"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εστειλαν µαχαιροβγάλτες εναντίον των διαδηλωτών

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο άγαλµα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Αλεξάνδρια

Το θερµόµετρο της έντασης άρχισε να ανεβαίνει αµέσως µετά το τηλεοπτικό διάγγελµα του Χόσνι Μουµπάρακ. Μέσα στη νύχτα, υποστηρικτές του συγκρούστηκαν µε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν καταλάβειτην κεντρική πλατεία στην Αλεξάνδρεια. Από νωρίς χθες το πρωί άρχισε να βλέπει και το Κάιρο, για πρώτη φορά, φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις. Κάποιες ήταν ειρηνικές– περίπου 20.000 συµµετείχαν σε πορεία σε εύπορη συνοικίατης πόλης, υποστηρίζοντας πωςοι υποχωρήσεις του 82χρονου προέδρου είναιαρκετές και οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πρέπει να σταµατήσουν. Το ίδιο ακριβώςζήτησε επισήµως και ο στρατός. Εντούτοις, 10.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στηνΠλατεία Ταχρίρ επαναλαµβάνοντας τογνωστό σύνθηµα «Φύγε τώρα!».

Υποστηρικτές του Μουµπάρακ άρχισαν να µαζεύονται στις παρυφές της πλατείας.Οι διαδηλωτές σχηµάτισαν µια ανθρώπινη αλυσίδα για να τουςκρατήσουν έξω. Νωρίς το απόγευµα, όµως, κάπου 3.000 φιλοκυβερνητικοί έσπασαν τον κλοιό και όρµησαν στην Ταχρίρ. Μερικοί από αυτούς έφτασαν πάνω σε άλογα και καµήλες, από αυτά που χρησιµοποιούνται συνήθως για τους τουρίστες, κρατούσαν µαστίγια και ρόπαλα.Αλλοι κρατούσαν µατσέτες. Σύντοµα, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Πέτρες, µπουκάλια και βόµβες µολότοφ εκσφενδονίζονταν εκατέρωθεν. Οι οπαδοί του Μουµπάρακ κατέλαβαν τρία φορτηγά του στρατού και άρχισαν να τα χρησιµοποιούν ως οδοφράγµατα, για τις επιθέσεις εναντίον των αντιπάλων. «Γιατί δεν µας προστατεύετε;», φώναζαν αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές στους στρατιώτες – για να λάβουν την ψυχρή απάντηση πως δεν είχαν τέτοια εντολή. Ανδρες και γυναίκες ανάµεσα στο πλήθος έκλαιγαν. Ρούχα και πρόσωπα γέµισαν αίµατα.

ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ανέβηκαν στις ταράτσες κτιρίων, άρχισαν να πετούν από εκεί πέτρες, τσιµεντόλιθους και βόµβες µολότοφ. Κάποιες από αυτές προσγειώθηκαν στον κήπο του διάσηµου µουσείου του Καΐρου. Ενα δέντρο πήρε φωτιά, οι στρατιώτες την έσβησαν. «Προς το παρόν το µουσείο είναι ασφαλές, δεν ξέρουµε όµως τιθα συµβεί διότι οι υποστηρικτές του Μουµπάρακ είναι εκτός ελέγχου», έλεγε στο πρακτορείο Reuters ένας αιγυπτιολόγος που προτίµησενα διατηρήσει την ανωνυµία του.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και ξένοι δηµοσιογράφοι είχαν την ίδια καταγγελία να κάνουν. «∆εν υπάρχει καµία αµφιβολία στο µυαλό µου πως αυτοί οι υποτιθέµενοι υποστηρικτές του Μουµπάρακ είναι αστυνοµικοί, άνδρες των κεντρικών δυνάµεων ασφαλείας», κατέθεσε ο Πίτερ Μπόµοντ της«Guardian». Κάποιοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στα κτίρια όπου είχαν µπει νωρίτερα οι φιλοκυβερνητικοί, εκεί απ’ όπου τους βοµβάρδιζαν τώρα µε πέτρες: τους σταµάτησαν στην είσοδο αστυνοµικοί µε πολιτικά. Ωρες κράτησε η µάχη στην Ταχρίρ. Εκατοντάδες άτοµα τραυµατίστηκαν, µια αυτοσχέδια κλινική στήθηκε σεένα τέµενος κοντά στην πλατεία. Τουλάχιστον τρειςάνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάµεσά τους ένας στρατιώτης που, σύµφωνα µε τις Αρχές, «έπεσε από γέφυρα».

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των υποστηρικτών του Μουµπάρακ µπήκαν και πολλοί δηµοσιογράφοι. Ανταποκριτής του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αραµπίγια υπέστη διάσειση από τα χτυπήµατα που δέχτηκε, δύο δηµοσιογράφοι του πρακτορείου Ασοσιέιτεντ Πρες και ένα συνεργείο του CNN δέχτηκαν άγρια επίθεση. Σύµφωναµε πληροφορίες, τέσσερις Ισραηλινοί και ένας βέλγος δηµοσιογράφος συνελήφθησαν. «Νοµίζω πως οποιοσδήποτε κρατάει κάµερα κινδυνεύει µέσα σε αυτό το πλήθος», δήλωσε ο Αντερσον Κούπερ από το CNN, περιγράφοντας τη σκηνή: περπατούσαν ανάµεσα σε ένα πλήθος οπαδώντου Μουµπάρακ, όταν ένας άνδρας επιχείρησε να αρπάξει την κάµερά του.

Αλλοι άρχισαν να τον χτυπούνµε γροθιές και κλωτσιές· ο όχλος προσπάθησε επίσης να σκίσει τα ρούχα µιας συνεργάτιδάς του. Ακόµα και η Κριστιάν Αµανπούρ, η γνωστή δηµοσιογράφος του ABC, αιφνιδιάστηκε. «Ενα οργισµένο πλήθος µάς περικύκλωσε και µας κυνήγησε φωνάζοντας πως µισεί την Αµερική», δήλωσε. «Κλωτσούσαν τις πόρτες του αυτοκινήτου και έσπασαντο παρµπρίζ καθώς αποµακρυνόµασταν».


«Οπλισµένοι γκάνγκστερ έφταναν µε λεωφορεία»
/ THE NEW YORK TIMES , ΤΟΥ NICHOLAS KRISTOF


Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
Μουµπάρακ µοιάζει να αποφάσισε να καταστείλει το δηµοκρατικό κίνηµα χρησιµοποιώντας όχι την αστυνοµία ή τον στρατό, αλλά συµµορίες κακοποιών και φονιάδων.Πέρασα πολλές ώρες χθες στην ΠλατείαΤαχρίρ και είναι εξωφρενικό να χαρακτηρίζονται απλές «συγκρούσεις» ανάµεσα σε δύο αντίπαλες οµάδες τα όσα συνέβησαν εκεί. Οι διαδηλωτές υπέρ της δηµοκρατίας είναι άοπλοι και υπήρξαν ειρηνικοί σε κάθε τους βήµα. Ωστόσο οι γκάνγκστερ υπέρ του Μουµπάρακ φτάνουν µε λεωφορεία και είναι οπλισµένοι – µάλιστα χρησιµοποιούν τα όπλα τους.

Στην περιοχή της Ταχρίρ όπου βρισκόµουν, οι γκάνγκστερ ήταν οπλισµένοι µε µατσέτες, σουγιάδες, ρόπαλα και πέτρες. Είχαν όλοι τα ίδια τραγούδια, τα ίδια συνθήµατα και την ίδια εχθρότητα προς τους δηµοσιογράφους. Είναι σαφές πως ήταν οργανωµένοι και ακολουθούσαν οδηγίες. Μου φάνηκαν οργανωµένοι γκάνγκστερ που στάλθηκαν να ανοίξουν κεφάλια, να κυνηγήσουν δηµοσιογράφους, να τροµοκρατήσουν τις φιλοδηµοκρατικές δυνάµεις.

∆εν έχω ιδέα αν θα αποδώσει αυτή η τακτική.

Σκέπτοµαι όµως πως αν ο Χόσνι Μουµπάρακ προσπαθεί να αποδείξει πως είναι απαραίτητος για τη σταθερότητα της Αιγύπτου εξαπολύοντας βία και χάος εναντίον της νεολαίας του έθνους του δίνει ένα θλιβερό και επονείδιστο τέλος στην καριέρα του.


Επαφές Γιώργου για την κατάσταση στην Αίγυπτο


ΓΎΡΟ ΤΗΛΈΦΩΝΙΚΩΝ
επαφών µε ηγέτες της περιοχής έκανε χτες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για το θέµα της Αιγύπτου.

Μίλησε, σύµφωνα µε διπλωµατικές πηγές, µε τον πρόεδρο Μουµπάρακ, τον ηγέτη της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης Μοχάµεντ Ελ Μπαραντέι, τον Γενικό Γραµµατέα του Αραβικού Συνδέσµου κ. Μούσα , τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Αµπάς, τον βασιλιά Αµπντάλα της Ιορδανίας και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ.Νετανιάχου. Στόχος του τηλεφωνικού αυτού γύρου ήταν «να συντονιστούν οι φωνές για τα τεκταινόµενα στην Αίγυπτο». Ο υπουργός Εξωτερικών κ. ∆ρούτσας δήλωσε χτες ότι το διάγγελµα Μουµπάρακ «µπορεί να αποτελέσει ένανέο σηµείο αντιπαράθεσης ή ένα εφαλτήριο για δηµοκρατικό διάλογο.

η ΑΙΓΎΠΤΟΣ έχει ανάγκη το δεύτερο». Το ζητούµενο,είπε, µετά το τέλος της συνάντησής του µε τον αυστραλόοµόλογό τουΚέβιν Ραντ, είναι «να βγει η χώρα πιο δυνατή, πιο δηµοκρατική και πιο ενωµένη και προϋπόθεση είναι να βασιστεί στις δικές της δυνάµεις, µε σεβασµό στην κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς ξένες επεµβάσεις».

Και ΔΙΑΒΈΒΑΙΩΣΈ ότι η Ελλάδα «θα σταθεί στο πλάι της Αιγύπτου» και θα στηρίξει µε όλες της τις δυνάµεις τιςπροσπάθειες για µια νέα κοινωνία, µε σεβασµό στην ιστορία της χώρας και τον στρατηγικό της ρόλο.


Ο Μπαραντέι, ο Σουλεϊµάν και η µετά Μουµπάρακ εποχή

/ Le Monde, Της Marion Solletty

Στην Αίγυπτο, ο δρόµος αιφνιδίασε τα πολιτικά κινήµατα: χρειάστηκαν έξιηµέρες για να οργανωθεί µια αντιπολίτευση που είχε διαλυθεί από 30 χρόνια καταστολής. Την περασµένη Κυριακή, ο Μοχάµεντ Ελ Μπαραντέι ανέλαβε την ηγεσία τηςΕθνικής Συµµαχίας για την αλλαγή, µιας ετερόκλητης συµµαχίας που προσπαθεί να δώσει ένα πολιτικό πρόσωπο στη λαϊκή εξέγερση. Με έναν στόχο: τη µετάβαση στη δηµοκρατία.

Ορισµένα κράτη έχουν ήδη έρθει σε επαφή µε τον άνθρωπο στον οποίο ανατέθηκε επισήµως να «διαπραγµατευτεί» µε το καθεστώς του προέδρου Μουµπάρακ. Η αµερικανίδα πρεσβευτής Μάργκαρετ Σκόµπι µίλησε στο τηλέφωνο µαζί του στις αρχές της εβδοµάδας. Σε επαφή µαζί του φέρεται να είναι και ο βρετανός πρεσβευτής.

Σύμφωνα µε µια αιγυπτιακή πολιτική πηγή, ο Ελ Μπαραντέι παρουσίασε σε δυτικούςδιπλωµάτες τα σενάρια της εποχής µετά τον Μουµπάρακ. Το ένα σενάριο προβλέπει να ανατεθεί στον αντιπρόεδρο Οµάρ Σουλεϊµάν το καθήκον της ανάληψης της προσωρινής προεδρίας. Στη διάρκεια της µεταβατικήςπεριόδου που θα ακολουθήσει, θα διαλυθούν τα δύο σώµατα του κοινοβουλίου και θα αναθεωρηθεί το Σύνταγµα ώστε να προκηρυχθούν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Σύµφωνα µε το δεύτερο σενάριο, ο Ελ Μπαραντέι θα συγκροτήσει ένα προεδρικό συµβούλιο που θα αποτελείται απότρεις προσωπικότητες, έναν στρατιωτικό και δύο πολιτικούς, και θα διαχειριστεί τη µετάβαση στη δηµοκρατία µόλις αποχωρήσει οΜουµπάρακ.Τη λύση αυτή την υποστηρίζουν οι Αδελφοί Μουσουλµάνοι, αυτό το ισχυρό κίνηµα που έχει βαθιές ρίζες στη χώρα. Προτού τεθούν εκτός νόµου, είχαν αποσπάσει88 έδρες το2005, το ένα πέµπτο της Εθνοσυνέλευσης. Εχοντας επίγνωση όµως των δυτικών επιφυλάξεων για τον ισλαµικό τους χαρακτήρα, επέλεξαν να κρατήσουν σε αυτήν την εξέγερση χαµηλούς τόνους.

Η πολιτική επιρροή των άλλων µελών της συµµαχίας είναι δύσκολο να αξιολογηθεί. Το Κίνηµα της 6ης Απριλίου για παράδειγµα, που γεννήθηκε το 2008 από µια εργατική εξέγερση στο ∆έλτα του Νείλου, είναι δραστήριο στοΙντερνετ, αλλά όχι πολύ οργανωµένο σεπολιτικό επίπεδο. Εκείνο πάντως απηύθυνε πρώτο έκκληση για κινητοποιήσεις. ΜΈΝΟΎΝ καµιά εικοσαριά κοσµικά κόµµατα της νόµιµηςαντιπολίτευσης, που είναι όµως πολύ αδύναµα. Ενα είναι σίγουρο: η συµµαχία προειδοποίησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι δεν θα αρχίσει διάλογο για την πολιτική µετάβαση αν δεν φύγει ο πρόεδρος. Προχθές το βράδυ, ύστερα από γιγαντιαίεςδιαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος δήλωσε ότι θέλει να παραµείνει στην εξουσία µέχρι τον Σεπτέµβριο. Αλλά η αντιπολίτευση δεν αποδέχεται αυτήν τη δέσµευση. Και για τον λόγο αυτόν ζήτησε να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις στο κέντρο του Καΐρου και να διεξαχθεί αύριο µια µεγάλη συγκέντρωση µεαίτηµα την παραίτηση του προέδρου.


ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ... ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Στο στόχαστρο επικρίσεων βρέθηκε η υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ αλιότ Μαρί, η οποία προτίµησε να κάνει διακοπές στην Τυνησία τις ηµέρες που η χώρα συγκλονιζόταν από την εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπεν αλι, χρησιµοποιώντας για τη µετάβασή της το ιδιωτικό τζετ τυνήσιου επιχειρηµατία. Η αντιπολίτευση στη Γαλλία κάλεσε την υπουργό να παραιτηθεί, ενώ οι επικρίσεις δεν έλειψαν και από στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου