"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η πρωτεΐνη που... αυτοκτονεί τον καρκίνο του προστάτη

Η πρωτείνη FUS θα µπορούσε να σώσει τη ζωή πολλών από τους 240 ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε µέρα από καρκίνο του προστάτη

Εντολή «αυτοκτονίας» σε κύτταρα καρκίνου του προστάτη έδωσαν επιστήµονες από τη Βρετανία. Το… φονικό όπλο αποδείχτηκε ότι ήταν µια πρωτεΐνη που βρίσκεται στον οργανισµό µας και την οποία ενίσχυσαν οι ερευνητές για να κάνει τη βρώµικη δουλειά.

Οι ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου εντόπισαν µια πρωτεΐνη που εµποδίζει τα καρκινικά κύτταρα ν’ αναπτυχθούν, και µάλιστα τα οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Αυτό σηµαίνει ότι ένα φάρµακο που ενθαρρύνει την αύξηση των επιπέδων της συγκεκριµένης πρωτεΐνης, που λέγεται FUS, θα µπορούσε να εµποδίσει την εξάπλωση της νόσου στο υπόλοιπο σώµα, σώζοντας µε τον τρόπο αυτόν τη ζωή πολλών από τους 240 ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε µέρα από καρκίνο του προστάτη. Σύµφωνα µε τους ερευνητές, η ανακάλυψη θα µπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να ανιχνεύουν µε περισσότερη ακρίβεια τις συνηθισµένες µορφές του καρκίνου του προστάτη που εξελίσσεται σταδιακά µε το πέρασµα του χρόνου. Ετσι, πολλοί άνθρωποι δεν θα χρειαζόταν να υποβληθούν ασκόπως σε επώδυνες θεραπείες. Οι γιατροί σήµερα στηρίζονται στη χρήση ποικίλων µεθόδων, όπως εξετάσεις αίµατος, βιοψίες, µικροσκόπηση και τοµογραφίες, για να αποφανθούν ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο και ποια είναι η καταλληλότερη θεραπεία που πρέπει ν’ ακολουθήσουν. Οµως τα αποτελέσµατα από τις µεθόδους αυτές δεν είναι εντελώς αξιόπιστα, µε συνέπεια πολλοί άντρες να υποβάλλονται σε περιττές χειρουργικές επεµβάσεις και ραδιοθεραπείες µε κίνδυνο να καταστούν ανίκανοι ή να υποφέρουν από ακράτεια.

Στο πλαίσιο των εργαστηριακών τους πειραµάτων, όταν οι επιστήµονες αύξησαν τα επίπεδα της πρωτεΐνης FUS σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων, διαπίστωσαν ότι προκαλούνταν ο θάνατός τους. Κατά τη δρα Σαρλότ Μπίβαν, που ήταν επικεφαλής της οµάδας των ερευνητών, «το συµπέρασµα από την έρευνα που έγινε είναι ότι η πρωτεΐνη ίσως καταστέλλει την ανάπτυξη όγκων και τους εµποδίζει να εξαπλωθούν σε άλλα όργανα του σώµατος, όπου µπορεί να επιφέρουν τον θάνατο».

Η ίδια πρόσθεσε πως η συγκεκριµένη έρευνα βρίσκεται βεβαίως σε αρχικά στάδια, «όµως, εφόσον τα αποτελέσµατα που προέκυψαν επιβεβαιωθούν και από άλλους ερευνητές, τότε η FUS µπορεί να αποτελέσει τη βάση για µελλοντικές θεραπείες».

Η πρωτεΐνη που µελέτησαν οι ειδικοί συνδέεται και µε την επιθετικότητα της νόσου, καθώς οι άνδρες που έχουν από τη φύση τους χαµηλότερα επίπεδα της FUS εκδηλώνουν καρκίνο του προστάτη σε πιο επιθετική µορφή. Ενας από τους ερευνητές, ο Κρεγκ Μπρουκ, τόνισε ότι το επόµενο βήµα είναι να διαπιστώσουµε κατά πόσο η συγκεκριµένη πρωτεΐνη µπορεί να αποτελέσει ένα αξιόπιστο τεστ για ν’ ανιχνεύεται ο βαθµός της επιθετικότητας του καρκίνου του προστάτη. Και πρόσθεσε ότι «εφόσον πραγµατικά η FUS καταστέλλει τους κακοήθεις όγκους, τότε ίσως να σχετίζεται και µε άλλους καρκίνους, ιδίως τον καρκίνο του µαστού που παρουσιάζει σηµαντικές οµοιότητες µε τον καρκίνο του προστάτη».
Η FUS διαδραµατίζει καθοριστικό ρόλο στην προέλαση του συγκεκριµένου καρκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου