"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο ταχυδρόμος χτυπάει δυο φορές, ο Πάγκαλος… όσες θέλει

Ο ταχυδρόμος “χτυπάει” δύο φορές. Ο Πάγκαλος, πάλι, όσες θέλει... Ναι, ο νέος πονοκέφαλος του πρωθυπουργού ακούει στο όνομα Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος... συμπτωματικά είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κάθε μέρα εξαπολύει με τη μεγαλύτερη ευκολία του κόσμου από μία ύβρη εναντίον όποιου κόμματος, επαγγελματικής ή κοινωνικής ομάδας επιθυμεί και οι υπόλοιποι ένοικοι του Μαξίμου κάνουν ότι δεν τον ακούν ή ακόμα καλύτερα ότι δεν τον βλέπουν. Τώρα πώς γίνεται να μη βλέπεις τον πληθωρικό Πάγκαλο, μόνον αυτοί το γνωρίζουν...

Γεγονός είναι ότι οι εκρήξεις του αντιπροέδρου αλλιώς ξεκίνησαν και αλλιώς εξελίχθηκαν. Οι “ελεγχόμενες” εκρήξεις -με τη στήριξη της κυβέρνησης- που λειτουργούσαν όπως η δυναμίτιδα στη κοινωνία, για να ανοίξει ο δρόμος για τις μεταρρυθμίσεις, εξελίχθηκαν σε τυφλές ρουκέτες, που εκτοξεύονται πάνω από τα κεφάλια μας κάθε πρωί, χωρίς ποτέ κανείς να ξέρει με ακρίβεια σε ποιο κεφάλι θα προσγειωθούν. Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, επειδή δεν επιθυμεί να καταλήξουν στο δικό του κεφάλι, κάνει ότι δεν ακούει το θόρυβο από τις τρύπες που ανοίγει ο Θόδωρος στο πολιτικό σύστημα και τον κοινωνικό ιστό της χώρας.


Εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο τον ενέταξε από την αρχή στο στενό περιβάλλον του και του έδωσε τον βαρύγδουπο -πλην κενό περιεχομένου- τίτλο του αντιπροέδρου... Για να μην τον έχει απέναντί του και τραβήξει όσα τράβηξε ο προκάτοχός του Κώστας Σημίτης. Άλλωστε ακόμα βουίζουν τα αυτιά του νυν πρωθυπουργού από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία είχε λούσει το επιτελείο του Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος του πήρε τη θέση στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά το φιάσκο της φυγάδευσης του Οτσαλάν στην Κένυα. “Εκεί μέσα όλοι μιλούν αμερικάνικα” είχε πει, για να μη θυμηθούμε τα καλά λόγια που έλεγε για τις αρχηγικές ικανότητες του πρωτότοκου γιου του Ανδρέα.  


Αυτοί οι ταπεινοί λόγοι δεν επιτρέπουν στον Γ. Παπανδρέου ούτε καν να σκεφθεί την καθαίρεση του Θόδωρου Πάγκαλου, παρότι και οι τελευταίοι πολίτες που είχαν γοητευτεί από το σοσιαλιστικό ιδεώδες του ΠΑΣΟΚ, έχουν κόψει ρόδα μυρωμένα... Και δεν είναι οι “αλήθειες” που ενδεχομένως να λέει ο κ. Πάγκαλος που πονούν τους πολίτες. Κυρίως είναι ο τρόπος που τα λέει, αλλά και η μετάθεση των ευθυνών που επιχειρεί, καθώς το ΠΑΣΟΚ καλώς ή κακώς ήταν το κόμμα που καθιέρωσε την κομματοκρατία και εξέθρεψε σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες που αποκαλεί σήμερα ο κ. Πάγκαλος “κοπρίτες”.


Και αν οι πολίτες φταίνε μία φορά που δέχθηκαν να συναλλάσσονται με διεφθαρμένους πολιτικούς για να βολευτούν, οι πολιτικοί φταίνε δέκα φορές που τους έμαθαν το δρόμο της εξάρτησης και της διαπλοκής. Και αντί να ζητήσουν συγγνώμη για να εξιλεωθούν, δίνουν την εντύπωση ότι ξεσπούν στους πολίτες για να καλύψουν τις πομπές τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι υπουργοί και κυρίως οι βουλευτές είναι οργισμένοι με τον κ. Πάγκαλο. Διότι εκείνοι προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση με... ασπίδα τους μισθούς των απλών υπαλλήλων και των μισθωτών και ο αντιπρόεδρος από πάνω τους ξεφωνίζει. “Πρέπει να φύγει. Κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση” λένε οι περισσότεροι βουλευτές μεταξύ τους, αλλά κανείς δεν τολμάει να τον στείλει σπίτι του δημόσια.  


Κανένας παραπονεμένος


Υπάρχει φυσικά και η μειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών, η οποία πιστεύει ότι ο Θόδωρος με το ταμπεραμέντο του λειτουργεί όπως ο “λαγός” σφυγμομετρώντας την κοινή γνώμη μέχρι πού αντέχει να σφίξει το ζωνάρι. Για παράδειγμα, οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν ανέκαθεν στο στόχαστρο κάθε παραγωγικού Έλληνα που πάει να τακτοποιήσει μία υπόθεσή του και βλαστημάει θεούς και δαίμονες, από τη γραφειοκρατία μέχρι την αδιαφορία των μονίμων υπαλλήλων που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σε στείλουν οκτώ και δέκα φορές στο χωριό σου για να τους προσκομίσεις ένα χαρτί από το νεκρό συγγενή... Όμως, ο βίαιος τρόπος με τον οποίο τους επιτέθηκε ο Θ. Πάγκαλος τείνει να τους μετατρέψει από βολεμένους κομματικούς εγκάθετους σε συμπαθή επαγγελματική ομάδα που αδικείται κατάφορα. Όπως... κουλή κρίνεται από κάθε άποψη η ανεξήγητη επίθεση που έκανε στους στρατιωτικούς, λες και εκείνοι φταίνε που το κράτος αποφάσισε να τους συνταξιοδοτεί νέους.


Η Αριστερά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την τιμητική τους νωρίτερα, καθώς ο Θ. Πάγκαλος πάτησε πάνω στην αδυναμία τους να βάλουν ένα λιθαράκι στη βελτίωση του πολιτικού συστήματος. Να μην προσθέσω τους δημοσιογράφους και τους αναγνώστες της κεντροδεξιάς εφημερίδας “Ε.Τ.” τους οποίους αποκάλεσε “ζώα”, ωσάν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα των δήθεν προοδευτικών εφημερίδων εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν αντικειμενικά. Οι φοιτητές που δεν συμφωνούν με όσα λέει βαφτίστηκαν “φοιτητές του κώλου” και για να μη μείνει κανένας Έλληνας παραπονούμενος (δηλαδή χωρίς ενοχές) είπε και το ηρωικό “μαζί τα φάγαμε” εξαιρώντας τους πολιτικούς, για τους οποίους μέχρι στιγμής δεν είδαμε να χάνουν ούτε τα προνόμιά τους ούτε να μπαίνουν φυλακή.


Η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στις συνθήκες κοινωνικής έκρηξης που δημιουργεί το λεξικό του Πάγκαλου ήταν ακαριαία. Εξήγγειλε μέτρα για την τιμωρία των πολιτικών και των κρατικών λειτουργών που πραγματικά... τα έφαγαν, προκειμένου να κατευνάσει το κοινό αίσθημα αδικίας που έχει δημιουργήσει η πολιτική Παπανδρέου και η ρητορική του Πάγκαλου. Στα θετικά του, να θυμηθούμε τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει εναντίον της Γερμανίας σε ανύποπτο χρόνο...

 

  • Τάδε έφη
  • Για δημοσίους υπαλλήλους. “Οταν στο δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί”.
 
  • Για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.''Η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μια Σοβιετική Ενωση (τη συχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κ. Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια''.
 
  • Για φοιτητές και δημοσιογράφους. “Κάτι φοιτητές του κώλου από την Οξφόρδη έκοψαν αποσπάσματα από τα όσα είπα και αυτά τα ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα παρουσίασαν όπως ήθελαν. Απορώ. Απορώ πιο πολύ όχι μόνο με τα ζώα του Ελεύθερου Τύπου, αλλά και με τα ζώα που τον διαβάζουν”.
 
  • Για τους ένστολους. “Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας. Εσείς οι αξιωματικοί της αεροπορίας είστε παραγωγικοί, φτιάχνετε τα αεροπλάνα, παράγετε μετρήσιμο οικονομικά έργο. Οι ιπτάμενοι βεβαίως πετάνε, κινδυνεύουν, το αναγνωρίζουμε, αλλά με οικονομικούς όρους δεν… παράγουν”
 
  • Για Γερμανία και Αν. Μέρκελ. Πήραν (ο γερμανικός στρατός κατοχής) τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί… Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν ευχαριστώ”.
  • Για… όλους. “Μαζί τα φάγαμε, όλοι μαζί, σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος”.
  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου