"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΟΗΕ: Τα σεξουαλικά εγκλήματα θα καταστρέψουν το Κονγκό


Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό  — Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ Μάργκοτ Βάλστρομ, που έφτασε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό δύο μήνες μετά τους μαζικούς βιασμούς, τόνισε πως τα σεξουαλικά εγκλήματα είναι πιθανόν, αν δεν σταματήσουν, να καταστρέψουν τη χώρα. Στη δεύτερη επίσκεψή της στο Κονγκό, η Σουηδή που διορίστηκε στην αρχή της χρονιάς ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τα σεξουαλικά εγκλήματα στη διάρκεια των συγκρούσεων, επισκέφτηκε τις επαρχίες του Νότιου και Βόρειου Κίβου όπου μέλη ένοπλων οργανώσεων, αλλά και άντρες του στρατού του Κονγκό συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα εναντίον των πολιτών.
"Ήρθα εδώ για να συναντήσω τα θύματα, να ακούσω τις ιστορίες του, να καταλάβω τι συνέβη, τους φόβους, την οργή, την κατάθλιψη που νοιώθουν. Ήρθα εδώ επίσης για να στείλω το μήνυμα ότι οι δράστες πρέπει να διωχθούν γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία", επισήμανε η ειδικός.
Η κ. Βάλστρομ πήγε στην περιοχή Ουαλικάλε, στο δυτικό Βόρειο Κίβου, όπου οι αντάρτες των Δημοκρατικών Δυνάμεων Απελευθέρωσης της Ρουάντας (FDLR) και οι αντάρτες Μάι-Μάι κατηγορούνται ότι βίασαν 500 ανθρώπους, ανάμεσα τους και παιδιά, σε 13 χωριά.
"Ήταν φρικτό, πιστεύω ότι αυτό, αν συνεχιστεί μπορεί να καταστρέψει τη χώρα. Γιατί θα επηρεάσει όλη την κοινωνία, θα μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και θα καταστρέψει όλες τις αξίες, όλους τους κανόνες. Αυτό θα κοστίσει πολύ ακριβά στο Κονγκό", τόνισε.
"Το είδαμε να συμβαίνει σε χώρες όπως η Λιβερία. Σε αυτή την χώρα, μετά τον πόλεμο, ο βιασμός ήταν το πρώτο ανάμεσα στα εγκλήματα", πρόσθεσε.
"Στις χώρες μας όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο καλείς την αστυνομία και έρχεται. Εδώ δεν γίνεται τίποτε και στο μόνο που μπορείς να στραφείς είναι η Monusco", η Αποστολή του ΟΗΕ για την Σταθεροποίηση της Λ.Δ. του Κονγκό, υπογράμμισε η Βάλστρομ, συμπληρώνοντας όμως πως "τα μέσα που διαθέτει η αποστολή αυτή, το προσωπικό και οι δυνατότητές της δεν επαρκούν".
Για την Μαργκότ Βάλστρομ, το πρόβλημα των σεξουαλικών εγκλημάτων "θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη" στη χώρα.
"Συχνά λέμε το ανάποδο, ότι χρειάζεται ειρήνη για να σταματήσουν τα σεξουαλικά εγκλήματα, όμως πιστεύω πως πρέπει πρώτα να σταματήσουν και μετά θα έρθει η ειρήνη. Είναι τρομερό να πούμε ότι η χώρα πρέπει να περιμένει την ειρήνη για να νοιώσουν ασφάλεια οι γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου