"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Λίβανος: Καταρρέει η κυβέρνηση έπειτα από την παραίτηση 11 υπουργών

Μνημείο του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι
Καταρρέει η κυβέρνηση ενότητας του Λιβάνου, έπειτα από την παραίτηση 11 υπουργών της σήμερα Τετάρτη, εκ των οποίων οι 10 είναι μέλη της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Μνημείο του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι Οι 10 υπουργοί της Χεζμπολάχ και των συμμάχων της παραιτήθηκαν σήμερα Τετάρτη από την κυβέρνηση του Σαάντ Χαρίρι, βυθίζοντας τον Λίβανο στην κρίση, την οποία δημιούργησε η δικαστική έρευνα που διεξάγει ειδικό σώμα του ΟΗΕ για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005. Ο ενδέκατος υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Αντάν Σαγίντ Χουσεΐν, ένας από τους πέντε υπουργούς που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θεωρείται ουδέτερος.
Η ανακοίνωση της παραίτησης έγινε την ώρα που ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου έγινε δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
"Οι υπουργοί δήλωσαν ότι παραιτούνται από την κυβέρνηση, προσδοκώντας ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάρει γρήγορα τα αναγκαία μέτρα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Ζιμπράν Μπασίλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κοντά στη Βηρυτό, εν μέσω και άλλων υπουργών.
Η κυβέρνηση Χαρίρι θα κατέρρεε μόνο αν παραιτούνταν 11 βουλευτές. Το υπουργικό συμβούλιο συνιστούν 30 βουλευτές και διαλύεται όταν περισσότερα από το 1/3 των μελών του αποχωρούν, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα του Λιβάνου.
Οι φόβοι για περιστατικά βίας, σαν εκείνα του 2008, είναι διάχυτοι στη Βηρυτό, σύμφωνα με ξένους ανταποκριτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου