"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δεν θα αποδώσει τελικά διάκριση «εθνικού ήρωα» σε πρώην συνεργάτη των ναζί η Ουκρανία


Αλλάζει την απόφαση Γιούσενκο
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακάλεσε και επίσημα την μεταθανάτια διάκριση ως «εθνικού ήρωα» μιας ηγετικής προσωπικότητας των εθνικιστών την εποχή του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος υπήρξε πρώην συνεργάτης των ναζί. Η απόφαση ενδέχεται να πυροδοτήσει εκ νέου εντάσεις ανάμεσα στη χαρακτηριζόμενη ως «φιλορωσική» ανατολή και την αυτοπροσδιοριζόμενη ως «εθνικιστική» δύση.

Ο πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο είχε προκαλέσει την οργή των πολιτών πριν από ένα χρόνο, λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία, ανακηρύσσοντας μεταθανάτια τον εθνικιστή Στέπαν Μπάντερα Εθνικό Ήρωα της Ουκρανίας.

Ο αμφιλεγόμενος Στ.Μπάντερα ήταν ο ιδεολογικός ταγός των εθνικιστών μαχητών που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της δυτικής Ουκρανίας στην διάρκεια των ταραχών πριν το ξέσπασμα του πολέμου, στην διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και κατόπιν.

Ο Μπάντερα, ο οποίος δολοφονήθηκε από πράκτορες της KGB το 1959 στην άλλοτε Ανατολική Γερμανία. Πιστοί στις πολιτικές του θέσεις συρρέουν στο Κίεβο κάθε χρόνο και παρελαύνουν προς τιμή του στους δρόμους.

Ωστόσο, τα συναισθήματα είναι αντίστροφα για τους πολίτες στο ρωσόφωνο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου οι απόψεις για το σοβιετικό παρελθόν βρίσκονται πιο κοντά σε εκείνες της Μοσχας.

Η βράβευση του Μπάντερα, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τους ναζί, εξόργισε τη Ρωσία, όπου θεωρείται φασίστας, και την Πολωνία, όπου κατηγορείται για την οργάνωση και ενορχήστρωση μαζικών σφαγών Πολωνών.

Το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ επίσης εξέφρασε οργή, τονίζοντας ότι ο Μπάντερα είναι υπεύθυνος για τους θανάτους χιλιάδων Εβραίων.

Σε ανακοινωθέν του την Τετάρτη το γραφείου του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία διαδεχόμενος τον προσκείμενο στην Δύση Γιούσενκο το Φεβρουάριο και έχει αλλάξει την κατεύθυνση της ουκρανικής εξωτερικής πολιτικής ώστε να συμβαδίζει περισσότερο με τις ρωσικές επιδιώξεις είπε ότι η τιμή που αποδόθηκε στον Μπάντερα «κρίθηκε άκυρη από δικαστήριο».

Άλλη μια ένδειξη της επανερχόμενης έντασης και του διχασμού στο εσωτερικό της Ουκρανίας αναδύθηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, όταν ένα άγαλμα είχε ανατιναχθεί σε πόλη της κεντρικής Ουκρανίας, ενέργεια που η κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατική.

Αν και πολλοί Ουκρανοί θεωρούν το Στάλιν σύμβολο της Ρωσικής καταπίεσης, κομμουνιστές είχαν ανεγείρει το άγαλμα στην πόλη Ζαμπόριζια τον περασμένο Μάιο.

Το άγαλμα ανατινάχθηκε την 31η Δεκεμβρίου, παραμονή και των γενεθλίων του Μπάντερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου