"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Απαγόρευσαν σε παιδιά να παίζουν στην πλατεία


plateia_miaoyliΗ επιστολή διαμαρτυρίας ομάδας πολιτών
Από κάποιους χαρακτηρίστηκε αψυχολόγητη, από κάποιους άλλους απαράδεκτη. Ο λόγος για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σύρο να απαγορεύσουν το παιχνίδι σε παιδιά άνω των 5 ετών στην πλατεία Μιαούλη. Ομάδα πολιτών της Σύρου μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν από τον Δήμο να πάρει πίσω την απόφασή του. Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας:
"Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Όλοι οι υπογράφοντες διαμένουμε στο νησί της Σύρου. Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε ουσιαστικά περιορισμούς στην επισκεψιμότητα της Πλατείας Μιαούλη, της κεντρικότερης πλατείας του νησιού μας, από παιδιά τα οποία έχουν περάσει το πέμπτο έτος της ηλικίας τους.
Συγκεκριμένα, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, απαγόρευσε στα παιδιά άνω των πέντε ετών να παίζουν στην πλατεία και να κάνουν ποδήλατο (γενικότερα τις αθλοπαιδείες, όπως μπάλα, skate κ.α.).
Όπως γνωρίζετε, η πλατεία Μιαούλη είναι ο μοναδικός χώρος στην Ερμούπολη που τα παιδιά μπορούν να παίξουν, χωρίς να φοβούνται τη διέλευση οχημάτων και οι γονείς μπορούν να τα παρακολουθούν. Οι γειτονικές παιδικές χαρές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, όπως αναδείχτηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ αλλά και όλοι μας έχουμε διαπιστώσει. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι, αν δεν επιτρέπεται στα παιδιά μας να παίζουν στην πλατεία Μιαούλη, αυτά δεν θα έχουν πλέον χώρο να παίξουν. Η δε δικαιολογία της προστασίας των μαρμάρων της Πλατείας από τα εξάχρονα και επτάχρονα παιδιά μας είναι επιεικώς ανεδαφική, όταν πρόσφατα είδαμε φορτηγά να ανεβαίνουν στην Πλατεία, όταν στήνονται συχνά εξέδρες με σιδερένιες βάσεις που στερεώνονται στα μάρμαρα και διάφορα παιχνίδια και διάφορα άλλα που μπορούμε να σας αναφέρουμε. Εξάλλου η Πλατεία βρίσκεται εκεί για όλους τους κατοίκους του νησιού και για εμάς και για τα παιδιά μας.
Δεν θα μπορούσε δε να θεωρηθεί ως δικαιολογία για τα μέτρα αυτά η προστασία των μικρότερων σε ηλικία παιδιών, καθώς όπως γνωρίζετε την αποκλειστική ευθύνη προστασίας των παιδιών τους την έχουν οι γονείς, τόσο εκ του Νόμου όσο και από την κοινή πείρα όλων μας. Ο Δήμος δεν δύναται να αντικαταστήσει τη γονεική προστασία σε καμία περίπτωση , το δε ατύχημα μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, ακόμη και από έναν στιγμιαίο παραβάτη.
Σας θέτουμε υπόψιν ότι η επισκεψιμότητα και κατά συνέπεια η εμπορική κίνηση της Πλατείας Μιαούλη έχει ήδη ελαττωθεί και αν απομακρύνεται από αυτήν και τα παιδιά μας, τότε θα ερημώσει οριστικά με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πολύπαθες επιχειρήσεις της περιοχής.
Σας θέτουμε υπόψιν ότι δεν είναι ηθικό και είναι σαφέστατα αντισυνταγματικό να απαγορεύετε σε πολίτες να επισκέπτονται κοινόχρηστους χώρους και ειδικότερα την κεντρικότερη Πλατεία του νησιού , στην οποία πάντοτε έπαιζαν παιδιά, είμαστε σίγουροι ότι το θυμάστε.
Σας θέτουμε υπόψιν ότι η ερήμωση ενός κοινόχρηστου χώρου δεν συνεπάγεται την προστασία του αλλά την καταστροφή του, ποιος ο λόγος να υπάρχει μια πλατεία αν μπορούν μόνο επιλεκτικά να την επισκέπτονται οι πολίτες;

Σας ζητάμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας περί απαγόρευσης των άνω των πέντε ετών παιδιών να παίζουν στην Πλατεία Μιαούλη, καθώς η απόφαση αυτή είναι και παράλογη και καταστροφική για την ίδια τη Πλατεία που από κοινόχρηστος χώρος θα καταντήσει μουσείο, το οποίο δεν θα επισκέπτεται κανείς. "

Οι διαμαρτυρόμενοι


Πηγή: apopsy.blogspot.com

Read more: http://www.seleo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου