"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ασάνζ: «Σταματήστε να υποκινείτε τη δολοφονία μου»

Τη δολοφονία του Τζούλιαν Ασάνζ υποκινούν Αμερικανοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι, όπως υποστήριξε σήμερα ο ίδιος, καλώντας τις αμερικανικές αρχές να οδηγήσουν αυτά τα άτομα στη δικαιοσύνη.

Το
Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με επιφανείς προσωπικότητες των Η.Π.Α. που φέρονται να προτρέπουν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες να σκοτώσουν τον Ασάνζ.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το
Wikileaks, λίγο μετά τις 5 το πρωί (ώρα Ελλάδας), ζητεί από συγκεκριμένους Αμερικανούς πολιτικούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν να συνηγορούν υπέρ της δολοφονίας του ιδρυτή του.

Έφτιαξαν site με τις επίμαχες δηλώσεις

Στην ανακοίνωση επισυνάπτεται ένας σύνδεσμος που παραπέμπει στον ιστότοπο PeopleOKWithMurderingAssange.com, ο οποίος σταχυολογεί δηλώσεις διαφόρων προσωπικοτήτων που «προωθούν» την ιδέα της δολοφονίας του Ασάνζ.

Κάθε φορά που ο χρήστης ανανεώνει την αρχική σελίδα, εμφανίζεται η δήλωση ενός διαφορετικού προσώπου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Σάρα Πέιλιν, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων, αρθρογράφοι εφημερίδων και τηλεοπτικοί σχολιαστές.

Ορισμένοι εξ’ αυτών, μάλιστα, εμφανίζονται να προτρέπουν ανοιχτά τους πολίτες να δολοφονήσουν τον 40χρονο Αυστραλό.

«Πυροβολήστε τον»
«Ένας νεκρός δεν μπορεί να δημοσιεύσει τίποτα. Δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής, οπότε υπάρχει μόνο ένας τρόπος: πυροβολήστε παράνομα αυτόν τον κερατά», δήλωσε σε «ζωντανή» σύνδεση ο Μπομπ Μπέκελ, σχολιαστής του δικτύου
Fox News.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν είναι Αμερικανός πολίτης και δεν έχει συνταγματικά δικαιώματα. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορεί να τον σκοτώσει η CIA», έγραψε πρόσφατα ο ιστολόγος Τζον Χόκινς, προσθέτοντας:

«Αν αύριο πυροβολήσουν τον Τζούλιαν Ασάνζ στο κεφάλι ή αν το αυτοκίνητό του ανατιναχθεί όταν βάλει το κλειδί στη μηχανή, τι μήνυμα νομίζετε ότι θα σταλεί για τη δημοσίευση ευαίσθητων δεδομένων στην Αμερική;».

«Το προσωπικό και οι συνεργάτες του
Wikileaks αποτελούν στόχο μιας άνευ προηγουμένου βίαιης ρητορικής από διακεκριμένες προσωπικότητες στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένης της Σάρα Πέιλιν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Wikileaks.

Η Πέιλιν φέρεται να έχει προβεί στην εξής δήλωση: «Γιατί ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν έχει κυνηγηθεί με τον ίδιο τρόπο που καταδιώκουμε την Αλ Κάιντα και τους ηγέτες των Ταλιμπάν;».

«Να κατηγορηθούν για υποκίνηση δολοφονίας»
Το δελτίο Τύπου του
Wikileaks περιλαμβάνει δήλωση του Τζούλιαν Ασάνζ, οι οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει οργάνωση σε ολόκληρο τον κόσμο που να είναι τόσο αφοσιωμένη υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου όσο το Wikileaks. Όμως όταν κορυφαίοι πολιτικοί και σχολιαστές των Μ.Μ.Ε. ζητούν τη θανάτωση συγκεκριμένων ατόμων ή ομάδων, τότε πρέπει να κατηγορηθούν για υποκίνηση δολοφονίας».

«Εκείνοι που παρακινούν σε δολοφονία αξίζουν το ίδιο μερίδιο ενοχής που αξίζουν όσοι σηκώνουν ένα όπλο και τραβούν τη σκανδάλη», δηλώνει ο Ασάνζ και καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες «να προστατεύσουν το κράτος δικαίου, διώκοντας όσους έχουν κάνει αυτές ή άλλες παρόμοιες προτροπές σε φόνο».

«Μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να περιλαμβάνει εξέχοντα μέλη της κοινωνίας που συνεχώς απευθύνουν εκκλήσεις για τη δολοφονία άλλων ατόμων ή ομάδων», καταλήγει ο Ασάνζ.

Σημειώνεται ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε καταγγείλει -στις 20 Δεκεμβρίου- ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του από στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Χάνω περίπου 500.000 ευρώ την εβδομάδα»
Εν τω μεταξύ, ο ιδρυτής του
Wikileaks υποστήριξε ότι το site χάνει περίπου 500.000 ευρώ την εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε να δημοσιεύει τα επίμαχα διπλωματικά έγγραφα.

«Για να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω», δήλωσε στις ελβετικές εφημερίδες Tribune de Geneve και 24 Heures, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει πώς χάνονται αυτά τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η
Visa και η MasterCard, είχαν μπλοκάρει στις αρχές του περασμένου μήνα τη χρηματοδότηση του Wikileaks, εμποδίζοντας τη ροή των χρημάτων που έστελναν οι υποστηρικτές του μέσω πιστωτικών καρτών.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ανδριτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου