"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Η αλυσιδωτή έκρηξη έφτασε µέχρι την Υεµένη

Οι σηµαίες της Τυνησίας και της Αιγύπτου µε το σύνθηµα «το παιχνίδι τελείωσε». Το µήνυµα των  διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Υεµένης Σάνα είναι σαφές και έχει αποδέκτη τον πρόεδρο της  χώρας Αλί Αµπντάλα Σάλεχ
Πρώτα η Τυνησία, µετά η Αίγυπτος και τώρα η Υεµένη; ∆εκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε διάφορες πόλεις της χώρας εναντίον του καθεστώτος του Αλί Αµπντάλα Σάλεχ, που είναι πρόεδρος της Υεµένης εδώ και 32χρόνια, περισσότερο και απόό,τι ο Χόσνι Μουµπάρακ στην Αίγυπτο. Μόνο στην πρωτεύουσα Σάνα οι διαδηλωτές ήταν περίπου 16.000. Ζητούσαν «αλλαγή προέδρου» αλλά και βελτίωση των συνθηκών ζωής τους – η Υεµένη είναι η φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσµου, η ανεργία κυµαίνεται γύρω στο 35%, λιγότεροι από το ένα δέκατο των δρόµων είναι ασφαλτοστρωµένοι, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας συρράξεων, πληµµυρίζοντας τις πόλεις.

«άν το Κυβερνών Κομμά δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις µας, τότε θακλιµακώσουµε τις κινητοποιήσεις µέχρι να πέσει ο πρόεδρος, όπως ακριβώς συνέβη στην Τυνησία», έλεγε χθες ένας διαδηλωτής, ο Αγιούµπ Χασάν.

Οµως η κοσµική Τυνησία µε τον σχετικό πλούτο της, τη µορφωµένη µεσαία τάξη και την απουσία τοπικών ή θρησκευτικών διαχωριστικών γραµµών είναι µια χώρα πολύ διαφορετική από την Υεµένη, µια βαθιά µουσουλµανική κοινωνία που βρίσκεται αντιµέτωπη, µεταξύ άλλων, µε ένα αυτονοµι στικό κίνηµα στον Νότο, ένα σιιτικό αντάρτικο στον Βορρά και ένα ολοένα και ενεργητικότερο παρακλάδι της Αλ Κάιντα, την ΑλΚάιντα της Αραβικής Χερσονήσου. Σε κάποια ζώνη τωνφυλών της Υεµένης φέρεται νακρύβεται ο σκληροπυρηνικός ιµάµης Ανουάρ αλ-Αουλάκι, υποκινητής πολλών αντιαµερικανικών επιθέσεων, ανάµεσά τους και η απόπειρα ανατίναξης αµερικανικού αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Αµστερνταµ - Ντιτρόιτ τα Χριστούγεννα του 2009.

οτάν οί δίάδηλώτεσ ανέτρεψαν τον ΜπενΑλι στην Τυνησία, καµιάξένη δύναµηδεν όρθωσε το ανάστηµά της υπέρ του έκπτωτου δικτάτορα. ΟΣάλεχ, όµως, θεωρείται από τη ∆ύση ζωτικός σύµµαχοςστον πόλεµο εναντίον της ΑλΚάιντα. Η αµερικανική στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνησή του αναµένεται να φτάσει φέτος τα 250εκατοµµύρια δολάρια. Ετεροςµεγάλος χρηµατοδότης του, ηΣαουδική Αραβία, που φοβάταιόσο τίποτε άλλο την αστάθεια στη γειτονική χώρα. «Οι Σαουδάραβες, τα κράτη του Κόλπου, οι Ευρωπαίοι, οι Αµερικανοί, έχουν όλοι συµφέρον να δουν σταθερότητα στην Υεµένη κι αυτό σηµαίνει διατήρηση του καθεστώτος», σηµειώνει ο Κρίστοφερ Μπούτσεκ από το Ιδρυµα Carnegie για τη∆ιεθνή Ειρήνη.
ΦΤΩΧΕΙΑ
1/3
των κατοίκων της Υεµένης τρέφεται µε λιγότερες από 1.200 θερµίδες την ηµέρα· ένας στους δύο ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή µε λιγότερα από δύο δολάρια την ηµέρα.
12
ακόµα χρόνια, πέραν των 32 που ήδη κυβερνάει, µπορεί να παραµείνει πρόεδρος ο Σάλεχ – η τρέχουσα θητεία του λήγει το 2013, όµως προταθείσα συνταγµατική µεταρρύθµιση του επιτρέπει δύο ακόµα πενταετείς θητείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου