"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Ι.Ηλιοπούλου: Ο Ελύτης δεν ανήκει σε κανένα κόμμα


Την αντίδραση της συντρόφου του Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτας Ηλιοπούλου προκάλεσε το τελευταίο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο προβάλλεται στιγμιότυπο από τη βράβευση του ποιητή με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979, ενώ χρησιμοποιούνται και στίχοι από το έργο του «Ήλιος ο Πρώτος».

Ι.Ηλιοπούλου: Ο Ελύτης δεν ανήκει σε κανένα κόμμα
«Με λύπη μου είδα φωτογραφία του Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και απόσπασμα από την ποίησή του να χρησιμοποιείται σε πολιτική διαφήμιση. Εχοντας την ευθύνη του έργου του και τιμώντας τη μνήμη και τις αρχές του ζητώ την άμεση απόσυρση», αναφέρει σε δήλωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης η κ. Ηλιοπούλου.
«Η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του Ελύτη αποτελούν εθνικό κεφάλαιο υψίστης σημασίας και όχι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Ας δείξουμε σεβασμό. "Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ' αγάλματα!"», κατέληξε η κ.Ηλιοπούλου.
Στο εν λόγω προεκλογικό σποτ εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς να ζητά από τους ψηφοφόρους να του δώσουν τη δύναμη για να δείξει «τι θα πει Ελλάδα, τι θα πει αξιοπρέπεια, τι θα πει δύναμη ψυχής και τι ακριβώς εννοούσε ο Ελύτης όταν έγραφε για τον ελληνικό λαό».
Στη συνέχεια ακούγονται οι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη από το έργο «Ηλιος ο Πρώτος»
«Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες, φίλε μου
Οσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι σίδερο
με τι πέτρες, τι αίμα, τι φωτιά
Χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου