"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τι μας ξημερώνει η «Μαύρη Δευτέρα»

* Από καιρό μαζεύω διάφορες εκκρεμότητες της κυβέρνησης. Ηθελημένες αναβολές οι περισσότερες «για μετά» την Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ολα από Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου. Ο κατάλογος μακρύς και ποικίλος. Οι αιτίες, παραλλαγές της ατολμίας από τους αρμόδιους υπουργούς και διοικητές. Η αναβολή λ.χ. στον νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος. Ουσιαστικά η αναστολή του νόμου του κράτους με τις φούμες παντού ελεύθερες.
Η αδικαιολόγητη αναβολή για την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων» (πλην βυτιοφόρων – φορτηγών). Η απαράδεκτη καθυστέρηση στη δημιουργία απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία, που έπρεπε να λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο (!). Και αυτά για μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ομως, ένας βασικός κατάλογος αυτών των εκκρεμοτήτων των ηθελημένων για αναβολή είναι πολύ ανησυχητικός. Δείχνει τι μας ξημερώνει η «Μαύρη Δευτέρα» ως προς τις απαντήσεις – λύσεις:
* Η αυξημένη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης.
* Οι απολύσεις όλων των συμβασιούχων, οι μεταθέσεις μονίμως και οι εισοδηματικές περικοπές στις ΔΕΚΟ. Με πρώτες τις ΔΕΚΟ των Συγκοινωνιών.
* Οι νέες «ρυθμίσεις» στις επικουρικές συντάξεις.
* Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, ο νέος προϋπολογισμός, τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009, τα αναπόφευκτα «νέα φορολογικά μέτρα». Η νέα μαύρη τρύπα των 4,5 δισ. ευρώ.
* Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα (αρχές του 2011 και αρχές του 2012).
* Το νέο, σκληρό μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
* Η κατάργηση Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων, που επίσης έχει επιβραδυνθεί. Οπως και οι συγχωνεύσεις.
* Η άρση του φορολογικού απορρήτου και η πλήρης δημοσιοποίηση των στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων στο Διαδίκτυο.
* Η παραπομπή των τέως υπουργών της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση του Βατοπεδίου προς το Ειδικό Δικαστήριο.
* Τα ποσά και οι διαδικασίες για τα αυθαίρετα κτίσματα ή για τους ημιυπαίθριους χώρους.
* Η διπλή ανάπλαση της περιοχής Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (λόγω Σταδίου ΠΑΟ).
* Ο νέος τρόπος διοίκησης και χρηματοδότησης στα ΑΕΙ. Οι αλλαγές για το νέο Λύκειο.
* Οι τελικές ρυθμίσεις για τον νέο αναπτυξιακό νόμο.
Και πολλά – πολλά άλλα: Μπαίνουν πάνω στο τραπέζι από αύριο προς προώθηση και επίλυση. Προς ποια κατεύθυνση και με ποιον ρυθμό; Λίγες ημέρες, λίγες εβδομάδες μετά την αυριανή «Μαύρη Δευτέρα» θα αρχίσουν να κρίνονται όλα. Τα αποτελέσματα της Κυριακής θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

2 σχόλια:

  1. Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
    Εκείνο που χαρακτηρίζει και «σταμπάρει» ανεξίτηλα τους... ανεξάρτητους κυβερνητικούς υποψηφίους δεν είναι τόσο τα ιδιαίτερα γνωρίσματα (ηπιότης του Καμίνη, «ριζοσπαστισμός» του Μπουτάρη, μεταλλάξεις του Τατούλη κ.τ.λ.), αλλά η υποστήριξή τους από το κυβερνών κόμμα.
    Απόδειξη απτή, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ θεώρησε επιβεβαίωση της πολιτικής του το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Επομένως, είναι βέβαιον ότι το βράδυ της Κυριακής το κυβερνών κόμμα θα εγκαταλείψει εντελώς τα προσχήματα και θα θριαμβολογήσει ανοιχτά εν η περιπτώσει εκλεγούν οι... ανεξάρτητοι εκλεκτοί του (Καμίνης, Μπουτάρης, Τατούλης), καθώς και οι καθαρώς κομματικοί υποψήφιοι (Σγουρός, Μίχας κ.ά.). Και θα 'χει δίκιο: θετική ψήφος στους συγκεκριμένους υποψηφίους σημαίνει πλήρη νομιμοποίηση της ασκούμενης πολιτικής. Μιας πολιτικής ακραιφνώς νεοφιλελεύθερης, άκρως δυναστικής και αντιλαϊκής, η οποία -με άλλοθι την υπαρκτή κρίση- οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο. Μιας πολιτικής την οποία μόνο μια πρωτόγονη Δεξιά θα μπορούσε να διανοηθεί και να υλοποιήσει... Οι «ανεξάρτητοι» κυβερνητικοί υποψήφιοι ουδέποτε ψέλλισαν έστω μια λέξη εναντίον της ζοφερής αυτής πολιτικής. Ποτέ δεν προβληματίστηκαν. Ούτε εναντιώθηκαν... Λένε κάποιοι, ότι η ψήφος στους κυβερνητικούς υποψηφίους αποτελεί το «μη χείρον», δηλαδή, το «βέλτιστον», με συγκρίσιμο μέγεθος τους υποψηφίους της Δεξιάς. Ομως με βάση τα προεκτεθέντα περί πρωτόγονης Δεξιάς που κυβερνά με έξωθεν εντολείς και Μνημόνιο, κάλλιστα μπορεί να πει κανείς: το μη χείρον... χείριστον! *** Μέμνησο: βλάπτουν τη Συρία το ίδιο. Και οι δύο.
    Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε γειά σου.
    Το κυβερνών κόμμα ήδη έχει εγκαταλείψει τα προσχήματα,διότι ο ΓΑΠ έχει ξεφύγει εντελώς....
    Όσο για τους εκλεκτούς του σίγουρα θα βγούν.
    Για μένα είναι όλα στημένα....Διάβασε από το ΜΑΡΙΚΑΚΙ, ένα μικρό απόσπασμα...
    Τι διαφορετικό θα κάνει ο Καμίνης από τον Κακλαμάνη μη έχων πόρους αλλά υποχρέωση να ξαλαφρώσει το Δήμο από περιττά έξοδα (υπαλλήλους, υπηρεσίες, κ.λπ.)...
    Δεν ξέρω αν πιστεύει ότι την επομένη της εκλογής του θα πάει να φυτέψει δέντρα ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως τα σκουπίδια, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, νηπιαγωγείων παιδικών σταθμών και σχολικής στέγης και κυρίως την γκετοποίηση της μισής πόλης. Άλλωστε ό, τι και να νομίζει τώρα μπορεί κάλλιστα την επομένη να ισχυριστεί ότι «το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο απ’ ό, τι πιστεύαμε».
    Ξέρω, όμως πως σε τελική ανάλυση η παράταξη που στηρίζει και τον στηρίζει σκοπεύει να φυτέψει στρατιές απολυμένους και αυτό δεν είναι άνευ (κεντρικής πολιτικής) σημασίας και για την πόλη.
    Τότε να δούμε πώς θα ξεριζώσει τη βία που θα ξεφυτρώνει από παντού: όσοι άνεργοι δεν έχουν καμία όρεξη να χάσουν κι άλλο την αξιοπρέπειά τους επινοικιαζόμενοι για ένα κομμάτι ψωμί και μπορούν να βρουν μια διέξοδο θα την κάνουν για την επαρχία. Οι υπόλοιποι εγκλωβισμένοι εντός των τειχών θα περιφέρουν την οργή τους σε μια πόλη που θα προσφέρεται όλο και περισσότερο για συγκρούσεις, όσο θα εντείνονται και θα γίνονται πιο ορατές στο γυμνό μάτι οι ταξικές διαφορές ανάμεσα σε όσους παλεύουν ίσα για την επιβίωση, σε όσους μέχρι πρότινος ζούσαν καλά και τώρα πασχίζουν ίσα για αξιοπρεπή διαβίωση ή για να μη βρεθούν στο δρόμο και σε όσους εξακολουθούν να ξοδεύονται για το στάτους.
    Η Αθήνα (και ίσως όλες οι μεγάλες πόλεις) κινδυνεύει να γίνει ρημαδιό με ή χωρίς πράσινο και ποδήλατα, ενώ ήδη έχει γεμίσει ανθρώπινα κουρέλια που από την Ομόνοια όλο και ανεβαίνουν προς το Σύνταγμα κοιμίζοντας τα ταλαίπωρα κορμιά τους σε χαρτονένια στρώματα στην Κοραή και την Κλαυθμώνος. Η επιβαλλόμενη φτώχεια είναι η μεγαλύτερη βία και ασχήμια και δη σε συνθήκες «δημοκρατίας» και βέβαια προξενεί καταστάσεις που απέναντί τους το σύστημα μάλλον έχει δύο επιλογές: ή να τις κουκουλώσει για να μην φαίνονται και να κρατάει σε νιρβάνα και τους υπόλοιπους ή να τις χρησιμοποιεί ώστε ο φόβος που προκαλούν στους έχοντες ακόμα κεκτημένα να διαφυλάξουν να εξουδετερώνει την οργή τους...
    Καλό βόλι (ξανά) και περαστικά στη Δημοκρατία μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή