"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Σεβασμός ηλικιωμένων με νόμο στην Κίνα

Ανοιχτή είναι στην Κίνα η θεσμοθέτηση της νομικής δέσμευσης των πολιτών να επισκέπτονται και να φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οπως προβλέπει σχέδιο τροπολογίας που προωθείται, οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να προσφεύγουν στο δικαστήριο, προκειμένου να διεκδικήσουν το σεβασμό του δικαιώματός τους να χαίρουν της φροντίδας των παιδιών τους.
Η κίνηση αυτή γίνεται την ώρα που η Κίνα προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού της.
Η φροντίδα των γονιών από τα παιδιά τους αποτελεί κομμάτι της κινεζικής παράδοσης αλλά η μετανάστευση και οι συνθήκες εργασίας έχουν οπωσδήποτε επηρεάσει διαβρωτικά τους οικογενειακούς δεσμούς.
Το ένα όγδοο του πληθυσμού της Κίνας είναι ηλικίας άνω των 60 ετών και οι περισσότεροι από τους μισούς αυτούς ηλικιωμένους ζουν μόνοι τους.
Βεβαίως, σημαντική επίδραση έχει ασκήσει και η πολιτική τού ενός παιδιού που επί δεκαετίες προώθησε η Κίνα, αφήνοντας όλο και λιγότερους εργαζόμενους να φροντίζουν όλο και περισσότερους ηλικιωμένους συγγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου