"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι απειλεί τη Δύση: Θα χάσετε τα συμβόλαια με τη Λιβύη

Μόνο η Γερμανία θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί στο μέλλον το λιβυκό πετρέλαιο, διεμήνυσε ο Λίβυος ηγέτης, απειλώντας ανοιχτά πλέον τη Δύση που δεν του... στάθηκε.

«Δεν εμπιστευόμαστε τις εταιρείες τους, έχουν συνωμοτήσει εναντίον μας», δήλωσε ο Μουαμάρ Καντάφι στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό RTL. «Τα συμβόλαια για το πετρέλαιο θα πάνε σε ρωσικές, κινεζικές και ινδικές εταιρείες. Η Δύση θα ξεχαστεί», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση.

Μεταξύ των δυτικών κρατών, μόνο η Γερμανία, που εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το ενδεχόμενο επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, ξεχώρισε ως «υπεύθυνη», είπε.


«Οι Γερμανοί διατήρησαν σωστή στάση απέναντί μας, πολύ διαφορετική από αυτή άλλων σημαντικών χωρών της Δύσης», επεσήμανε ο Καντάφι προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η χώρα του θα μπορέσει να συνεργαστεί στο μέλλον με γερμανικές εταιρείες.


Φυσικά από τα βέλη του συνταγματάρχη δεν ξέφυγε ο Νικόλα Σαρκοζί. Πως να του «συγχωρέσει» άλλωστε ότι η Γαλλία είναι η μοναδική –μέχρι στιγμής- χώρα που έχει αναγνωρίσει το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της χώρας. Σύμφωνα λοιπόν με τον Καντάφι, ο Σαρκοζί, που ζήτησε και την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, «υποφέρει από νοητική ασθένεια».


Την ίδια ώρα, οι λιβυκές αρχές προειδοποίησαν τους δημοσιογράφους «που έχουν εισέλθει παρανόμως» στη Λιβύη, τονίζοντας ότι δεν είναι υπεύθυνες για την ασφάλειά τους! σε ανακοίνωση που μοιράστηκε.


«Η Λιβύη δεν αναλαμβάνει καμία νομική ή ηθική ευθύνη όσον αφορά τον κίνδυνο που ενδέχεται να απειλήσει την προσωπική ασφάλεια των δημοσιογράφων στην περίπτωση που έχουν παραβιάσει τους κανόνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που μοιράστηκε σε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στην Τρίπολη.


Η επιτροπή για τους ξένους δημοσιογράφους, υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών, κάνει λόγο για "εξαιρετικά ιδιαίτερη κατάσταση" στη Λιβύη που δημιουργήθηκε από "ένα φαινόμενο παράνομης μεταφοράς όπλων από στοιχεία που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και άλλους τρομοκράτες και εγκληματίες".


Η προειδοποίηση σημειώθηκε ενώ δυνάμεις του Καντάφι ανακτούν σταδιακά τον έλεγχο των πόλεων που κατείχαν οι εξεγερμένοι κατά του καθεστώτος.


Στο μεταξύ, ιστοσελίδα της λιβυκής αντιπολίτευσης μετέδωσε σήμερα πως αντικαθεστωτικοί, που χειρίζονταν ένα μαχητικό αεροσκάφος Mig-23 και ένα ελικόπτερο, βύθισαν δύο πολεμικά πλοία των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι στα ανοικτά της ανατολικής πόλης Αντζιμπίγια.


Η διαδικτυακή εφημερίδα Brniaq τονίζει, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενο αξιωματικό στην αεροπορική βάση Μπενίνα στη Βεγγάζη, πως το αεροσκάφος και το ελικόπτερο βομβάρδισαν επίσης έναν απροσδιόριστο αριθμό αρμάτων μάχης κοντά στη Μπρέγκα και την Ατζαμπίγια, δύο πόλεις οι οποίες καταλήφθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις του Καντάφι.


Η G8 προειδοποιεί αλλά δεν ζητά ζώνη απαγόρευση πτήσεων

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G8 συνεδρίασαν στο Παρίσι, συμφώνησαν να ζητήσουν από τον ΟΗΕ νέα μέτρα για να «αυξηθεί» η πίεση στο καθεστώς Καντάφι αλλά πουθενά στο επίσημο κείμενο δε γίνεται λόγος για ορισμό ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

«Οι υπουργοί ζήτησαν από τον Μουάμαρ Καντάφι να σεβαστεί τις νόμιμες διεκδικήσεις του λιβυκού λαού αναφορικά με τα θεμελιώδη δικαιώματά του, την ελευθερία της έκφρασης και μια αντιπροσωπευτική μορφή διακυβέρνησης. Προειδοποίησαν εναντίον των δραματικών συνεπειών μιας άρνησης εκ μέρους του.


Οι υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει κατεπειγόντως ένα ευρύ φάσμα μέτρων με στόχο να εξασφαλισθεί η προστασία των λιβυκών πληθυσμών από τις επιθέσεις των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι», αναφέρεται ακόμη στο κείμενο των συμπερασμάτων.


«Αποφάσισαν επίσης ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να αυξήσει την πίεση, με τη λήψη και οικονομικών μέτρων, για να παρακινηθεί ο Μουάμαρ Καντάφι να φύγει», προστίθεται.


Κατευθύνονται στη Μπρέγκα οι δυνάμεις του Καντάφι

Μονάδες του στρατού με διοικητές γιους του Μουάμαρ Καντάφι, Σαάντι και Χαμις, κατευθύνονται προς την πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αλ-Τζαζίρα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ο Λίβυος ηγέτης μετακινεί μερικά από τα επίλεκτα στρατεύματά του προς τις ανατολικές περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Στην πόλη Ατζνταμπίγια, οι μαχητές των εξεγερμένων αποσύρθηκαν από σημείο ελέγχου στα δυτικά της πόλης καθώς βομβαρδίσθηκαν από δυνάμεις πιστές στον Καντάφι, μετέδωσε το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου