"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Βασίλης Κικίλιας: Τα πολλά τζαμιά μέσα στην Αττική δεν είναι λύση

kikiliasΠρακτικά μέτρα που θα έλυσαν εν πολλοίς τα προβλήματα που δημιουργεί στον πυκνό αστικό ιστό της Αθήνας η παρουσία μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών, προτείνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΕΩ» και στη Χριστίνα Σιδέρη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ πήρε μέτρα που ουσιαστικά μετατρέπουν την Ελλάδα σε μαγνήτη νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης».
Πώς θα μπορούσε να βοηθήσει η περιφέρεια στην καταπολέμηση της παραμονής των λαθρομεταναστών;Υπάρχουν απλά και πρακτικά βήματα, που δε θα «κοστίσουν» και πολλά: έλεγχος όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εφόσον απασχολούν παράνομους μετανάστες, προειδοποιητική άρση αδείας και ακολούθως σε δεύτερη παράβαση, ολοκληρωτική άρση. Έλεγχος νομιμότητας αδειών λειτουργίας και έλεγχος πιστοποιητικών υγείας σε όλα τα καταστήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών, ειδικά σε αυτά υγειονομικού ενδιαφέροντος και εφόσον παρουσιάζουν ελλείψεις, να γίνεται σφράγιση και δίωξη. Συστηματική φύλαξη των ελεύθερων χώρων αναψυχής όπως παιδικές χαρές και πλατείες για τη μη χρήση τους ως χώρους διαμονής και ύπνου από τους αλλοδαπούς. Συχνές παρεμβάσεις των υγειονομικών υπηρεσιών μαζί με υπηρεσίες της περιφέρειας σε παράνομες εγκαταστάσεις και σφράγισή τους (εγκαταλελειμμένες κατοικίες, οικήματα που χρησιμοποιούνται παράνομα για δραστηριότητες και κτίρια υπό κατάληψη). Έλεγχος και δίωξη ιδιοκτητών ακινήτων για παράνομη ενοικίασή τους σε παράνομους μετανάστες. Σύσταση ειδικού σώματος μεταφραστών για τις βασικές γλώσσες των παράνομων μεταναστών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις υπηρεσίες της περιφέρειας να χειρίζονται με αποτελεσματικότητα τις υποθέσεις.
Είσαι σύμφωνος με την ποσόστωση των μεταναστών;Όχι βέβαια γιατί εδώ μιλάμε για το πόσοι μετανάστες μπορούν να διαμείνουν σε μία περιοχή, σε συσχετισμό με το πόσοι (αριθμητικά) Έλληνες διαμένουν στην ίδια περιοχή. Δηλαδή αυτό που λέμε είναι ότι χάσαμε τον έλεγχο, είμαστε αδύναμοι να ελέγξουμε τους λαθρομετανάστες και το μόνο που επιχειρούμε είναι να τους διανείμουμε παντού, ώστε να διανείμουμε και τα προβλήματα, αφού δε μπορούμε να τα λύσουμε. Άρα να μην έχουμε πρόβλημα μόνο στο κέντρο αλλά και σε όλη την Αττική. Αυτό δεν είναι λύση. Σε εποχές ευημερίας και παγκόσμιας ανάπτυξης, οι χώρες υποδοχής μεταναστών χαλαρώνουν τις προϋποθέσεις προσέλκυσης πληθυσμών από άλλες κοινωνίες. Αντίθετα, σε εποχές κρίσης και ανεργίας, οι χώρες υποδοχής μεταναστών κλείνουν τα σύνορά τους και καθιστούν πιο δύσκολη την είσοδο νέων μεταναστών. Εμείς με αυτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, έχουμε πιο χαλαρή νομοθεσία από οποιαδήποτε χώρα. Μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης, το ΠΑΣΟΚ πήρε μέτρα που ουσιαστικά μετατρέπουν την Ελλάδα σε «μαγνήτη» νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης! Με πολύ διαφορετικούς όρους θα μιλάγαμε, αν η Ελλάδα είχε καταφέρει να ελέγξει τα κύματα μεταναστών στα σύνορά της. Κι αν είχε επιτύχει να κρατήσει απέξω τις μεγάλες μάζες των παράνομων μεταναστών που περνάνε συνεχώς μέσα στην ελληνική ενδοχώρα… Λίγο πριν, το 2003, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν αποδεχθεί το «Δουβλίνο ΙΙ». Μια κοινοτική συμφωνία που απαγορεύει σε όσους μετανάστες νομιμοποιούνται στην Ελλάδα, να μεταβαίνουν σε άλλες κοινοτικές χώρες. Προσέξτε το αυτό: Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε την πόρτα των μεταναστών από την Ελλάδα στις άλλες κοινοτικές χώρες του βορρά. Ενώ η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να κλείσει την πόρτα των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα… Για να μιλήσουμε για ενσωμάτωση των νόμιμα εισερχομένων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, πρέπει και οι ίδιοι να αντιληφθούν ότι όλα όσα κουβαλούν από τις χώρες καταγωγής τους θα πρέπει να είναι συμβατά και με το δικό μας τον πολιτισμό, ότι θέλουμε δηλαδή να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας, αλλά αυτό δημιουργεί υποχρέωση και σε αυτούς να σεβαστούν ορισμένες σταθερές που έχει η ελληνική κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία έχει θεσπίσει πρόταση που μιλάει μόνο για τους νόμιμα εισερχόμενους μετανάστες. Με όλες τις ειδικές προϋποθέσεις που προβλέπει η πρόταση, τότε και μόνο τότε θα αποδίδουμε την ιθαγένεια σε παιδιά που έχουν γεννηθεί στη χώρα από νόμιμα εισερχόμενους γονείς και αναφέρω ενδεικτικά ότι πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη, να καταθέσουν αίτηση για να πολιτογραφηθούν, να έχουν εγκαταλείψουν την ιθαγένεια των γονιών τους (εφ’ όσον προέρχονται από «τρίτες» – μη ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της Ένωσης), να μην έχουν κανένα ποινικό κώλυμα, να έχουν φοιτήσει τουλάχιστον 9 χρόνια σε ελληνικό σχολείο και να διαμένουν τουλάχιστον δέκα συνεχή χρόνια στην Ελλάδα.
Ποια είναι η άποψή σου για την ύπαρξη τεμένους στην πόλη των Αθηνών και ποια είναι η πρότασή σου;Θέλω να είμαι σαφής. Είμαστε υποχρεωμένοι από τις κοινοτικές οδηγίες να παρέχουμε την άδεια λειτουργίας λατρευτικών χώρων. Είμαι όμως κάθετος στη γκετοποίηση μίας περιοχής και στη δημιουργία προβλήματος στους κατοίκους. Η πρότασή μου είναι η ύπαρξη λατρευτικού χώρου, εκτός οικιστικού ιστού, όπου δε θα προκαλούνται προβλήματα και ανεξέλεγκτα φαινόμενα. Βέβαια πιστεύω ότι η χρηματοδότηση της αγοράς του τεμαχίου γης όπως και η ανέγερση αυτού του λατρευτικού χώρου δε θα έπρεπε να βαρύνουν την πολιτεία και κατ’ επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, αλλά την ίδια την ομάδα των ανθρώπων που ο λατρευτικός χώρος εξυπηρετεί. Είμαι αντίθετος και στην ύπαρξη πολλών μικρών τζαμιών γιατί με αυτό τον τρόπο αντί να εξομαλύνουμε τη ζωή των κατοίκων, την αναταράσσουμε και δημιουργούμε συνεχή προβλήματα και κλιμακούμενες αντιδράσεις. Αντίθετα, είμαι υπέρμαχος του οριστικού κλεισίματος των παράνομων λατρευτικών χώρων και γιατί προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα και διαταράσσουν την αισθητική αλλά και γιατί πολλά από αυτά δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας και διατρέχει κίνδυνο η ζωή των κατοίκων και των περίοικων.
Κάτοικος του Αγ. Παντελεήμονα μου ανέφερε ότι είχες δεσμευθεί για την ανάπλαση του χώρου της παιδικής χαράς σε χώρο άθλησης και ενώ τους το είχες υποσχεθεί, δεν έκανες απολύτως τίποτα. Μπορείς να μου πεις τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έκλεισε η παιδική χαρά και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία κίνηση;Κοίτα κάποια στιγμή πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μάθουμε να λέμε την αλήθεια. Η παιδική χαρά έκλεισε γιατί μετά από επανειλημμένες επισκέψεις μου στον Άγιο Παντελεήμονα, διαπίστωσα ότι κινδύνευε η ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τους. Οπότε η ασφαλής απόφαση, ήταν να μη ρισκάρουμε τον τραυματισμό ή κάτι πιο σοβαρό έστω και ενός παιδιού και κλείσαμε την παιδική χαρά. Από εκεί και πέρα συμφωνήσαμε με τους κατοίκους να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό χώρο με πλήρη εξοπλισμό, με φώτα και περίφραξη, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα συνοικιακό αθλητικό σωματείο για τα παιδιά της γειτονιάς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να καταπολεμήσουμε την παραβατικότητα και να δώσουμε στα παιδιά ένα χώρο που θα μπορούσαν να απασχοληθούν δημιουργικά. Συμφώνησαν οι κάτοικοι, συμφώνησε και ο δήμαρχος, εκπονήσαμε τη μελέτη και όταν ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κατασκευή, επικοινώνησε μαζί μας η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη και μας ζήτησε να αναβάλλουμε την κατασκευή γιατί σκόπευε να κάνει ανάπλαση στο σύνολο της πλατείας, αφού θα έκανε διαβούλευση με τους κατοίκους. Ένα χρόνο μετά καμία διαβούλευση δεν έχει γίνει και φυσικά οι αθλητικές εγκαταστάσεις έμειναν στο συρτάρι της κας Υπουργού. Φαίνεται ότι κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, δε θέλουνε την ελληνική νεολαία να προχωρήσει και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν.
Αν σε παρακαλούσα να με συνοδεύσεις σε μια διαμαρτυρία των κατοίκων για τις συνθήκες της ζωής, που τους έχουν επιβάλλει οι λανθασμένες μεταναστευτικές πολιτικές, τόσο αυτής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, θα δεχόσουν να το κάνεις; Θα δεχόσουν να γίνεις πρέσβης καλής θέλησης ώστε να αντιμετωπισθεί το θέμα και να αφυπνισθούν συνειδήσεις;Έχουν δίκιο οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται. Οφείλω να ομολογήσω ότι σοκαρίστηκα όταν άκουσα νέα παιδιά, να μου λένε ότι ζουν ένα καθημερινό εφιάλτη και συχνά πυκνά κάποιοι από αυτούς τραυματίζονται σοβαρά, από τις συμπλοκές με ομάδες λαθρομεταναστών. Πρέπει να βρεθεί μία λύση επιτέλους, για να μπορέσουν οι κάτοικοι, να ηρεμήσουν και να ζήσουν μία ζωή ομαλή. Είναι άγριο πράγμα να σου επιβάλλουν κάποιοι την παρουσία τους και να σε αναγκάζουν να αλλάξεις τον τρόπο της ζωής σου, με τη βία, μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, την ίδια σου τη γειτονιά, την ίδια σου τη χώρα. Και βέβαια θα ερχόμουνα…
Συμφωνείτε με τη συνύπαρξη των ομογενών και των αλλοδαπών, κάτω από τη στέγη του ίδιου νόμου, για την παραμονή και τα δικαιώματά τους;Οι ομογενείς πάντα υπάγονταν σε διαφορετικό καθεστώς, από οποιονδήποτε μετανάστη. Στη μία περίπτωση μιλάμε για Έλληνες και στην άλλη για αλλοδαπούς, νόμιμους  ή παράνομους. Το ΠΑΣΟΚ με το μεταναστευτικό νομοσχέδιο και το δικαίωμα ψήφου εξισώνει τους ομογενείς με τους μετανάστες. Μάλιστα στη διαδικασία εγγραφής για τις δημοτικές εκλογές, ζητούσε από αυτούς που έχουν Δελτίο Ταυτότητας ομογενών να καταθέσουν και το Ποινικό Μητρώο. Είναι παράλογο. Το μόνο θετικό στο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από τους Βορειοηπειρώτες, στην Περιφέρεια. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα απίστευτο γραφειοκρατικό πρόβλημα και «χαρτούρα» από Υπουργείο σε Υπουργείο που οδήγησε σε απίστευτη ταλαιπωρία και καθυστέρηση. Τώρα λοιπόν που η αρμοδιότητα αυτή πέρασε στην Περιφέρεια, είναι χρέος μας να γίνουν άμεσα όλες εκείνες οι διαδικασίες ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία και η καθυστέρηση για τους συμπατριώτες μας.
Στη Χριστίνα Σιδέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου