Διαψεύδει η κυβέρνηση τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για παροχή μεγάλων ποσών δημοσίου χρήματος προς συγκεκριμένη οργάνωση μεταναστών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κάνει λόγο για ευφάνταστα σενάρια, με απώτερο στόχο, όπως τονίζεται την καλλιέργεια εσφαλμένων εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης γύρω από τη μεταναστευτική πολιτική.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι ενέδωσε στον πειρασμό του εύκολου εντυπωσιασμού καθώς όπως τονίζει αν είχε ακολουθήσει την οδό της υπεύθυνης ενημέρωσης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα την ενημέρωνε ότι πράγματι υπήρξε και ορθά, αφού ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έμμεση χρηματοδότηση μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ μιας οργάνωσης μέλους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, του Ελληνο-Σουδανικού Συνδέσμου Φιλίας, την περίοδο 2005-2009 επί Νέας Δημοκρατίας.

Την αρχική σύμβαση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπέγραψε το 2005 ο τότε υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, η οποία τροποποιήθηκε το 2006 από τον τότε υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη και τροποποιήθηκε εκ νέου το 2009 από την τότε υπουργό Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. «Λυπούμαστε», καταλήγει η ανακοίνωση, «γιατί η ΝΔ επιλέγει για άλλη μία φορά να υποκύψει στη δίνη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων σε βάρος των πραγματικών προβλημάτων της χώρας».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Είχε προηγηθεί σκληρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και βασιζόμενη σε δημοσιεύματα έκανε λόγο για μείζον πολιτικό θέμα από τις αποκαλύψεις σχετικά με τη διασύνδεση της κυβέρνησης Παπανδρέου με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών που σχεδίασε και διοργάνωσε την περιοδεία των μεταναστών.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο και για διασύνδεση της κυβέρνησης με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Αχμέτ Μοαβία, καθώς σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει την κάλυψη ταξιδιών του και σε μέρη πέραν της Ελλάδας.

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου, οφείλουν πλέον άμεσα να απαντήσουν, τόσο για την εμπλοκή τους στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, όσο και για την πραγματική τους σχέση της με το Φόρουμ και τον Πρόεδρό του», κατέληγε η ανακοίνωση της ΝΔ.