"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Τουρκία-Κίνα σε κοινή άσκηση

Εκπρόσωπος του υπουργείου  Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε πως άσκηση μεταξύ Κίνας-Τουρκίας διεξήχθη από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στην αεροπορική βάση του Ικονίου στην περιοχή της κεντρικής Ανατολίας.
Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα τέτοιο γεγονός από κοινού με χώρα του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία διαβεβαίωσε τις Η.Π.Α. πως είναι διατεθειμένη να προστατεύσει τις ευαίσθητες τεχνολογίες Η.Π.Α και ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει δεσμευτεί κατά τον ανισυνταματάρχη Ταμάρα Πάρκερ, εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α. στη συμμαχία του ΝΑΤΟ να διατηρήσει τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρε, δηλαδή Τουρκία - Η.Π.Α. Ο Πάρκερ δήλωσε επίσης ότι "τα F-16 κατασκευής ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν στην άσκηση". Παρέπεμψε στην τουρκική κυβέρνηση για λεπτομέρειες των ασκήσεων.

Το γραφείο του τούρκου αμυντικού ακολούθου στην Ουάσινγκτον δεν αποκρίθηκε στο αίτημα για σχολιασμό.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ δήλωσαν πως η άσκηση τονίζει την ικανότητα της Κίνας να επιχειρεί πέρα από την επικράτειά της.
Ο Ντέιβιντ Φίνκελσταϊν, διευθυντής Κινεζικών Σπουδών στην ερευνητική ομάδα CNA στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, δήλωσε πως ίσως είναι η πρώτη φορά που η πολεμική αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) της Κίνας εμπλέκεται σε μία συνδυασμένη άσκηση με μία χώρα του ΝΑΤΟ, σε μία χώρα του ΝΑΤΟ.
"Πράγματι, ένα αρχικό εκστρατευτικό σώμα του PLA βρίσκεται στα σκαριά", δήλωσε ο Φίνκελσταϊν.
Ένας άλλος αξιωματούχος του Πενταγώνου, δήλωσε πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τουρκική πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε μαχητικά F-4 Φάντομ, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ενώ η Κίνα χρησιμοποίησε τα ρωσικής κατασκευής SU-27.
Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Κλαντ,για την Ασία από το 2007 έως το 2009, δήλωσε πως η άσκηση τόνισε την "προς όλες τις κατευθύνσεις" εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Η αντιπάθεια της Τουρκίας και του μουσουλμανικού κόσμου για τις κινεζικές πολιτικές στη δυτική Κίνα "δεν θα φύγει σύντομα", πρόσθεσε ο Κλαντ, που εργάζεται τώρα για το Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας του υπουργείου Άμυνας.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Κίνα έχουν ενταθεί κάποιες φορές κυρίως λόγω της σκληρής προσέγγισης του Πεκίνου στην εξέγερση στη Σινγιάνγκ, πατρίδα των Ουιγούρων, της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας της Κίνας.
"Φαίνεται πως οι Τούρκοι επέλεξαν να αντιδράσουν στα ανοίγματα από τους Κινέζους τα οποία, με κατάλληλους τεχνολογικούς περιορισμούς, μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στην εκτίμηση των αεροπορικών ικανοτήτων της Κίνας", είπε ο Κλαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου