"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα εθνικής ασφάλειας με το τουρκικό ρεύμα στα ακριτικά νησιά;


Η απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας και στα ακριτικά ελληνικά νησιά, όπου το μονοπώλιο έχει η ΔΕΗ, αποτελεί μία ακόμη απαίτηση του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η Τρόϊκα «με βάση το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο για την ενέργεια , ζητεί από την χώρα μας να απελευθερώσει την αγορά ενέργειας και στα μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά, όπου το μονοπώλιο έχει η ΔΕΗ».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «αυτό σημαίνει ότι όσοι ιδιώτες επενδυτές επιθυμούν να προμηθεύουν με ηλεκτρική ενέργεια τα νησιά μας θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν. Το ίδιο και οι Τούρκοι, οι οποίοι σημειωτέον έχουν ήδη εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον».
Μάλιστα, στις 14 Μαΐου 2010, κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, Τούρκοι επιχειρηματίες είχαν θέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος θέμα ηλεκτροδότησης των Ελληνικών νησιών από Τουρκικές εταιρείες, χωρίς να υπάρξει θετική απάντηση από την πολιτική ηγεσία.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι τώρα το θέμα επανέρχεται, με αφορμή την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τονίζει ότι η χώρα μας μέχρι την 31η Μαρτίου του 2011 υποχρεούται να συμπεριλάβει και τα μη διασυνδεδεμένα νησιά στην προσαρμογή με το τρίτο ενεργειακό πακέτο.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ , κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Ενέργειας, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας για τα θέματα Εθνικής Ασφάλειας, που προκύπτουν από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και για ακριτικά νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο των Δανειακών Συμβάσεων που υπέγραψε με την Τρόικα.
Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι:
1) Αν αληθεύουν οι πληροφορίες του σχετικού δημοσιεύματος.
2) Ποιός είναι ο ειδικός ενεργειακός σχεδιασμός για την τροφοδοσία των ακριτικών νησιών και πως επηρεάζεται αυτός από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο του Μνημονίου.
3) Σε ποιές ενέργειες και σε ποιούς σχεδιασμούς έχουν προχωρήσει τα τρία Υπουργεία, ώστε οι όποιες εξελίξεις και αλλαγές στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, να μην δημιουργήσουν προβλήματα σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας της χώρας και προστασίας των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου