"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Καθημερινότητα οι συγκρούσεις στην Τυνησία

Με επεισόδια βίας σημαδεύτηκαν και σήμερα οι συνεχιζόμενες επί ημέρες διαδηλώσεις με αίτημα την καθαίρεση αξιωματούχων του έκπτωτου καθεστώτος Μπεν Άλι από την μεταβατική κυβέρνηση καθώς διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.
Δεν είναι ακόμα σαφές πώς άρχισαν τα επεισόδια κοντά στο κυβερνητικό μέγαρο στην παλιά πόλη, γνωστή και ως Κάσμπα, στην Τύνιδα, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς ανέφεραν πως είδαν ειδικές μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας να χρησιμοποιούν δακρυγόνα με στόχο εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως έφηβους, που πέταγαν πέτρες.
Οι διαδηλωτές έμοιαζαν να είναι από τις φτωχές επαρχιακές περιοχές της Μεσογειακής χώρας και πιστεύεται ότι είναι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν στήσει ένα καταυλισμό έξω από το κυβερνητικό μέγαρο.
Φώναζαν στους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ότι είναι οι «αστυνομικοί της Λεϊλά», σε μια αναφορά στη σύζυγο του πρώην προέδρου Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι, η οποία φέρεται να είχε τεράστια επιρροή και ακριβά γούστα.
Η μεταβατική κυβέρνηση πασχίζει να εδραιωθεί εν μέσω των συνεχιζόμενων λαϊκών κινητοποιήσεων που απαιτούν πιο σαρωτικές αλλαγές μετά τη φυγή του Μπεν Άλι από τη χώρα την 14η Ιανουαρίου εξαιτίας της λαϊκής εξέγερσης κατά της φτώχειας, της διαφθοράς και της ανηλεούς καταστολής.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική απεργία στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Σφαξ, με τη συμμετοχή «δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων από όλους τους τομείς», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμίν Σεφί, μέλος του περιφερειακού γραφείου του συνδικάτου UGTT. Βασικό αίτημα των απεργών είναι η διάλυση της μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία κυριαρχείται από στελέχη του προηγούμενου καθεστώτος, πρόσθεσε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου