"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πλησιάζει τη Βεγγάζη ο στρατός του Καντάφι


Υποχωρούν οι εξεγερμένοι αντάρτες από την Ατζαμπίγια στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters στην πόλη.

Πρόκειται για την τελευταία πόλη-εμπόδιο για τον κυβερνητικό στρατό προκειμένου να φθάσει στοι τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών, τη Βεγγάζη.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο στρατός του Καντάφι κατέλαβε, νωρίς το απόγευμα σήμερα την Ατζαμπίγια και έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της.

Μονάδες του στρατού με διοικητές δύο γιους του συνταγματάρχη κατευθύνονται, τώρα, προς την πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα.

 Ο Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε πως οι αντικαθεστωτικοί βρίσκονται πολύ κοντά  στην ήττα και ότι ο λαός της Λιβύης βρίσκεται στο πλευρό του. Ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα  Il Giornale πως αισθάνεται προδομένος από τον πρώην σύμμαχό του, Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
.
Για τους αντικαθεστωτικούς, ο Καντάφι ισχυρίστηκε πως έχουν «δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να φύγουν» και τους κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούν πολίτες, ακόμα και γυναίκες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Επιπλέον, ο συνταγματάρχης απέκλεισε κάθε διαπραγμάτευση.  «Να αρχίσουμε διάλογο με ποιόν;» αναρωτήθηκε. «Δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε με τους  τρομοκράτες που συνδέονται με τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Αυτοί οι ίδιοι δεν πιστεύουν στον διάλογο, δεν σκέφτονται παρά μόνο να πολεμούν και να σκοτώνουν».

Σύμφωνα με τον Καντάφι, ο λαός της Βεγγάζης :«φοβάται αυτούς ανθρώπους και εμείς πρέπει να τον ελευθερώσουμε από την παρουσία τους. Ο κόσμος μας ζητεί να επέμβουμε, μας λένε: απελευθερώστε μας από αυτές τις ένοπλες συμμορίες».

Εντωμεταξύ, στο διπλωματικό πεδίο οι έντονες προσπάθειες της Γαλλίας και της Βρετανίας για τη διεθνή απομόνωση του Καντάφι συναντούν την απροθυμία τόσο της Ρωσίας όσο και της Γερμανίας.

Η Γαλλία πρότεινε αφενός τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη αφετέρου στρατιωτική ενίσχυση των αντικαθεστωτικών. 

Γάλλος διπλωμάτης δήλωσε ότι μπορεί να είναι ήδη αργά για τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τον εξεγερμένο λαό της Λιβύης που θέλει την απομάκρυνση του επί 42 χρόνια δικτάτορα Καντάφι.

«Τα πολεμικά γεγονότα ξεπέρασαν τις διπλωματικές προσπάθειες» τόνισε εξάλλου, το πρωί, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλαίν Ζυπέ.

Το οικονομικό εμπάργκο που επέβαλαν αρκετές χώρες προς τη Λιβύη και το πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Καντάφι δεν κατάφεραν να κάμψουν την επιθυμία του συνταγματάρχη να παραμείνει στην εξουσία μέχρι να εξαντλήσει και την τελευταία του σφαίρα.

Στο Παρίσι πριν από λίγο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ (G8) ζήτησαν να
επιβάλει ο ΟΗΕ νέα μέτρα για να αυξηθεί η πίεση επί του Καντάφι, όμως στα γραπτά συμπεράσματα της συνόδου τους δεν αναφέρεται η επιλογή της επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων, στην οποία αντιτίθενται πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων  και η Γερμανία.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό μόνον η επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από  τη Λιβύη από την προηγούμενη εβδομάδα θα μπορούσε να ενισχύσει τους αντάρτες ώστε  να πετύχουν τελικά την ανατροπή του Καντάφι.

«Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν» επεσήμανε ο Ζυπέ, καθυώς μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου