"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΟΗΕ: Έκκληση για μαζική απομάκρυνση 40.000 ξένων προσφύγων



Μαζική επιχείρηση για την απομάκρυνση των 40.000 ξένων πολιτών που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας, ζητά ο ΟΗΕ τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Ο χρόνος είναι ουσιώδης. Χιλιάδες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο», προειδοποιεί ο ΓΓ του οργανισμού.

Παράλληλα, ο ΟΗΕ αποφάσισε την αποπομπή της Λιβύης από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι χιλιάδες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ τόνισε ότι στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Λιβύης έχουν σκοτωθεί περίπου 1.000 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού, περίπου 75.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ταραχές, ενώ άλλα 40.000 έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα περιμένοντας να περάσουν στην Τυνησία.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε ότι κάνει επείγουσα έκκληση, μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση, στις κυβερνήσεις να πραγματοποιήσουν «μια μαζική ανθρωπιστική εκκένωση δεκάδων χιλιάδων Αιγυπτίων» και άλλων ξένων πολιτών.

Ανάμεσα στα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα είναι Βιετναμέζοι, Ινδοί, Τούρκοι, Τυνήσιοι, Κινέζοι και Ταϊλανδοί που εργάζονται στη Λιβύη.

Οι δύο οργανισμοί κάλεσαν τις κυβερνήσεις να παρέχουν «τεράστια οικονομική βοήθεια και επιχειρησιακή βοήθεια -ανάμεσά τους αεροπλάνα, πλοία και εξειδικευμένο προσωπικό.

«Οι δύο οργανισμοί κρίνουν αυτή την επιχείρηση απαραίτητη μιας και ο συνωστισμός στα σύνορα γίνεται χειρότερος κάθε ώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ τόνισε ότι χρειάζεται συντονισμένη «δράση στο έδαφος» για να μπορεί να παρασχεθεί ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια. «Ο χρόνος είναι ουσιώδης. Χιλιάδες ζωές απειλούνται», τόνισε.

Προτεραιότητα είναι το φαγητό, το νερό, οι συνθήκες υγιεινής και η παροχή σκηνών, ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει προσπάθεια να επιστρέψουν οι εγκλωβισμένοι στις πατρίδες τους.

Τα τρόφιμα που διανέμονται δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων αυτών των ανθρώπων, ενώ ο ανταποκριτής του BBC κάνει λόγο για «εφιάλτη» όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής, με πολλούς ανθρώπους να κοιμούνται σε δρόμους και σε πάρκινγκ.

Τυνήσιοι στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα για να αποθαρρύνουν επίδοξους ληστές που έχουν ως στόχο τους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου