"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοφανές κατάντημα για τη δημοκρατία μας

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Άθλια είναι η εικόνα που εμφανίζει το ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο κινείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ τρόικας και Βατοπεδίου.
Πολιτικό πλυντήριο
Το Κοινοβούλιο έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά πολιτικού πλυντηρίου. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πολυσυζητημένη κάθαρση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου και άλλων μεγάλων σκανδάλων της περιόδου Καραμανλή και Σημίτη.
Οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί με πρωτοβουλία κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προβλέπουν την ταχύτατη παραγραφή των αδικημάτων και η υπαλληλική τακτική της κυβέρνησης Καραμανλή, που έπαιξε ένα σκληρό διαδικαστικό, πολιτικό παιχνίδι με τις προθεσμίες, οδήγησαν στην ουσιαστική απαλλαγή των κατηγορούμενων για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου από κάθε ευθύνη.
Η διαδικασία της κάθαρσης μετατράπηκε σε φάρσα εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου, της απόφασης της ηγεσίας της ΝΔ να καλύψει -για λόγους εσωκομματικής ισορροπίας- τα σκάνδαλα της καραμανλικής περιόδου και των ελιγμών τακτικής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν προσπάθησε να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στο σύνολό του προκειμένου να προστατεύσει δικά του στελέχη που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αρχική φάση του σκανδάλου, αλλά και για να ασκήσει πολιτική πίεση στη ΝΔ προκειμένου να μετριάσει η τελευταία τον αντιμνημονιακό της ζήλο.
Τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνέβαλαν στο δημοσιονομικό αδιέξοδο, το οποίο, εάν κρίνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 και την εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, θα προσδιορίζει τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις για αρκετά χρόνια. Η Βουλή, με ευθύνη των δύο κομμάτων εξουσίας, δεν μπορεί να συμβάλει στην υπόθεση της κάθαρσης ούτε στη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για μία δημιουργική προσπάθεια που θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση.
Σε ρόλο μεταφραστή
Η διαφθορά έφερε το δημοσιονομικό αδιέξοδο, το οποίο μετατράπηκε σε κρίση δανεισμού, που με τη σειρά της οδήγησε στο μνημόνιο. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία χάσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Ο κρατικός προϋπολογισμός συντάσσεται από τους ειδικούς της τρόικας και στη συνέχεια εγκρίνεται από τον υπουργό Οικονομικών, που έχει, βάσει του μνημονίου, ενισχυμένο ρόλο στην κυβέρνηση.
Οι βουλευτές έχουν μετατραπεί σε πολυτελείς μεταφραστές, που απλώς εγκρίνουν τις αποφάσεις της τρόικας, έχοντας μόνο το δικαίωμα να προχωρήσουν σε οριακές αλλαγές στα βασικά οικονομικά μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι οι βουλευτές που συμμετέχουν με τον τρόπο που περιγράψαμε στην εθνική ταπείνωση και στην υποβάθμιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος φροντίζουν να κρατούν τις αποδοχές τους σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, φέροντας ουσιαστικά εαυτούς εκτός της πολιτικής του μνημονίου. Τις μειώσεις αποδοχών που προβλέπει η κυβερνητική πολιτική γι’ αυτούς τις κάλυψαν μέσω συστηματικότερης εικονικής συμμετοχής σε διάφορες επιτροπές της Βουλής. Όσο για τους συνεργάτες τους, διατηρούν και αυτοί εντυπωσιακά εισοδηματικά και κυρίως ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά προνόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου