"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Το Αιγαίο στη συνάντηση του Ερζερούμ

Με φόντο την αυξανόμενη Τουρκική προκλητικότητα πολύωρη συνάντηση είχαν σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ, στο πλαίσιο της παρουσίας του κ. Παπανδρέου στη διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών.
Ο πρωθυπουργός  κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, βάζοντας τέλος στην πολιτική των υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο.
Η εμπιστοσύνη δύσκολα χτίζεται, ενώ πολύ εύκολα χάνεται πρόσθεσε, επικαλούμενος πρόσφατο παράδειγμα Τουρκικών προκλήσεων πάνω από το Αγαθονήσι.
Τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία, διερωτήθηκε, διαμηνύοντας ,παράλληλα ότι το καθεστώς της κυριαρχίας στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει.
Αν θέλει ειρήνη η Τουρκία, αυτά πρέπει να σταματήσουν, συμπλήρωσε, αφού, όπως σημείωσε, η απειλή πολέμου δεν έχει θέση στις διμερείς σχέσεις, ούτε λύνει προβλήματα.
Νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν συζήτησαν για το  Αιγαίο, όπως η υφαλοκρηπίδα, και τη λαθρομετανάστευση σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.  
Πληροφορίες αναφέρουν, πως η Άγκυρα δεν έχει επί της ουσίας ενστάσεις για την ανέγερση φράκτη στον Έβρο.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, ότι η συνάντηση που έγινε σήμερα δεν είχε στόχο την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων και τη λήψη αποφάσεων.
Σκοπεύει, όπως υπογραμμίζουν, στη δημιουργία του πλαισίου που θα προωθήσει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσα στους θεσμούς που έχουν αποφασιστεί, όπως το  Ανώτατο Συμβούλιο, τη σύγκληση του οποίου θα προετοιμάσει η επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα το Μάρτιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, προς το τέλος της συνάντησης ,συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μετά το τέλος της συνάντησης οι δυο ηγέτες κατευθύνθηκαν στο στάδιο της πόλης όπου εγκαινίασαν τους διεθνείς χειμερινούς αθλητικούς αγώνες των πανεπιστημιακών ομάδων, στους οποίους συμμετέχουν ομάδες από 75 χώρες.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής πλευράς να συνεργαστεί  ειρηνικά με την Τουρκία μακριά, όπως είπε, από τους ανταγωνισμούς του παρελθόντος.
Πριν αναχωρήσει από την Τουρκία ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο και ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε στη γειτονική χώρα.
Για κλίμα μυστικής διπλωματίας το οποίο υπονομεύει την όποια ειλικρινή προσπάθεια προσέγγισης Ελλάδας-Τουκρίας, έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου