"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Τέλειωσαν και επίσημα οι ελεύθερες διαδικτυακές διευθύνσεις


Το σύστημα διευθύνσεων του Διαδικτύου χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση   

        Το σύστημα διευθύνσεων του Διαδικτύου χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση   Associated Press
Μαϊάμι: Η δεξαμενή των διαθέσιμων διαδικτυακών διευθύνσεων φαινόταν κάποτε ανεξάντλητη, τελικά όμως στέρεψε: «Είναι τελείως άδεια. Δεν υπάρχουν άλλες» ανακοίνωσε νωρίς την Παρασκευή η ICANN, η αμερικανική μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται τις βασικές υποδομές του Διαδικτύου.

«Η δεξαμενή των τεσσάρων δισεκατομμυρίων διαδικτυακών διευθύνσεων άδειασε σήμερα το πρωί [απόγευμα Πέμπτης ώρα Ελλάδας]» ανακοίνωσε ο Ροντ Μπέκστρομ, επικεφαλής της Διαδικτυακής Εταιρείας Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης.


«Η σημερινή ανακοίνωση της ICANN αποτελεί ορόσημο στην Ιστορία του Διαδικτύου» σχολίασε ο Αμερικανός επιστήμονας Πληροφορικής Βιντ Σερφ, ένας από τους «πατέρες» του Παγκόσμιου Ιστού.


Οι τελευταίες διευθύνσεις IP (Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου) που εκχώρησε η ICANΝ διανέμονται τώρα στους τελευταίους τυχερούς από τους Περιφερειακούς Καταχωρητές Διαδικτύου (RIR).


Τη λύση θα δώσει το νέο σύστημα IPv6, το οποίο τελικά θα διαδεχτεί τη σημερινή έκδοση IPv4 και θα δημιουργήσει δισεκατομμύρια νέες διευθύνσεις (συνδυασμούς αριθμών του τύπου 168.223.112.100, οι οποίοι τελικά αντιστοιχίζονται με τις διευθύνσεις της μορφής www.in.gr)


Το πρόβλημα είναι ότι τo IPv6 αντιστοιχεί σήμερα σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των διαδικτυακών διευθύνσεων και η επέκτασή του συναντά σημαντικές δυσκολίες. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο πρωτόκολλα, το παλιό και το νέο, θα πρέπει να συνυπάρχουν τη μεταβατική περίοδο.


Την υλοποίηση της έκδοσης 6 του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου αναλαμβάνουν συνήθως οι πάροχοι πρόσβασης (ISP) και οι δικτυακοί τόποι, όχι οι τελικοί χρήστες.


«Αν οι ISP κάνουν αυτό που πρέπει δεν θα υπάρξουν μαζικά προβλήματα» δήλωσε στο AFP o Τρέφορ Ντέιβις του βρετανικού παρόχου Timico.


«Θα πρέπει να θεωρούμε ότι πρόκειται πραγματικά για μια ιστορική στιγμή. Η ίδια η φύση του Διαδικτύου αλλάζει με αυτή τη μετάβαση» σχολίασε.


Προειδοποίησε πάντως ότι η μετάβαση στο IPv6 θα διαρκέσει χρόνια και θα κοστίσει «δισεκατομμύρια, αν όχι τρισεκατομμύρια».


Προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο προτού οι καθυστερήσεις δημιουργήσουν προβλήματα, η Google, η Yahoo και το Facebook προγραμματίζουν 24ωρη
γενική δοκιμή του νέου συστήματος στις 8 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου