"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μια κάποια Γκαγκάκη

Κάπου το διάβασα. Μέλος κριτικής επιτροπής Ατάλεντ Σόου, μίλησε απαξιωτικά για το τραγούδι του Λάκη Παπαδόπουλου και της Μαριανίνας Κριεζή «Σερενάτα», τραγούδι - ύμνο για τη δεκαετία του ’80 με την ερμηνεία της Αρλέτας. Εψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα το συγκεκριμένο απόσπασμα.
Η κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη, φανερά ενοχλημένη από την τρυφερότητα του τραγουδιού, τη μοναξιά του στίχου και την ποιότητα που επέπλευσε της συνήθους βοθρίλας, στράβωσε τα καλοβαμμένα χείλη, ρυτίδιασε το απαστράπτον μακιγιάζ, τίναξε με αποτροπιασμό τους ώμους και με την κραυγή του σκύλου, εκπροσωπώντας τους Σκύλους Μουσικής, απέρριψε μετά βδελυγμίας τη διαγωνιζόμενη, το τραγούδι και όλα όσα αντιπροσωπεύει εδώ και 30 χρόνια. Η καημένη κυρία Γκαγκάκη. Μια κάποια Γκαγκάκη. Ωραιοτάτη και κενοτάτη, αντικατέστησε μιαν άλλη κυρία στον ΑΝΤ1 και φαντάζομαι θεωρείται από τους πρωτεργάτες της ελεύθερης πτώσης του καναλιού. Σε εποχές λιτότητος, λόγω φυσικού κάλλους και φιλοδοξίας φαντάζομαι, εκλήθη ως μέλος κριτικής επιτροπής.
Προφανώς, διότι δε μπορούσε η Κουτσή Μαρία. ΟΚ ώς εδώ, θεμιτόν. Εγινε γρήγορα γνωστή, σιγά το δύσκολο, απέκτησε ύφος βαμπ ξερόλα, το γνωστό ξερολοβαμπίρ. Όχι, δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζει μουσική η κ. Γκαγκάκη. Φαντάζομαι ούτε η μουσική θέλει να την γνωρίσει. Τις χωρίζει ένα χάσμα. Κι ας κάνει ότι συγκινείται από κανένα Χατζιδάκι και «αχ επιτέλους». Ξέρει μέχρι πού την παίρνει. Δε μπορεί να πει «μα Χατζιδάκι ήρθες να μας πεις παιδάκι μου». Ενώ η Αρλέτα… ή μάλλον η «Σερενάτα», για να είμαι ακριβής, της έκανε στόχος. «Τώρα θα δεις παλιοποιότητα τι θα σου κάνω». Μια, κάποια Γκαγκάκη. Με ταλέντα από τα χεράκια της στο πουθενά, στην ανυπαρξία, στη δυστυχία. Πού είναι τα ταλέντα της; Ολα αυτά με τα οποία εκστασιάζεται; Τώρα θα μου πείτε, πού είναι και το κανάλι της. ΟΚ, το ψωμάκι της βγάζει, αύριο θα ακολουθήσει κι αυτή τη μοίρα των ταλέντων.
Τουλάχιστον να μάθει τους στίχους της «Σερενάτας». Θα τους χρειαστεί.

3 σχόλια:

  1. Σκληρή και άδικη, κατά τη γνώμη μου, η κριτική στο πρόσωπο της κας Γκαγκάκη, ή μάλλον για να γίνω πιο σαφής, η επίκριση, γιατί περί αυτού πρόκειται, από το κο Πυριόχο.

    Φάινεται πως ο κος Πυριόχος, ναι μεν διάβασε ή ενημερώθηκε και μετέφερε το παραπάνω συμβάν το οποίο δεν έγινε και ακριβώς έτσι, αλλά δεν φρόντισε να ενημερωθεί γι' αυτά που είπε η κα Κατερίνα Γκαγκάκη για το συγκεκριμένο θέμα, μέσα από την εκπομπή της στο ραδιόφωνο την Πέμπτη.

    Ας ξεκινήσουμε όμως, με το τι πραγματικά έγινε. Η κα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του Judges House του X-Factor, είπε σε μία από τις διαγωνιζόμενες να της τραγουδήσει και κάτι άλλο πέραν αυτού του ρεπερτορίου, και χωρίς καμία διάθεση να προσβάλει ούτε την Αρλέτα που ερμηνεύει το τραγούδι "Σερενάτα", ούτε τον κο Λάκη Παπαδόπουλο και την κα Μαριανίνα Κριεζή. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου παιχνιδιού σε αυτό το στάδιο, ένας κριτής πρέπει να μπορέσει να καταλάβει αν ο παίκτης έχει δυνατότητα να τραγουδήσει διάφορα είδη τραγουδιών κι όχι μόνο ένα, αυτό όμως δεν νομίζω ότι προσβάλει κάποιον.

    Όσον αφορά την απάντηση που έδωσε η κα Γκαγκάκη για το συγκεκριμένο περιστατικό μέσα από την ραδιοφωνική της εκπομπή, την περασμένη Πέμπτη, ξεκαθάρισε αυτό ακριβώς που έγινε κι επίσης δήλωσε πως τιμά και σέβεται μια μεγάλη τραγουδίστρια, που έχει γράψει την δική της ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι, όπως η Αρλέτα και πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση προσβολής ή απαξίωσης αυτής.

    Αυτά ως προς το περιστατικό που αναφέρει ο κος Πυριόχος.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω και μου προκαλεί κατάπληξη, είναι γιατί από ένα τέτοιο περιστατικό, ασήμαντο κατά τη γνώμη μου, που κάποιος αποφάσισε να το κάνει θέμα, 4 βδομάδες μετά, προκύπτει ένα πικρόχολο κείμενο, με πολλές δώσεις ειρωνείας, επίκρισης και κακόβουλου σαρκασμού, προς ένα πρόσωπο που βρίσκεται τα τελευταία 3 χρόνια και μπροστά από τις κάμερες, αλλά φροντίζει να κρατάει χαμηλούς τόνους, δεν έχει προκαλέσει ποτέ πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, παρά μόνο σχετικά με τη δουλειά της και γενικότερα έχει επιδείξει ένα αξιοζήλευτο ήθος και έναν καταπληκτικό επαγγελματισμό, στον κατά τα άλλα "ανθρωποφάγο" χώρο των ΜΜΕ.

    Προσωπικά θεωρώ τη κα Γκαγκάκη ως μια από τις πιο αξιόλογες και ενδιαφέρουσες παρουσίες που έχω εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση, κι από όσο φαίνεται, την άποψη αυτή την συμμερίζεται και μεγάλο μέρος του κοινού, αφού ήταν εκείνοι που την τίμησαν με τις ψήφους τους στα ετήσια βραβεία του περιοδικού "Life and Style" "Γυναίκες της Χρονιάς 2009" και την ανέδειξαν νικήτρια στην κατηγορία "Τηλεοπτική Προσωπικότητα". Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό συνέβη γιατί το κοινό αναγνώρισε στο συγκεκριμένο πρόσωπο, μια φρέσκια παρουσία, με εξυπνάδα, δυναμισμό, αξιοπρέπεια και γενικά έναν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα, κάτι που μάλλον μας είχε λείψει, γι' αυτό και μας εξέπληξε θετικά και την ψηφήσαμε.

    Κατά τη γνώμη μου και πάλι, η σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα έχει ανάγκη από πρόσωπα όπως η κα Γκαγκάκη, που κρατάνε πάντα ένα επίπεδο, ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, και δεν μπαίνουν αβίαστα στη διαδικασία ξεκατινιάσματος και προσβολής άλλων προς τέρψιν της τηλεθέασης κι αυτό είναι σίγουρα προς τιμήν της.

    Κλείνοντας, αυτά που ήθελα να γράψω, εξακολουθώ να παραμένω με την απορία, γιατί την "Ημέρα Ευγένειας" (ειρωνεία δεν είναι), ο κος Πυριόχος αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα αρκετά προσβλητικό, ειρωνικό και κατά τη γνώμη μου άστοχο κείμενο, ενάντια σε ένα πρόσωπο που δεν έχει προκαλέσει.

    Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ μας πειράζει το να βλέπουμε συμπεριφορές αληθινές και σωστές; Τόσο πολύ μας ενοχλεί να βλέπουμε νέα πρόσωπα που με σκληρή δουλειά και μια παρουσία που δεν έχει επιδείξει προκλητικότητα και εκχυδαϊσμό κάνει επιτυχία; Δεν ξέρω, πραγματικά απορώ.

    Με εκτίμηση,
    Χριστίνα Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ηξερα οτι η Γκαγκακη εχει και φαν κλαμπ.
    Μπορει ο Πυριοχος να υπερβαλλει καπως, αλλα στην ουσια του πραγματος εχει δικιο.
    Οσο για τη βραβευση της Γκαγκακη, ολα αυτα ειναι εντελως στημενα, σιγα μην καθετε και ψηφιζει ο κοσμος.
    Δεν εχω κατι μαζι της, αλλα η γυναικα ειναι εντελως ασχετη με το θεμα. Τι να κανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Γκαγκάκη δεν έχει την παραμικρή γνώση ρεπερτορίου, δεν κρίνει ποτέ τους διαγωνιζόμενους με μουσικά κριτήρια (γιατί δε μπορεί) και υποστηρίζει πάντα τους δικούς της ακόμα κι αν είναι οι χειρότεροι.
    Και το χειρότερο: είναι αφόρητα βαρετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή