"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οι πρυτάνεις εγκαλούν την Πολιτεία

Τελεσίγραφο να εκκενωθεί η Νομική εντός τη ημέρας έδωσε στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του:
-Μόνο ολιγωρία δεν υπήρξε από την πλευρά των πρυτανικών αρχών
-Οι γιατροί που στείλαμε μας διαβεβαίωσαν ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και δεν υπάρχουν βανδαλισμοί
-Η καθοδηγούμενη κατάληψη αποτελεί κατάχρηση του ασύλου του πανεπιστημίου. Το πανεπιστήμιο αναγνωρίζει το πρόβλημα αλλά θεωρεί ότι είναι θέμα μεταναστευτικής πολιτικής
-Καλούμε τους κκ. Ραγκούση, Νταλάρα, Σγουρό και Καμίνη να προσέλθουν εντός τη ημέρας στο πανεπιστήμιο να συζητήσουμε για το θέμα
-Η πολιτεία να εγγυηθεί την ασφαλή μετάβαση των αλλοδαπών σε άλλο χώρο
-Δίνουμε τέλος στην εύκολη μεταβίβαση των ευθυνών στο Πανεπιστήμιο
-Να εκκενωθεί η Νομική εντός της ημέρας
-Καταγγέλλουμε όσους επένδυσαν πολιτικά επικίνδυνα σε αυτή την κατάσταση
Δείτε το σχετικό video:

Σε μείζον πολιτικό και κοινωνικό θέμα εξελίσσεται η κατάληψη της Νομικής από τους 250 μετανάστες που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου και απεργία πείνας έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Η πρυτανεία έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της με την παρουσία των μεταναστών στη Νομική Σχολή, σημειώνοντας πως τέτοια ζητήματα πρέπει να επιλύονται από την πολιτεία, ενώ για το θέμα ξεκινάει αυτή την ώρα έκτακτη συνέντευξη Τύπου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η κατάσταση στη Νομική παραμένει έκρυθμη, οι τόνοι έχουν οξυνθεί, ενώ οι ευθύνες για το πρόβλημα έχουν γίνει «μπαλάκι» που πετάει ο ένας αρμόδιος στον άλλο.

Το πρυτανικό συμβούλιο της Νομικής περιμένει την ειρηνική αποχώρηση των μεταναστών πριν συνεδριάσει για το άσυλο, ενώ ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής, Θεόδωρος Φορτσάκης, έδωσε χθες στους καταληψίες προθεσμία λίγων ημερών.
Το τεράστιο πολιτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού ο οποίος έδωσε εντολή στον Χρήστο Παπουτσή να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν ευθύνες. Λάδι στη φωτιά έριξε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς ο οποίος κατήγγειλε ότι μέλη της ΔΑΠ κρατήθηκαν όμηροι στη Νομική και απελευθερώθηκαν από συναδέλφους τους με... έφοδο.
Παρά το γεγονός ότι κυβέρνηση και πανεπιστημιακές αρχές αναγνωρίζουν ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση, κανείς δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, από τις πρυτανικές αρχές να εφαρμόσουν το νόμο και να προχωρήσουν σε άρση του ασύλου, λύση που απέκλεισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσιος Πελεγρίνης, επιστρέφοντας στην κυβέρνηση και κυρίως στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ευθύνη για την τροπή που πήρε το θέμα.
«Απαιτείται σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές και άσκηση των καθηκόντων τους όπως απορρέουν από το νόμο και την ιδιότητά τους ως εγγυητών της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του Πανεπιστημίου», ανέφεραν νωρίτερα συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση σχετικά με την πρόταση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για συνάντησή του με τον υπουργό.
Οι ίδιοι συνεργάτες του υπουργού υπενθυμίζουν επίσης πως «ο υπουργός με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε πως καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών, ούτε πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους 15 μήνες, ούτε πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο μέλλον».
Έξω από τη Νομική βρίσκονται 10 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου