"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Σόιμπλε: «Θα υπάρξουν συνέπειες» εάν η νέα κυβέρνηση δεν σεβαστεί το μνημόνιο

Η Ελλάδα θα πρέπει να «υποστεί τις συνέπειες» αν η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Κυριακής δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου, προειδοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «H συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οικειοθελής», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ομιλία του στην Κολωνία, ο γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως οι επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να τιμήσουν τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές που έχει αναλάβει η αποχωρούσα κυβέρνηση με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μεταδίδει το Reuters.

«H συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οικειοθελής» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας την εκτίμησή του πως τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία δεν θα έχουν καμία ουσιαστική επίδραση στην γερμανική οικονομική πολιτική.

«Το ζητούμενο είναι να προκύψει σταθερή κυβέρνηση», είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Ερωτώμενος για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργούν στην Ελλάδα, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να πάρει θέση «για ένα τέτοιο θέμα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές».
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι εκλογές και η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελούν κύριο θέμα σε πληθώρα γερμανόφωνων δημοσιευμάτων από τα οποία δεν λείπουν και ρεπορτάζ για τον πολιτισμό αλλά και την κοινωνική ευαισθησία.
«Την Κυριακή η Ελλάδα αποφασίζει. Είναι η πιο σημαντική εκλογή από την πτώση της δικτατορίας το 1974. Οι εκλογές γίνονται εν μέσω της μεγαλύτερης ύφεσης που γνώρισε η χώρα εδώ και δεκαετίες» γράφει η Süddeutsche Zeitung
Ο «Μοναχικός σωτήρας της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Zeit online, το οποίο αναφέρεται στον Αντώνη Σαμαρά.
Η εφημερίδα γράφει: «Ο Σαμαράς δηλώνει στο πλήθος: Δεν θέλω να κυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ! Μια τέτοια συνεργασία δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού».
Στον πρόεδρο της ΝΔ αναφέρεται και η αυστριακή der Standard η οποία με τίτλο «Ο Σαμαράς και το όνειρο της αυτοδυναμίας» υπογραμμίζει ότι «στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα την Κυριακή παίζονται οι πιστώσεις δισεκατομμυρίων και η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Ο αρχηγός των συντηρητικών θέλει να τα καταφέρει μόνος του».
«Ανάμεσα στην οργή και την επιθυμία για σταθερότητα» τιτλοφορεί το σχετικό με τις ελληνικές εκλογές και η Neue Zürcher Zeitung η οποία γράφει: «Η εποχή του δικομματισμού φαίνεται να τελείωσε. Ολα δείχνουν πως θα υπάρχει αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης. Οργισμένοι πολίτες δεν ανέχονται πια το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Παρόλα αυτά το παλιό πολιτικό προσωπικό φαίνεται πως θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση».
Οι Welt και Bild ασχολούνται με την άνοδο της ακροδεξιάς: «Τα μεγάλα κόμματα θα πληρώσουν το λογαριασμό, καθώς με την κακή οικονομική πολιτική τους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτοί που θα επωφεληθούν από αυτές τις εκλογές είναι τα πολλά μικρά κόμματα που αρνούνται το μνημόνιο και εν μέρει εκπροσωπούν ακραίες πολιτικές θέσεις» γράφει ειδικότερα η Welt ενώ η Bild αναφέρει: «Τάσσονται κατά των ξένων, σηκώνουν το χέρι και χαιρετούν κατά το χαιρετισμό του Χίτλερ, προκαλούν τον φόβο και τον τρόμο στην Αθήνα. Το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη».
ΥΓ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ?
ΑΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου