χθες στην οµιλία του σε ηµερίδα νέων επιχειρηµατιών ο Γιώργος Παπανδρέου. «Κάνουµε τη µεγαλύτερη µείωση του ελλείµµατος που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και έχουµε πρωτόγνωρα αποτελέσµατα, αυτό µάς δίνει αυτοπεποίθηση, διότι µας δείχνει ότι όταν βάζουµε στόχους, τους πετυχαίνουµε».

Ο Πρωθυπουργός σηµείωσε ότι «η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεµού. Πολλοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν ότι δεν θα τα καταφέρουµε, αλλά τα πρώτα αποτελέσµατα είναι ορατά. Δεν είµαστε τεµπέληδες και ανίκανοι και παρά τα µικρά ή µεγάλα προβλήµατα θα αφήσουµε µια και καλή το κακό πίσω µας».

Ανήγγειλε ότι στο εξής οι προσπάθειες θα στραφούν σε πολιτικές για τη µείωση της σπατάλης στο Δηµόσιο, καθώς και σε όσους φοροδιαφεύγουν αποκρύβοντας εισοδήµατα και ζώντας παρασιτικά εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Δηµοσίου.

Τέλος, ανέφερε επιγραµµατικά ότι οι στόχοι της κυβέρνησης επικεντρώνονται στο να αντιµετωπίσει τις πραγµατικές ρίζες του προβλήµατος µε σταθερά και µακροπρόθεσµα αποτελέσµατα, να σταµατήσει το πελατειακό κράτος, η κακοδιοίκηση, τα κακώς κείµενα, η πελατειακή πολιτική που έχουν οδηγήσει τελικά σε εµπέδωση της αδικίας και στην καταστρατήγηση των δικαιωµάτων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου