"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παρατεταμένη επισιτιστική κρίση σε 22 χώρες

«Παρατεταμένη» κρίση τροφίμων εξαιτίας ενός συνδυασμού φυσικών καταστροφών, συγκρούσεων και αδύναμων θεσμών, αντιμετωπίζουν εικοσιδύο χώρες στον κόσμο ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.
Στην έκθεση με τίτλο “Κατάσταση της Επισιτιστικής Ανασφάλειας στον Κόσμο το 2010” καταγράφονται τα πορίσματα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ σχετικά με τις 22 αυτές χώρες.

Τον Σεπτέμβριο ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν στον κόσμο μειώθηκε σε περίπου 925 εκατομμύρια από 1,023 δισεκατομμύριο που είχε καταγραφεί το 2009. Αυτή η μείωση αποδόθηκε, σύμφωνα με τον οργανισμό, κυρίως στις καλύτερες οικονομικές προοπτικές το 2010 και στην πτώση των τιμών των τροφίμων μετά την άνοδό τους στα μέσα του 2008.


Ωστόσο ο αριθμός αυτός παραμένει “απαράδεκτα υψηλός” σ΄ έναν κόσμο όπου κάθε έξι δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από μια ασθένεια που σχετίζεται με την πείνα.


Σύμφωνα με την έκθεση κατά μέσο όρο η αναλογία των ανθρώπων που υποσιτίζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν παρατεταμένες κρίσεις είναι σχεδόν η τριπλάσια από την αναλογία σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.


Οι 22 χώρες είναι οι εξής: Αγκόλα, Αιθιοπία, Αϊτή, Ακτή του Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Βόρεια Κορέα, Γουϊνέα, Ερυθραία, Ζιμπάμπουε, Ιράκ,  Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Κένυα, Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λιβερία, Μπουρούντι, Ουγκάντα, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Σουδάν, Τατζικιστάν, και Τσαντ.


Σύμφωνα με τον Οργανισμό, παρατεταμένη κρίση διαπιστώνεται επίσης στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας να χαρακτηρίζονται περιοχές "εξαιρετικά ευάλωτες στις αλλαγές στην ισραηλινή αγορά εργασίας και αγαθών".


Η "παρατεταμένη κρίση" ορίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα εν μέρει ως μια κρίση τροφίμων που διαρκεί περισσότερο από 8 χρόνια σε μια χώρα που λαμβάνει ποσοστό μεγαλύτερο από το 10% της ξένης βοήθειας με τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας.


Οι δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι χρειάζεται να υπάρξει "σημαντική επανεξέταση" του τρόπου με τον οποίο δίνεται η βοήθεια στις χώρες που αντιμετωπίζουν παρατεταμένη κρίση, ενώ καταλήγουν ότι η επίσημη βοήθεια θα πρέπει να επικεντρωθεί σε πιο μακροπρόθεσμες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου