"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Το χάρο με τα μάτια τους είδαν περισσότερα από 100 παιδιά στο Σουδάν


Περισσότερα από 100 παιδιά και μάλιστα ορφανά κινδύνευσαν σοβαρά όταν βρέθηκαν εν μέσω πυρών, στο Νότιο Σουδάν. Έφοδος ανταρτών σε Παιδικό Χωριό SOS. Στις 9 Ιουλίου η επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίαςΤο χάρο με τα μάτια τους είδαν περισσότερα από 100 παιδιά στο Σουδάν, όταν βρέθηκαν στο μέσον ανταλλαγής πυροβολισμών, σε επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Μαλακάλ της πετρελαιοπαραγωγού πολιτείας του Άνω Νείλου στο Νότιο Σουδάν.
Κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 42 μαχητές.
Την επίθεση πραγματοποίησαν αποστάτες και είναι η πιο πρόσφατη από αυτές που σημειώνονται και εγείρουν φόβους όσον αφορά στη σταθερότητα του Νοτίου Σουδάν ενόψει της ανεξαρτησίας του από το βορρά, η οποία αναμένεται να κηρυχθεί επισήμως στις 9 Ιουλίου.
Η ανθρωπιστική οργάνωση των Παιδικών Χωριών SOS ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν το Σάββατο στο συγκρότημά της στην πόλη.
"Οι αντάρτες απέκτησαν πρόσβαση στο Παιδικό Χωριό SOS, όπου ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αυτών και στρατιωτών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του (νοτίου) Σουδάν (SPLA)", αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία.
"Οι αντάρτες κατέλαβαν ένα από τα σπίτια του χωριού και περικυκλώθηκαν από στρατιώτες και αστυνομικούς του SPLA", προσθέτει.
Πηγές οργανώσεων αρωγής, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, δήλωσαν ότι οι πολιτοφύλακες συνέλαβαν τα παιδιά και τα κράτησαν ως ομήρους για σύντομο χρονικό διάστημα και ένας ιερέας ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων για να αφεθούν ελεύθερα.
Σύμφωνα με την οργάνωση Παιδικά Χωριά SOS, τα παιδιά και το προσωπικό αφέθηκαν εντέλει ελεύθεροι, σώοι και αβλαβείς, αλλά έπρεπε να αφήσουν πίσω τα πράγματά τους. Τώρα έχουν βρει καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο, σημειώνει η οργάνωση.
Ο εκπρόσωπος του στρατού του Νοτίου Σουδάν Φίλιπ Άγκερ δήλωσε ότι ο στρατός του νότου συγκρούστηκε με τους πολιτοφύλακες και τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την Μαλακάλ.
Περισσότεροι από 40 πολιτοφύλακες, όπως και 2 στρατιώτες, σκοτώθηκαν προσέθεσε, σημειώνοντας ότι δεν έχει πληροφορίες για νεκρούς μεταξύ των αμάχων.
Ωστόσο μέλη οργανώσεων αρωγής στην πόλη, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν, δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι είδαν τα πτώματα τουλάχιστον 3 αμάχων που σκοτώθηκαν στις ανταλλαγές πυρών το Σάββατο.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο αρχηγός πολιτοφυλακής Τζορτζ Έιθορ.
Παράλληλα ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Σουδάν Γκέοργκ Σάρπεντιερ δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός του Νοτίου Σουδάν έχει αποκλείσει την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε ευρείες περιοχές της Τζόνγκλεϊ στο πλαίσιο της καταδίωξης του Έιθορ και ζήτησε από τον SPLA να σταματήσει την πολιτική αυτή.
Ο Σάρπεντιερ σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές οργανώσεις πρέπει να έχουν πρόσβαση στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στο πεδίο των μαχών και πλήττονται και από επιδημία της νόσου λεϊσμανίαση, η οποία είναι μια δυνάμει μοιραία ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου