"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο το 20% έχει πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα

Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι 280 - 300 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται σήμερα καλά.
Δυστυχώς όμως από τα 250.000 που νοσούν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα, όπως επισημαίνεται με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας.
Το 80% από αυτά προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Υπολογίζεται ότι πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.
Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Και στον παιδικό καρκίνο δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση...
Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ www.floga.org.gr και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Ασθένεια Β. Ελλάδος ΛΑΜΨΗ www.lampsi.org, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της Υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Οι γονείς, επισημαίνεται από τους συλλόγους, για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο τον χρόνο τους στο παιδί τους και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύονται η εργασία και το εισόδημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου