"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Γκρίζες ζώνες» στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου

Τέσσερις μεγάλες «γκρίζες ζώνες» απλώνονται πάνω στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, σκιάζοντας την πλήρη διερεύνηση της αλήθειας.
Μακρά και δαιδαλώδης η πορεία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Μακρά και δαιδαλώδης η πορεία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Ο εντοπισμός μαύρου πολιτικού χρήματος δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτός, παρά τις αναλήψεις μεγάλης ποσότητας μετρητών από λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων προσώπων.
Οι σχέσεις των off shore εταιρειών της μονής που συνεργάσθηκαν με ομίλους άλλων επιχειρηματιών ιδίως σε real estate μπίζνες (όπως οι εταιρείες του ομίλου Πάπιστα) δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως, ενώ σκοτεινές παραμένουν και οι συναλλαγές της off shore Torcaso.
Αντίθετα η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου δεν πρέπει να αμφισβητείται παρά τις δικαστικές εκκρεμότητες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστονίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων.
Συγκεκριμένα:
1 Διακίνηση μαύρου χρήματος. Από τα έως σήμερα διαθέσιμα στοιχεία δεν προκύπτει ότι μαύρο χρήμα κατέληξε σε τσέπες πολιτικών προσώπων. Υπάρχουν όμως πολλά σκοτεινά σημεία, όπως:
*Οι αναλήψεις μετρητών ύψους 8.049.222 ευρώ από ανθρώπους της μονής. Ο μοναχός Ευδόκιμος σήκωσε στις 11-9-2008 μετρητά ύψους 2.000.000 ευρώ, προκαλώντας ερωτήματα για τον τελικό προορισμό του ποσού.
*Υπερβολικά πολλές είναι, σύμφωνα με τα πορίσματα και της Τραπέζης της Ελλάδος, και οι αναλήψεις μετρητών άνω των 50.000 ευρώ από λογαριασμούς των εταιρειών του ομίλου Πάπιστα που συνδέονται με τη μονή.
Πρόστιμα
*Πλημμελής έλεγχος των αρμόδιων εποπτικών οργάνων (Τράπεζα της Ελλάδος και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) που αρκούνται σε επιβολή μικροπροστίμων στις τράπεζες που παραβιάζουν τους κανόνες. Σχεδόν σε όλες τις τράπεζες που συναλλάχθηκαν με τη μονή, επιβλήθηκαν πρόστιμα (από 140.000 έως 200.000 ευρώ) για μη ενημέρωση και έλεγχο ύποπτων συναλλαγών!
*Αναλήψεις μετρητών προκύπτουν και από τις προσωπικές συναλλαγές του επιχειρηματία Γ. Σαχπατζίδη με τη μονή.
*Υπάρχει καταφανής αδυναμία των αρχών να ερευνήσουν σε βάθος τους λογαριασμούς που ανοίχθηκαν.
*Το «δώρο» πάντως των 9 εκατ. ευρώ που έδωσε κυπριακή εταιρεία στη μονή μετά την αγορά του ολυμπιακού ακινήτου, παραμένει δεσμευμένο.
2 «Ιερές μπίζνες». Εγιναν κυρίως μέσω δύο εταιρειών off shore (Rassadel και Madeus) και του ομίλου Πάπιστα, στον οποίο μετείχε με ποσοστό 30% η Rassadel, με αγοραπωλησίες ακινήτων και αγορά μετοχών.
Οι μετοχές
*Για την αγορά μετοχών η μονή πήρε από τράπεζες (κυρίως Marfin και Εμπορική), δάνεια 173.600.000 ευρώ. Από τις μετοχές που διαθέτει σήμερα (δεσμευμένες), έχει χάσει 44 εκατ. ευρώ και συνολικά άνω των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς κανείς να βεβαιώσει ποιος κέρδισε από τις συναλλαγές.
*Ο Αθως Κοιρανίδης με έγγραφο του κυπριακού δικηγορικού γραφείου Τ. Παπαδόπουλος και Συνεργάτες, στη Βουλή, στις 10-8-2010, ανασκευάζει προηγούμενες καταθέσεις του και ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου και όχι στον ίδιο. Η επιτροπή ύστερα απ' αυτό θεωρεί ότι διαπράχθηκε σωρεία παραβάσεων, ψευδορκιών και πιθανόν παραποίησης εγγράφων τόσο από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές των εταιρειών όσο και από δικηγορικά γραφεία της Κύπρου!
*Ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί των 8 εταιρειών του ομίλου Πάπιστα στην Κύπρο!
3 Ζημιά Δημοσίου. Η Δικαιοσύνη επικαλείται ως ζημιά την αξία της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων που ανταλλάχθηκαν (υπολογίζονται περίπου στα 55 εκατ. ευρώ), θεωρώντας ότι αποτελούν δημόσια περιουσία. Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, η λίμνη είναι κοινόχρηστο πράγμα, ενώ ήδη μετά τη διανομή των παραλίμνιων εκτάσεων στους ακτήμονες (κυρώθηκε το 1950), έχουν παραγραφεί όλες οι τυχόν αξιώσεις της μονής για αποζημίωση.
Ως απόδειξη της καταφανούς ζημιάς του Δημοσίου το πόρισμα της πλειοψηφίας επικαλείται τη διαφορά από τις εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, το οποίο υπερεκτίμησε 10 φορές την αξία της λίμνης (στα 37 εκατ. ευρώ αντί των 3,7 εκατ. ευρώ) και υποεκτίμησε την αξία των ανταλλαγέντων δημοσίων εκτάσεων.
Αντικειμενικές αξίες
Εκτιμάται επίσης στα 37 εκατ. ευρώ η διαφορά μεταξύ των αντικειμενικών αξιών που δηλώθηκαν, ενώ με βάση την αγοραία αξία των δημόσιων εκτάσεων, η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ! Ωστόσο αναμένονται και τα πορίσματα οκτώ πραγματογνώμων για το ακριβές ύψος της ζημιάς.
Από τη πλευρά της η μονή εξακολουθεί να διεκδικεί δικαστικά την κυριότητα των εκτάσεων και όπως όλα δείχνουν, θα φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Νομικό πρόβλημα θα υπάρξει εάν η μονή κερδίσει, οπότε, σύμφωνα με βουλευτές της Ν.Δ., δεν μπορεί να στηριχθεί η κατηγορία της απιστίας και της απάτης.
4 Λογαριασμοί Torcaso. Το ζήτημα αφορά τα 6.700.000 δολάρια που εμβάσθηκαν από λογαριασμό αγνώστου της Morgan Stanley Ζυρίχης, σε λογαριασμούς Torcaso στην Κύπρο, την περίοδο Νοεμβρίου 1999-Μαρτίου 2000. Με τα χρήματα αυτά φέρεται ότι αγοράσθηκαν τρία ακίνητα από την Torcaso στην Ελλάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν έως το 2003 ο Ν. Ζήγρας, στενός συγγενής του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο λογαριασμός συνδέθηκε από τον πρώην πρόεδρο της επιτροπής για ξέπλυμα Σ. Γκρόζο και με την υπόθεση της Siemens. Καθοριστική θεωρείται εδώ, πέρα από το άνοιγμα των λογαριασμών, και η μαρτυρία δύο κυπρίων δικηγόρων (Γ. Τριανταφυλλίδη και Σπ. Χατζηνικολάου), που η κυπριακή αστυνομία δεν βρήκε για να τους επιδώσει κλήση κατάθεσης στην ελληνική Βουλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου