"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η μεγαλύτερη φωτογραφία του ουρανού είναι αστρονομικά μεγάλη

Η μεγαλύτερη ψηφιακή εικόνα του νυχτερινού ουρανού είναι τόσο λεπτομερής ώστε θα χρειαζόταν 500.000 τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας για να προβληθεί σε πλήρη ανάλυση.

Το ουράνιο πανόραμα,  προϊόν του ερευνητικού προγράμματος SDSS, έχει ήδη βοηθήσει στην ανακάλυψη μισού δισεκατομμυρίου αστρονομικών αντικειμένων και υπόσχεται για το μέλλον ακόμα περισσότερες ανακαλύψεις.

Η εικόνα του ενός Terapixel «είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στην ιστορία της επιστήμης» δήλωσε ο καθηγητής Μάικ Μπλάντον του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης.

«Υπάρχουν περίπου 3.500 επιστημονικές δημοσιεύσεις που βασίστηκαν σε αυτό το σετ δεδομένων» επισήμανε.

Η πρώτη από τις επτά εκατομμύρια εικόνες, με ανάλυση 138 Μpixel, ελήφθη το 1998 από το τηλεσκόπιο του Απάτσι Πόιντ στο Νέο Μεξικό, του οποίου ο αισθητήρας κατείχε το ρεκόρ υψηλής ανάλυσης για πολλά χρόνια.

Στη διάρκεια μιας δεκαετίας, ο αισθητήρας επέτρεψε στους ερευνητές του SDSS να σαρώσουν σε υψηλή ανάλυση περίπου το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης του ουρανού και στα δύο ημισφαίρια.

Μετά την συνταξιοδότηση του αισθητήρα, το τηλεσκόπιο του Απάτσι Πόιντ θα συνεχίσει την απογραφή δίνοντας έμφαση στις φασματοσκοπικές αναλύσεις.

Οι μελέτες αυτές αναλύουν το φως μακρινών άστρων και γαλαξιών σε επιμέρους μήκη κύματος, τα οποία αποκαλύπτουν την απόσταση, τη θερμοκρασία και τη σύσταση αυτών των αντικειμένων.

«Αναβαθμίσαμε τα υπάρχοντα όργανα του SDSS και θα τα χρησιμοποιήσουμε για να μετρήσουμε τις αποστάσεις περισσότερων από ενός εκατομμυρίου γαλαξιών που διακρίνονται σε αυτή την εικόνα» εξήγησε ο Ντέιβιντ Σλέγκελ του Εθνικού Εργαστηρίου «Λόρενς Μπέρκλεϊ», υπεύθυνος του προγράμματος BOSS του SDSS.

«Όταν έχει πλέον ολοκληρωθεί, το BOSS θα προσφέρει τον μεγαλύτερο τρισδιάστατο χάρτη των γαλαξιών που έχει ποτέ δημιουργηθεί, επεκτείνοντας την αρχική απογραφή του SDSS σε ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του όγκου του Σύμπαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου