"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η πυρηνική ενέργεια κρατά «ομήρους» τους ισχυρούς του κόσμου! – ΗΠΑ, Γαλλία, Ιαπωνία οι πυρηνικές δυνάμεις

Ο σεισμός στην Ιαπωνία «γκρέμισε» και την ψευδαίσθηση της πυρηνικής ασφάλειας. Μόνο που η Υφήλιος είναι άμεσα εξαρτημένη από την πυρηνική ενέργεια. Και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη.

«Πρέπει να αναπτύξουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - την αιολική ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά πάρκα - όμως όλα αυτά μαζί μπορούν να προσφέρουν μόνο το 20% των αναγκών μας στις χρονιές που έρχονται. Ως εκ τούτου, τα 20-30 επόμενα χρόνια δεν μπορούμε να πούμε ότι θα βγούμε πλήρως από την πυρηνική ενέργεια». Τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Αλεν Ζιπέ τα λένε όλα!

Τα πυρηνικά εργοστάσια της Γερμανίας - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα πυρηνικά εργοστάσια της Γερμανίας - ΦΩΤΟ REUTERS
Η Γαλλία, άλλωστε, είναι στην παγκόσμια κλίμακα η δεύτερη πυρηνική δύναμη, που καλύπτει (μέσω της πυρηνικής ενέργειας) το 75-80% των αναγκών της.

Η σχετική κατάταξη έχει ως εξής: ΗΠΑ (104 αντιδραστήρες), Γαλλία (58 αντιδραστήρες), Ιαπωνία (55 αντιδραστήρες), Ρωσία (32), Γερμανία (17), Νότια Κορέα (21), Καναδάς (18), Ουκρανία (15), Κίνα (13) και Βρετανία (19). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής 62 νέοι αντιδραστήρες ανά τον κόσμο - 27 στην Κίνα, 10 στη Ρωσία, 5 στην Ινδία, 5 στη Ν. Κορέα κ.α.

Το πυρηνικό εργοστάσιο του Σεντ Ονόφρ - ΦΩΤΟ REUTERS
Το πυρηνικό εργοστάσιο του Σεντ Ονόφρ - ΦΩΤΟ REUTERS
Ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν η πυρηνική ενέργεια καλύπτει το 30% περίπου των ενεργειακών αναγκών της και ότι σε 14 χώρες φιλοξενούνται πυρηνικοί σταθμοί και σε 16 αντιδραστήρες.
Πυρηνική μονάδα στη Βραζιλία - ΦΩΤΟ REUTERS
Πυρηνική μονάδα στη Βραζιλία - ΦΩΤΟ REUTERS
Αναλυτικότερα: η Γαλλία έχει 19 σταθμούς και 58 αντιδραστήρες, η Βρετανία 9 σταθμούς και 19 αντιδραστήρες, η Γερμανία έχει 12 σταθμούς και 17 αντιδραστήρες, η Σουηδία διαθέτει 7 σταθμούς και 16 αντιδραστήρες, η Ισπανία έχει 6 σταθμούς και 9 αντιδραστήρες, το Βέλγιο έχει 2 σταθμούς και 7 αντιδραστήρες, η Φιλανδία 4 αντιδραστήρες, η Ουγγαρία 2 αντιδραστήρες, η Βουλγαρία 2 αντιδραστήρες, η Λιθουανία 1 αντιδραστήρα, η Ολλανδία 2 αντιδραστήρες, η Ρουμανία 2 αντιδραστήρες, η Σλοβακία 4 αντιδραστήρες, η Τσεχία 6 αντιδραστήρες, η Σλοβενία 1 αντιδραστήρα και η Ελλάδα 1 αντιδραστήρα - στον «Δημόκριτο».
Πυρηνική μονάδα στην Τσεχία - ΦΩΤΟ REUTERS
Πυρηνική μονάδα στην Τσεχία - ΦΩΤΟ REUTERS
Τι σημαίνει αυτό; Ότι κοντά στην Ελλάδα βρίσκονται οι 2 βουλγαρικοί αντιδραστήρες του Κοζλοντούι, ενώ έχει δοθεί άδεια για την κατασκευή ενός νέου αντιδραστήρα στη Μπελέν - σε απόσταση 14 χλμ από την οποία, το 1977 καταστροφικός σεισμός σκότωσε 120 ανθρώπους.

Στη γειτονική Τουρκία, μετά από ρωσο-τουρκική συμφωνία κατασκευάζεται ένας πυρηνικός σταθμός και 4 αντιδραστήρες που θα εγκατασταθούν στα παράλια της Μ. Ασίας, στην Ακουγιού, περίπου απέναντι από τη Ρόδο.

Τα πυρηνικά εργοστάσια που βρίσκονται στο έδαφος της Ελβετίας - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα πυρηνικά εργοστάσια που βρίσκονται στο έδαφος της Ελβετίας - ΦΩΤΟ REUTERS
Στην Ιταλία - όπου με δημοψήφισμα το 1987 έκλεισαν οι 4 πυρηνικοί σταθμοί της χώρας - ο Σ. Μπερλουσκόνι σχεδίασε να καλύψει το ένα τέταρτο των ενεργειακών αναγκών της χώρας από την πυρηνική ενέργεια και σχεδίασε ένα πυρηνικό πρόγραμμα με 4 πυρηνικούς σταθμούς, που όμως θα τεθεί υπό την έγκριση δημοψηφίσματος.

Η Σλοβενία, Ρουμανία έχουν επίσης αντιδραστήρες, ενώ η Πολωνία δήλωσε τις προάλλες πως δεν θα αναθεωρήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, ότι ενώ σε όλη την Ευρώπη υπό την πίεση των δραματικών εντυπώσεων που δημιούργησε το ιαπωνικό δυστύχημα, η χρήση των πυρηνικών επαναξιολογείται, ταυτόχρονα εκτοξεύθηκε η τιμή του άνθρακα. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι την Δευτέρα, οι ευρωπαϊκές τιμές άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο της διετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου