"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Αντίδραση Βενιζέλου σε δηλώσεις της αντιπολίτευσης για την τουρκική φρεγάτα


Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσαν οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την σημερινή μη αβλαβή διέλευση τουρκικής φρεγάτας από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να δηλώσουν ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης εκφράζουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, εμφανίζουν τη χώρα μας να μην αντιδρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι «πρόκειται για λάθος μήνυμα και προς την γείτονα και προς την διεθνή κοινότητα και προς τον ελληνικό λαό».
Επίσης, υπενθύμισε ότι μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, είχε την ευκαιρία να τονίσει ότι τα περιστατικά μη αβλαβούς διέλευσης τουρκικών πολεμικών πλοίων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν αυξηθεί πολύ τα δύο τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση μη αβλαβούς διέλευσης, πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία, εκπέμπουν τα διεθνώς καθορισμένα προειδοποιητικά σήματα, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών, που ενημερώνεται σχετικά, πραγματοποιεί τα ανάλογα διπλωματικά διαβήματα.
«Αυτό έγινε και σήμερα με τη φρεγάτα Yildirim», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ τόνισε ότι «εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν να ενημερωθούν επισήμως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πριν σπεύσουν να τοποθετηθούν δημόσια, θα είχαν προστατεύσει και το κύρος του πολιτικού τους λόγου, αλλά και την εικόνα εθνικής ενότητας που οφείλουμε να προβάλουμε».
Νωρίτερα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρακολουθεί απαθής, την ώρα που συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο». Επίσης, καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση και υποστήριξε «πως η μυστική διπλωματία και τα κούφια λόγια στο Ερζερούμ του κ. Παπανδρέου δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην αποτροπή των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο». Στο ίδιο ύφος ο κ. Τζίμας παρατήρησε ότι «Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς έχουν ήδη προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τα αδιέξοδα της πολιτικής του κ. Παπανδρέου» και κατέληξε λέγοντας «Οι Έλληνες απαιτούν εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα μας».

Εξίσου, αιχμηρή ήταν και η δήλωση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα είπε «Ευτυχώς που τα Ελληνικά παράλια βρίσκονται σε καλά χέρια. Η τούρκικη φρεγάτα είναι ακριβώς έξω από την Εύβοια. "Μπράβο" στην Ελληνική Κυβέρνηση, "μπράβο" στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου