"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Υπόμνημα για την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο παρέδωσε ο αναπληρωτής υπ. Εθν. Άμυνας Π. Μπεγλίτης

Υπόμνημα στο οποίο στοιχειοθετείται η τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια, παρέδωσε στην αμερικανική στρατιωτική ηγεσία ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Ουάσινγκτον από 3-5 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υφ. Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Αλεξάντερ Βέρσμπαου, καθώς και με τον αρχηγό του μικτού επιτελείου, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν.
Ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της Αθήνας που προκύπτει από τις συμπεριφορές και πρακτικές της Άγκυρας, και κυρίως τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο και άλλων ενεργειών που έχουν ως προφανή στόχο την αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στην περιοχή. Ταυτόχρονα, επανέλαβε την έμπρακτη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και του Τουρκίας και τη στήριξη που παρέχει η χώρα μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της τελευταίας, υπό τους γνωστούς όρους εκπλήρωσης όλων των συναφών υποχρεώσεών της που απορρέουν από τις συνθήκες που διέπουν τη λειτουργία της Ένωσης.
Αναφορικά με τη συμβολή της Ελλάδας σε ειρηνευτικές αποστολές ο κ. Μπεγλίτης τόνισε εμφατικά ότι η Ελλάδα, παρά τη γνωστή δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει, παραμένει αταλάντευτα πιστός και αξιόπιστος εταίρο με τη συμμετοχή της στο Αφγανιστάν (ISAF), στο Κόσοβο (KFOR), στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πειρατείας στη Σομαλία, καθώς και με την πολύπλευρη συμβολή της σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας (Βαλκάνια, Μεσόγειος), συμμετοχή που υποδηλώνει τη σταθερή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου (High Level Consultative Committee) συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες των δυο χωρών και συζήτησαν σε βάθος τρόπους περαιτέρω βελτίωσης και ενίσχυσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δυο χωρών. Ο κ. Μπεγλίτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους συνομιλητές του σειρά θεμάτων με επίκεντρο την επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα, τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-ΕΕ, και τη συμβολή της χώρας μας σε ειρηνευτικές αποστολές για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.
Ο κ. Μπεγλίτης εξέθεσε τις ελληνικές θέσεις εν όψει της Συνόδου κορυφής στη Λισσαβόνα, τονίζοντας την ανάγκη να αποκτήσει η Συμμαχία μια νέα φυσιογνωμία και νομιμοποίηση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, επιβεβαιώνοντας και ενσωματώνοντας ταυτόχρονα βασικά άρθρα του ιδρυτικού Συμφώνου (όπως π.χ, το άρθρο 5 περί αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής). Επίσης, εξέφρασε τη συναίνεσή του για το νέο Αμυντικό Δόγμα της Συμμαχίας και την άποψή του ότι ο σχεδιασμός για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση κι ότι ως προς το θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας απαιτείται και πρέπει να επιδιωχθεί συναινετική προσέγγιση. Στο σημαντικό θέμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΝΑΤΟ ο κ. Μπεγλίτης επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις για αναζήτηση πρακτικών λύσεων μεταξύ των δυο οργανισμών, ενώ σχετικά με το θέμα των σχέσεων ΝΑΤΟ - Ρωσίας και τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη σημείωσε ότι ο διάλογος και η συμμετοχή της Ρωσίας θεωρούνται απολύτως απαραίτητες προϋποθέσεις.
Τέλος, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τη νέα δομή τους και τη λήψη σειράς μέτρων της κυβέρνησης που αποσκοπούν στη δημιουργία σύγχρονων, ευέλικτων και αποτελεσματικών δυνάμεων, ποιοτικά αναβαθμισμένων από όλες τις απόψεις, εξοπλιστικές και επιχειρησιακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου