"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«Τσουνάµι» λαθροµεταναστών από την Τυνησία στην Ιταλία

Νέο κύµα φοβάται τώρα και η Αθήνα
Σκάφος της ιταλικής Ακτοφυλακής ακινητοποιεί πλοιάριο µεταναστών από την Τυνησία κατά την άφιξή τους, το Σάββατο, στη Λαµπεντούζα
Κατάσταση επείγουσας ανάγκης ανθρωπιστικού χαρακτήρα κήρυξε η ιταλική κυβέρνηση λόγω της άφιξης στη χώρα χιλιάδων ανθρώπων που διαφεύγουναπό την Τυνησία και φτάνουν µε διάφορα πλεούµενα στο ιταλικό νησί Λαµπεντούζα. Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση για βοήθεια. Μόνο τις τέσσερις τελευταίες ηµέρες, περισσότεροι από 4.000 Τυνήσιοι έχουν φτάσει στη Λαµπεντούζα. Σύµφωνα µε αξιωµατούχο της Ακτοφυλακής, 16 σκάφη µε µετανάστες έφτασαν µέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από το βράδυ του Σαββάτου. Το κύµα φυγής προκαλούν η σύγχυση και η αβεβαιότητα µετά τις διαδηλώσεις και την ανατροπή του προέδρου Ζιν ελ-Αµπιντίν Μπεν Αλι.Πολλοί από τους µετανάστεςκρατούνταν χθες σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στο νησί, περιµένοντας τη µεταφορά τους στην ηπειρωτική Ιταλία για να γίνει έλεγχος των εγγράφων τους. Οταν φτάσουν εκεί, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα απελαθούν.

Οι τοπικές αρχέςτης Λαµπεντούζας ζήτησανχθες ενισχύσεις για να διαχειριστούν αυτή τη συρροή των µεταναστών στο νησί, το οποίο βρίσκεται πλησιέστερα στην Αφρική απ’ ό,τι στην ηπειρωτική Ιταλία. Η κατάσταση έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία συνεδρίασε το Σάββατο και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκηςανθρωπιστικού χαρακτήρα. Ετσι οι αρχές περιβλήθηκαν µε έκτακτες εξουσίες και µπορούν να παρακάµπτουν τις συνήθειςγραφειοκρατικές διαδικασίες για να ελέγξουν τη ροή των µεταναστών, εν µέρει αναχαιτίζοντας στα ανοικτά τα καταπλέοντα σκάφη µε τους µετανάστες.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι επανέλαβε τις εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ενωση για βοήθεια, αφού ένα σκάφος µε 12 ανθρώπους είχε βυθιστεί την προηγουµένη στα ανοικτά των τυνησιακών ακτών, µε αποτέλεσµα να πνιγεί ένας µετανάστης και να αγνοείται η τύχη ενός άλλου. Εκτός από τους µετανάστες που µεταφέρθηκαν στο γήπεδο, εκατοντάδες άλλοι κοιµήθηκαν χθες στο ύπαιθρο.

Η Ιταλία ζήτησε να συνεδριάσει επειγόντως η Ε.Ε. για ναεπεξεργαστεί µια αποτελεσµατική απάντηση και ζητάει να αναπτυχθούν περιπολικά σκάφη στα ανοικτά των τυνησιακών ακτών για να αναχαιτίζουν τους µετανάστες. Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ροµπέρτο Μαρόνιδήλωσε πως για τηνέξοδο ευθύνονται οι τυνησιακές αρχές που είναι ανίκανες να εφαρµόσουν τις διµερείς συµφωνίες για τον περιορισµό της λαθραίας µετανάστευσης µετά την αναταραχή που οδήγησε τον περασµένο µήνα στην ανατροπή του Μπεν Αλι. Αξιωµατούχοι εκφράζουν επίσης ανησυχίες ότι η κρίση στην Αίγυπτο θα προκαλέσει νέο κύµα µεταναστών. Ο Μαρόνι, ο οποίος είναι µέλος της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, δήλωσε την περασµένη εβδοµάδα ότιµπορεί να υπάρξουν«διεισδύσεις τροµοκρατών» µεταξύτων µεταναστών και εγκληµατίες µπορεί να καταφύγουν στην Ευρώπη µε πρόσχηµα το πολιτικό άσυλο. Η Ιταλία ζήτησε επίσης τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η κατάσταση θα συζητηθεί µε τον υπουργό Εξωτερικών της Τυνησίας που θα επισκεφθεί αυτή την εβδοµάδα τη Ρώµη, δήλωσε ο Μαρόνι.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑ∆ΕΛΗΣ ,

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΡΟΠΟΥΣ για τη θωράκιση των συνόρων αναζητά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ηπολιτική αποσταθεροποίηση σε Τυνησία και Αίγυπτο έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στην Αθήνα, που φοβάται νέο κύµα λαθροµετανάστευσης. Σε απανωτές συσκέψεις µε τη συµµετοχήτης ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Λιµενικού Σώµατος αποφασίστηκε η αύξηση των περιπολιών στο νότιο τµήµα της Κρήτης. Η περιοχή θεωρείται εύκολα προσβάσιµη από Αιγυπτίους που πιθανόν να επιδιώξουν µε σκάφη να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος. Το Λιµενικό έχει αυξήσει τις περιπολίες του στη θαλάσσια περιοχή στα νότια της Κρήτης, ενώ έχουν αυξηθεί και οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές που θα µπορούσαν να χρησιµοποιηθούν για την αποβίβαση των λαθροµεταναστών.

Ενας ακόµη «πονοκέφαλος» για τις ελληνικές αρχές είναι η ευκολία που προσφέρουν οι διµερείςσυµφωνίες Τουρκίας - Τυνησίας, οι οποίες επιτρέπουν σε κατοίκουςτης Τυνησίας να ταξιδεύουν στη γείτονα χωρίς βίζα. Η εκτίµηση που υπάρχει στουπουργείο Προστασίαςτου Πολίτη είναι πως µεγάλος αριθµός Τυνησίων θα επιλέξει να περάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος µέσω των χερσαίων καιτων θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων.

Ηδη εξετάζεται η παράταση παρουσίας της χερσαίας δύναµης της Frontex στην περιοχή του Εβρου και πέρα από την3η Μαρτίου, ηµεροµηνία που αρχικά είχε οριστεί ως καταληκτικήγια την παρουσία της ευρωπαϊκής δύναµης στην Ελλάδα. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 24 Φεβρουαρίου, στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. Ωστόσο, οι εκτιµήσειςστελεχών της γενικής διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε.είναι πως, αν αποσυρθεί η χερσαία δύναµη της Frontex, θα σηµειωθεί εκ νέου αύξηση των παράνοµων µεταναστών που θα περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Η νέαµόνιµη υπηρεσίααναµένεται να αποτελέσει βραχίονα της επιχείρησης «Ποσειδών», η οποία τελεί υπότην αιγίδα της Frontex ήδηαπό το 2006και έχει ωςαποστολή τη φρούρηση των θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων. Ειδικά στον τοµέα της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων η επιχείρηση «Ποσειδών» έχει καταγράψει µέση τιµή µείωσης 70% στη µεταφορά παράνοµων µεταναστών από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου