"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Τοπικούς άρχοντες και πολιτικές εξελίξεις καθορίζουν οι κάλπες της Κυριακής

Ανοίγουν την Κυριακή οι κάλπες, με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει μέχρι τέλους ότι εάν το βράδυ της Κυριακής οι αυτοδιοικητικές κάλπες δεν βγάλουν «ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών», είναι αποφασισμένος να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές. Όπως όλα δείχνουν, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει εάν το αποτέλεσμα τον οδηγεί στην απόφαση να απευθυνθεί εκ νέου στον ελληνικό λαό.

Μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ, λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο πρωθυπουργός επανέλαβε, ως προς το εκλογικό δίλημμα που έχει θέσει, ότι «ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες».

«Ζητώ την ψήφο ευθύνης κάθε πολίτη. Να απαντήσουμε μια και καλή στο πραγματικό δίλημμα: Συνεχίζουμε μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή πάμε πίσω σε περιπέτειες» είπε ο πρωθυπουργός.

«Έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, δεν έχω και δεν είχα καμία πρόθεση να πάμε σε εθνικές εκλογές. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση. Προϋπόθεση, όμως, για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια της χώρας και του λαού μας είναι η ενότητα, η αφοσίωση, η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε:

«Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω, να κάνω αυτό που μου επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα που κάνει ο λαός μας».

Βράδυ Κυριακής οι αποφάσεις

Όπως όλα δείχνουν, το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός «δεν θα αφήσει εκκρεμότητες» και θα ξεκαθαρίσει εάν το αποτέλεσμα τον οδηγεί στην απόφαση να απευθυνθεί εκ νέου στον ελληνικό λαό. Ανακοινώσεις τέτοιου τύπου αναμένονται αργά το βράδυ, ώστε να έχει ξεκαθαρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα υπάρχουν exit poll. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα θα υπάρχει γύρω στις 9:30 το βράδυ, όταν συγκεντρωθεί το 10% από τα εκλογικά κέντρα. Εντούτοις, ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα σε κρίσιμες περιφέρειες ή δήμους.

Παράλληλα, δεν είναι σαφές το πώς τα κομματικά επιτελεία, και ιδιαίτερα η Ιπποκράτους, θα αξιολογήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Το πιθανότερο είναι ότι το βράδυ της Κυριακής θα μετρηθούν οι ψήφοι που λαμβάνουν οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες της χώρας και θα συγκριθούν με τις αντίστοιχες της ΝΔ.

Σε μία τέτοια στάθμιση του εκλογικού αποτελέσματος, ιδιαίτερη βαρύτητα λαμβάνει εξ αντικειμένου η περιφέρεια Αττικής, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι ψηφοφόροι της χώρας.

Το μήνυμα για την Αντιπολίτευση

Ο Αντώνης Σαμαράς, από τις συνοικίες του Πειραιά όπου περιόδευσε την Παρασκευή μαζί με τους υποψήφιους της ΝΔ κ. Κικίλια, Μιχαλολιάκο και Μελά, απευθύνθηκε στον κ. Παπανδρέου δηλώνοντας ότι «αντί να εκβιάζει τον ελληνικό λαό, να έρθει εδώ, δίπλα στον απλό πολίτη, στον απλό τον κόσμο και να βιώσει την αγωνία του για το αύριο. Και να πάρει, επιτέλους, το μήνυμά του. Για μας, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Αλλαγή πολιτικής, με ανάπτυξη και ελπίδα. Υπάρχει άλλος δρόμος. Αλλάξτε πορεία!».

Η Αλέκα Παπαρήγα, επίσης, έστρεψε τα βέλη της στον πρωθυπουργό, ότι «για τον κ. Παπανδρέου πατριωτισμός είναι ο ελληνικός λαός να σκύψει το κεφάλι, να δώσει και ολόκληρο αν είναι δυνατόν το μισθό του, για να εξοφλήσουν τους Γερμανούς, τους Γάλλους τραπεζίτες και τους υπόλοιπους».

Να συνεργαστούν για το καλό της χώρας κάλεσε τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, απευθύνοντας, όπως είπε, «δημόσια έκκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων να συνεργαστούν για να σώσουμε τη χώρα. Το τρένο της πολιτικής παράνοιας έχει φτάσει στο γκρεμό. Πρέπει να το σταματήσουμε. Η πατρίδα κι ο λαός το περιμένει».

Ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι «η εκλογολογία επιταχύνει πολιτικές εξελίξεις». «Αναδιατάσσεται το μπλοκ εξουσίας των δυνάμεων που θέλουν να στηρίξουν το μνημόνιο. Και απέναντι σ' αυτό το μπλοκ, Παπανδρέου-Μπακογιάννη- Καρατζαφέρη, η κάλπη πρέπει να δώσει μήνυμα ελπίδας και αναδιάταξης από τα αριστερά» είπε.

Ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε «πολιτικό σφάλμα» τη μετατροπή των εκλογών σε δημοψήφισμα και κάλεσε τους πολίτες «να κλείσουν τα αυτιά τους στις διλημματικές σειρήνες». Οι Οικολόγοι, τέλος, κάνουν λόγο για «μικροκομματική πειρατεία της ψήφου από τον πρωθυπουργό και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου