"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

στο Πακιστάν δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο χριστιανή με την κατηγορία της «βλασφημίας»

Μια χριστιανή γυναίκα που ονομάζεται Asia Bibi, καταδικάστηκε σε θάνατο από Τοπικά Δικαστήρια στην πόλη Λαχώρη στο Πακιστάν μετά το τέλος μίας δίκης που κράτησε ένα χρόνο, με την κατηγορία της «βλασφημίας» για την οποία την μήνυσαν μουσουλμάνοι χωρικοί από το χωριό Ittanwali, όπου διέμενε εδώ και αρκετές γενιές.
Ενώ εργαζόταν σε αγροκτήματα μαζί με άλλες μουσουλμάνες, κάποιες μουσουλμάνες ξεκίνησαν συζήτηση με την Bibi για τα θέματα της θρησκείας, στις 19 Ιουνίου του 2009. Οι γυναίκες, που την ονόμαζαν «άπιστη» και τον Χριστιανισμό μια «θρησκεία των απίστων», άρχισαν να την πιέζουν για να γίνει μουσουλμάνα.
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο κάποιες γυναίκες της ζήτησαν να φέρει λίγο πόσιμο νερό και μετά αρνήθηκαν να το πιουν, πυροδοτώντας μια σειρά από σχόλια και προκαταλήψεις, όπως ότι το νερό που μαζεύτηκε από μια χριστιανή, ήταν "ακάθαρτο".
Η Bibi, 45 ετών, που είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, υπερασπίστηκε την χριστιανική της πίστη με τις λίγες γνώσεις της και είπε στις μουσουλμάνες ότι ο Χριστιανισμός είναι η μόνη αληθινή θρησκεία, κάτι που στο άκουσμά του έκανε τις μουσουλμάνες να αρχίσουν να φωνάζουν και να την κατηγορούν ότι «μιαίνει τον προφήτη Μωάμεθ».
Οι Μουσουλμάνοι άνδρες που εργάζονται σε διπλανά χωράφια, επίσης, συγκεντρώθηκαν και επιτέθηκαν στην Asia Bibi, η οποία κατέφυγε στο χωριό της και κλείστηκε στο σπίτι της. Ο οργισμένος όχλος των μουσουλμάνοι την ακολούθησε και την έβγαλε έξω από το σπίτι με τη βία και άρχισε να την χτυπάει. Άρχισαν να βασανίζουν και τα παιδιά της, αλλά εν τω μεταξύ κάποιος ενημέρωσε την αστυνομία.
Η αστυνομία πήρε την Bibi στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση εναντίον της σύμφωνα με το άρθρο 295-Β και Γ του Πακιστανικού Ποινικού Κώδικα, αλλά έστειλε μια ομάδα να προστατεύσει τους άλλους χριστιανούς του χωριού Ittanwali.
Οι παραβάτες του άρθρου 295 Β και Γ του Κώδικα αντιμετωπίζουν την ποινή της ισόβιας φυλάκισης ή του θανάτου, αλλά είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία του Πακιστάν, που δικαστήριο καταδικάζει γυναίκα σε θάνατο.
Η ‘Release International’ μια ομάδα υποστήριξης για διωκόμενους χριστιανούς σε όλο κόσμο έκανε γνωστή την υπόθεση της Bibi και έχει ξεκινήσει μια online αίτηση για την εξασφάλιση της δικαιοσύνης για εκείνη.
Εν τω μεταξύ, το Πακιστανικό Χριστιανικό Κογκρέσο (PCC) έχει εκφράσει την ανησυχία του για την καταδίκη σε θάνατο της Asia Bibi και έχει προσφύγει στον Πρόεδρο του Πακιστάν για να αποσύρει την ψεύτικη υπόθεση ενάντια στην Bibi αμέσως.
Το PCC πιέζει την κυβέρνηση του Πακιστάν να καταργήσει το νόμο περί βλασφημίας και έχει οργανώσει πολλές διαλέξεις στο Πακιστάν και στις ΗΠΑ.
Ο συζυγος της,  Ashiq Masih.
Ο Ashiq Masih, ο σύζυγός της, (φώτο κάτω) είπε ότι η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ , και πιστεύει ότι ο δικαστής δέχθηκε πιέσεις για να κρίνει την σύζυγο του ένοχη .
«Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είχε ακόμα την καρδιά να πει την κακιά είδηση στα μικρότερα παιδιά του.
"Δεν έχω πει την απόφαση του δικαστηρίου στις δύο νεότερες κόρες μου ",
είπε.
"Μου ζήτησαν να πολλές φορές νέα για τη μητέρα τους, αλλά δεν μπορώ να πάρω το θάρρος να τους πω ότι ο δικαστής καταδίκασε τη μητέρα τους σε θάνατο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν έχει διαπράξει."
Ο Shahzad Kamran, της χριστιανικής διακονίας ‘Sharing Life Ministry Pakistan’, δήλωσε: «Στην αστυνομία ασκήθηκε πίεση από τον όχλο των μουσουλμάνων, συμπεριλαμβανομένων και κληρικών, που ζητούσαν να τους δοθεί η Asia ώστε να την θανατώσουν, επειδή είχε μιλήσει άσχημα για τον προφήτη Μωάμεθ»
"Έτσι, η αστυνομία έσωσε τη ζωή της, αλλά στη συνέχεια καταχωρήθηκε εναντίον της, η κατηγορία της βλασφημίας ."

Πρόσθεσε ότι είχε κρατηθεί φυλακισμένη σε απομόνωση για περισσότερο από ένα χρόνο, πριν την καταδίκη της σε θάνατο τη Δευτέρα.
«Η δίκη ήταν καθαρή»,
είπε. "Ήταν αθώα και ποτέ δεν είπε αυτά τα λόγια"
H Asia Bibi με τίς κόρες της έξω από τό δικαστήριο
Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι ο νόμος περί βλασφημίας χρησιμοποιείται πια συχνά για να εισάγει διακρίσεις εις βάρος θρησκευτικών μειονοτήτων, όπως είναι και τα εκτιμώμενα τρία εκατομμύρια Χριστιανών , σε μια χώρα 126 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Τον Ιούλιο, κατηγόρησαν δύο χριστιανούς για «βλασφημία» και πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν έξω από ένα δικαστήριο στο Faisalabad .
Μια έκθεση της αμερικάνικης επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία πέρυσι κατέληξε: «Αν και έχουν υπάρξει περιστασιακά αθωωτικών αποφάσεων για κατηγορούμενους για βλασφημία, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις εκείνοι που αθωώθηκαν έχουν αναγκαστεί να κρύβονται, από το φόβο επιθέσεων θρησκευόμενων εξτρεμιστών».
Ο Αλί Χασάν Νταγιάν, του Human Rights Watch, είπε ότι ο νόμος περί βλασφημίας πρέπει να καταργηθεί.
"Ουσιαστικά ο νόμος περί βλασφημίας χρησιμοποιείται ως εργαλείο δίωξης και δεν έχει τίποτα να κάνει με τη θρησκεία."

"Κάνει τις θρησκευτικές μειονότητες ιδιαίτερα ευάλωτες επειδή συχνά χρησιμοποιείται εναντίον τους."
Εννοείται ότι η τύχη και η ταλαιπωρία καθενός και καθεμιάς εξαρτώνται από την κοινωνική θέση και την οικονομική ευχέρεια που διαθέτει. Αν η Αζία ήταν μορφωμένη και ανήκε σε εύπορη οικογένεια, δεν θα χρειαζόταν να σταθεί στην ουρά για νερό, να αντιδικεί με τις άλλες γυναίκες, να συζητάει για θέματα που δεν πρόκειται να λυθούν όσο υπάρχει στην κοινωνία αμορφωσιά και φτώχεια!
Μπορούμε να γράψουμε λοιπόν ένα γράμμα ή μια κάρτα στην Αζία, στη διεύθυνση:Mrs. Asia Bibi, District Jail, Sheikhupura, Punjab, Pakistan, στα αγγλικά για να διαβάσουν και οι λογοκριτές εκεί -ιδίως αυτοί- ώστε να διαπιστώσουν ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον για το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.
Πέρα από αυτό, μπορούμε να γράψουμε ένα γράμμα σε αρμόδια πρόσωπα του Πακιστάν, πρωθυπουργό, υπουργούς, πρέσβεις κλπ. και να τους ανακοινώνουμε το ενδιαφέρον μας για το συγκεκριμένο θύμα και όλα τα θύματα της πολιτικο-θρησκευτικής καταπίεσης. Προσωπικά έγραψα ήδη ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα, με το εξής περιεχόμενο:


Your Excellency Mr. Ambassador,
I would like to ask you to convey to your Government my and my family's worries for the future of Mrs. Asia Bibi, imprisoned in District Jail, Sheikhupura, Punjab and sentenced to death for a blasphemy offense. As we are not aware of the religious conflicts that envenom the people's relations in your country, there would be no point in taking a position as to the causes that led to this unfortunate event. As human beings, we are gravely concerned about what will happen to a wife and mother of five children.
Thank you very much your Excellency Mr. Ambassador,


(υπογραφή)


Η Πρεσβεία του Πακιστάν στην Ελλάδα βρίσκεται Λουκιανού 6 - Κολωνάκι - ΑθήναΤηλέφωνο 1: 210 729 0214Τηλέφωνο 2: 210 729 0122Fax: 210 725 7641. Μπορούμε επίσης να συμπληρώσουμε στα αγγλικά μία e-mail φόρμα, με αίτημα την απελευθέρωση της Αζία - εννοείται χωρίς θρησκευτικές αναφορές. 

Εδώ διάφορες ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Προέδρου, του Πρωθυπουργού και διαφόρων πρέσβεων του Πακιστάν, το οποίο επίσημα ονομάζεται: islamic Republic of Pakistan:

Εννοείται προσφωνούμε Your Excellency Mr. President κτλ., όχι με ονόματα..
  • pspm@pmsectt.gov.pk
  • hilal.hussain@president.gov.pk
  • jalal.farooq@president.gov.pk
  • info@embassyofpakistanusa.org
  • nsethi@pmsectt.gov.pk
  • consular@phclondon.org
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου