"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα
χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης."
Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ
Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010
«Στην Ουάσιγκτον έχει δηµιουργηθεί δωµάτιο πολέµου του Wikileaks»
ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ τοποθεσία του Λονδίνου και µε πολλά µέτρα προστασίας, δηµοσιογράφος της ισπανικής εφηµερίδας «Εl Ρais» µίλησε µε τον Τζούλιαν Ασέιντζ, ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του «δηµοσιογράφο ακτιβιστή» σε µια περίοδο που «οι δηµοσιογράφοι δεν τολµούν να κάνουν ερωτήσεις και φοβούνται την εξουσία».
Με τις αποκαλύψεις του έχει κάνει πολλούς εχθρούς. Ποιους θεωρεί αυτή τη στιγµή τους χειρότερους; «Από άποψη πόρων που διατίθενται για να παρακολουθούνται τα βήµατά µας, την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Φυσικά υπάρχουν και εκεί καλοί άνθρωποι, καλοί φίλοι. Υπάρχει όµως και οµάδα περίπου 120 ατόµων που αποκαλούνται «δωµάτιο πολέµου του Wikileaks» µια οµάδα που παρακολουθεί επί 24ώρου βάσεως τις δραστηριότητές µας», απαντά ο 39χρονος Αυστραλός. Οι περισσότερες αγωγές και µηνύσεις, διευκρινίζει, προέρχονται από τράπεζες. «Επίσης έχουµε δεχθεί επιθέσεις από την εκκλησία των σαϊεντολόγων, τους µορµόνους και άλλους... Κάποιοι µάλιστα µε έχουν προειδοποιήσει ότι η ζωή µου βρίσκεται σε κίνδυνο». Εκείνος τι πιστεύει σχετικά µε αυτό; «Πιστεύω ότι υπάρχει µικρός αλλά όχι ασήµαντος κίνδυνος. Πιο µεγάλος νοµίζω ότι είναι ο κίνδυνος να συλληφθώ και να δικαστώ. Είναι αποφασισµένοι να εµφανίσουν µια υπόθεση κατασκοπείας εναντίον µου και εναντίον µελών της ιστοσελίδας µου».
«20.000 νεκροί άµαχοι»
Του ασκήθηκε έντονη κριτική για τη δηµοσίευση των ονοµάτων των Αφγανών που συνεργάζονται και δίνουν πληροφορίες στις αρχές επειδή έτσι έθεσε τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Θεωρεί ότι ήταν λάθος; «Μέσα στους δύο µήνες», απαντά, «από τη δηµοσιοποίηση των ντοκουµέντων µέχρι σήµερα δεν έχει κινδυνεύσει ούτε ένας αφγανός πολίτης λόγω αυτών των αποκαλύψεων. Μου κάνει όµως εντύπωση ότι δηµοσιογράφοι όπως ο Μπιλ Κέλερ των Νew Υork Τimes που µε επέκρινε για τη δηµοσίευση, δεν ασχολήθηκε καθόλου µε τους 20.000 θανάτους αµάχων, για τους οποίους δεν είχαµε µάθει τίποτε µέχρι σήµερα. Καταλαβαίνω τη δυσκολία αυτής της εφηµερίδας να επικρίνει την αµερικανική κυβέρνηση».
Ο Αλαν Ρούσµπριτζερ, διευθυντής της βρετανικής «Guardian», θεωρεί ότι τα παραδοσιακά µέσα ενηµέρωσης έχουν εγκαταλείψει την παραδοσιακή δηµοσιογραφία επειδή «είναι ακριβή και όχι πολύ σέξι». Ο Ασέιντζ συµφωνεί απολύτως µε αυτή την άποψη, κυρίως λόγω του υψηλού τιµήµατος: «Θα κάνεις εχθρούς, θα έχεις έξοδα και θα δεχθείς αγωγές που συχνά θα θίξουν τα συµφέροντα της ιδιοκτησίας». Ποιο θα είναι το µέλλον άραγε; Μπορεί αυτό να αλλάξει; Η ψηφιακή επανάσταση και πρωτοβουλίες όπως το Wikileaks θα προκαλέσουν την επιστροφή της ερευνητικής δηµοσιογραφίας; Ο Ασέιντζ θεωρεί ότι τα πράγµατα µπορεί να εξελιχθούν µε δύο τρόπους, είτε τα συµφέροντα οικονοµικά και διεθνή θα περιορίσουν την ελευθερία του Τύπου είτε ο κόσµος θα πιέσει για τις αποκαλύψεις υλικού που θα εκθέτει τους ισχυρούς µέσα σε ένα οικονοµικό περιβάλλον όπου αυτές οι αποκαλύψεις θα είναι επικερδείς και αυτός που τις κάνει θα είναι νοµικά προστατευµένος. «Αυτή τη στιγµή βρισκόµαστε στο σταυροδρόµι», καταλήγει.
Υ.Γ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Τζούλιαν Ασέιντζ, ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΟΥ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου