"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Aπειλείται η ζωή του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστάσιου!

Πρώην καθεστωτικοί βάλλουν κατά του Ποιμενάρχη της Αλβανικής Εκκλησίας
arxiepiskopos20albaniasΞεπέρασαν κάθε όριο αχαριστίας και στράφηκαν κατά του ευεργέτη τους! Άνθρωποι που μέχρι πριν λίγα χρόνια παρακαλούσαν τον Πρωθιεράρχη της Αλβανικής Εκκλησίας για λίγα τρόφιμα ή  για μια θέση στα ιδρύματα κοινής ωφελείας, τα οποία ανήγειρε με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης ή τη δωρεά επιφανών ελλήνων, τώρα απεργάζονται σχέδια αποκαθήλωσής του.
Ακραίοι σωβινιστικοί κύκλοι των αλβανικών πόλεων θολωμένοι από την προπαγάνδα πρώην καθεστωτικών, οι οποίοι «έχτισαν» καριέρες επί Χότζα μεσουρανώντας στα αλβανικά γράμματα, απειλούν συστηματικά τη ζωή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου, ενώ απευθύνουν προκλητικά μηνύματα κατά Αρχιερέων της Αλβανικής Εκκλησίας.
Ανάμεσά τους «ξεχωρίζει» η ηγετική μορφή του ιστορικού ερευνητή Κρίστο Φρασέρι, ο οποίος στέκει με φανατισμό απέναντι από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ζητεί σε κάθε ευκαιρία την απομάκρυνσή του από την Αλβανία, υπονομεύοντας καθημερινά την απήχηση της προσωπικότητας του Μακαριωτάτου στην Αλβανική κοινωνία.
Παράλληλα, πυροδοτεί μαεστρικά  κλίμα έντασης με τις κατά καιρούς δηλώσεις του, δείγμα της θρησκευτικής και σωβινιστικής μισαλλοδοξίας που τον διακατέχει. «Οι πρόγονοί μας έδειξαν το δρόμο. Πρέπει να πράξουμε όπως στις αρχές του αιώνα, όταν οδηγήσαμε τον τότε Μητροπολίτη Δυρραχίου, Ιάκωβο, στην Κορυτσά και τον ‘’αποχαιρετήσαμε’’», είναι η μόνιμη επωδός σε Αλβανική κυβέρνηση και κοινωνία  του επικεφαλής των «πολέμιων» του κ.Αναστάσιου, Κρίστο Φρασέρι.
Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, παρ’ όλα αυτά, αποφεύγουν να...ρίξουν λάδι στη φωτιά του αλβανικού σωβινισμού. «Τα μέλη της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ακολουθούν το παράδειγμα του Ποιμενάρχη τους, Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου. Διατηρούν την ψυχραιμία τους και με σύνεση αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα και τα φάλτσα των ακραίων φωνών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και ο φωτισμένος Προκαθήμενος εργάζονται για την ενότητα, τη συνοχή και την πρόοδο της κοινωνίας, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί με πράξεις όλα αυτά τα χρόνια» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φρασέρι, όμως, δεν το βάζει κάτω. «Να μας πουν οι ορθόδοξοι παπάδες για ποιό λόγο εως τώρα δεν έχει τελεστεί μνημόσυνο για τους Τσάμηδες που χάθηκαν. Μήπως γιατί ο κ. Αναστάσιος θέλει να μετατρέψει την Αλβανική Ορθοδοξία σε ελληνική;» αναρωτιέται μέσω συχνών δημοσιευμάτων του στον τύπο.  Ο γηραιός Ιστορικός Φρασέρι, ο οποίος αναγορεύτηκε Ακαδημαικός την εποχή του καθεστώτος Χότζα και πλέον εργάζεται στο Ινστιτούτο Ιστορίας της Αλβανίας,  μεταφέρει στο σήμερα τα... καθεστωτικά ανιστόρητα απωθημένα του χθές.
Ανερυθρίαστα  βάλλει και κατά του αρβανίτικης καταγωγής Μητροπολίτη Βερατίου, Ιγνάτιου, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο. « Πρόκειται για ένα φανατισμένο Έλληνα Επίσκοπο που προωθεί ως γνήσιος μισθοφόρος την σωβικιστικές ελληνικές πολιτικές», δηλώνει με έντονο ύφος σε αλβανούς  δημοσιογράφους και συνεχίζει με χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν σε πνευματικό άνδρα.
«Ίσως, ο κ. Φρασέρι να ενοχλήθηκε από τη στάση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου τον περασμένο Αύγουστο, όταν χαρακτήρισε δολοφονία  το μαχαίρωμα του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα. Αρχικά, οι αρμόδιες αρχές προσπάθησαν να το... περάσουν ως τροχαίο», σημειώνουν, από την άλλη, με νόημα μέλη του διπλωματικού σώματος της γείτονος.
Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς η αρμόδια διεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας έχει έγκαιρα ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη αλβανική συμπεριφορά. «Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι μια προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας και απολαμβάνει της εκτίμησης της πλειοψηφίας της Αλβανικής κοινωνίας», λένε λακωνικά.
Προς τον υπουργό Εξωτερικών, πάντως, κατέθεσε ερώτηση στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος και ζητά να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο προς τα Τίρανα, ώστε επιτέλους να αντιληφθούν οι Αλβανοί πως με αυτού του είδους τις συμπεροφορές - τύπου Χότζα - μόνο για την Ε.Ε. δεν κάνουν...
Ζαχαρίας Γεωργούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου