"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Τα Εσπερινά ανοίγουν σε ανέργους και νοικοκυρές μητέρες

Ενισχύει το κοινωνικό προφίλ των Εσπερινών Λυκείων το υπουργείο Παιδείας ανοίγοντας την πόρτα των σχολείων αυτών σε ανέργους και άλλες ευάλωτες ομάδες, όπως μητέρες με ανήλικα παιδιά. Σκοπός, αυτές οι εκπαιδευτικές μονάδες να αναδειχτούν σε «εργαλείο καταπολέμησης της ανεργίας», όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου που εντάσσουν το μέτρο στο ευρύτερο πλαίσιο των αλλαγών για το «νέο Λύκειο» και την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Από φέτος, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εστάλη στα Λύκεια της κατηγορίας αυτής, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής ανέργων μόνο με την κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς και των μητέρων με ανήλικα παιδιά που έχουν ως αποκλειστική απασχόληση τα οικιακά.
Οι εν λόγω ομάδες, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στα Εσπερινά Λύκεια εγγράφονταν μόνο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα.
Η άρση αυτής της «δυσλειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος», όπως τονίζεται από το υπουργείο, εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί ώστε τα Εσπερινά να πάψουν να είναι η «κερκόπορτα του εκπαιδευτικού συστήματος», όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου. Το καλοκαίρι ανακοινώθηκε η ρύθμιση που επιβάλλει υποχρεωτική τη φοίτηση στις δύο τελευταίες τάξεις (και όχι μόνο στη μία) των Εσπερινών προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής στις πανελλαδικές. Στόχος, να σταματήσει το φαινόμενο των μετεγγραφών-μαϊμού μαθητών από Ημερήσια Λύκεια στην τελευταία τάξη των Εσπερινών ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στο σύνολο των 2.548 μαθητών που φοίτησαν σε Εσπερινά Λύκεια της χώρας κατά το σχολικό έτος 2009-2010, μετείχαν στις ενδοσχολικές εξετάσεις 1.826 μαθητές, ενώ στις πανελλήνιες εξετάσεις συμμετείχαν 722 μαθητές, με ποσοστό επιτυχίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 83%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου