"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πλήρης οδηγός για την ημέρα των εκλογών



Λίγες ώρες απέμειναν πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολιτευτικής περιόδου. Σε αυτές τις εκλογές καλούνται να ψηφίσουν συνολικά 9.850.802 πολίτες, ενώ οι νέοι εκλογείς, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές ανέρχονται σε 359.959.

-Πού και πώς ψηφίζουμε στις 6 Μαΐου


-Παρατείνεται η λειτουργία των Γραφείων Ταυτοτήτων για τις εκλογές


Αύριο, Κυριακή 6 Μαΐου του 2012 οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1994, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του «εκλέγειν».

Στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν:

α) Όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη

στερητική δικαστική συμπαράσταση.

β) Όσοι στερήθηκαν το δικαίωμα αυτό, λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.( άρθρο 5 του π.δ 26/2012).


Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και οι εκλογείς - για να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα - πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφ' όσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.


Πως ψηφίζουμε

Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.


Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει έναν φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων.

Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για τον σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.

Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη: α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).


Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.


Σταυροί προτίμησης

Στις βουλευτικές εκλογές ισχύει ο σταυρός προτίμησης. Τα ψηφοδέλτια που δεν φέρουν σταυρό προτίμησης είναι έγκυρα και η ψήφος πηγαίνει υπέρ του κόμματος. Για τη σταυροδοσία ισχύουν τα εξής:


α)
Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, σημειώνεται ένας σταυρός. Οι περιφέρειες αυτές είναι οι εξής: Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Φλωρίνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Ευρυτανίας, Φωκίδος, Αργολίδος, Αρκαδίας, Λακωνίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Ρεθύμνης, Λασιθίου.

β)
Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, σημειώνονται έως και δύο σταυροί. Οι περιφέρειες αυτές είναι οι εξής: Έβρου, Καβάλας, Β΄Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ηλείας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Α΄Πειραιά, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, Χανίων.

γ)
Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, σημειώνονται έως και τρεις σταυροί. Οι περιφέρειες αυτές είναι οι εξής: Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Β΄ Πειραιά, Αττικής, Ηρακλείου.

δ)
Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, σημειώνονται έως και τέσσερις σταυροί. Οι περιφέρειες αυτές είναι οι εξής: Α΄Θεσσαλονίκης, Α΄Αθηνών, Β΄Αθηνών.

Στο site του υπουργείου Εσωτερικών,
www.ypes.gr, στο banner «Μάθε πού ψηφίζεις», οι εκλογείς γράφοντας τα στοιχεία τους έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το εκλογικό τους τμήμα και να το εντοπίσουν από τον ηλεκτρονικό χάρτη που εμφανίζεται, για μεγαλύτερη ευκολία.

Επίσης, για τους εκλογείς του Δήμου Αθηναίων οι πληροφορίες διατίθενται στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αθηναίων
www.cityofathens.gr μέσω του banner «ΕΚΛΟΓΕΣ».

Στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου οι ψηφοφόροι που δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ να μάθουν πού ψηφίζουν, θα λειτουργούν οι εξής 10 τηλεφωνικές γραμμές: 213–15.11.125, 213–15.11.143, 213–15.11.153, 213–15.11.119, 213–15.11.146, 213–13.61.154, 213–13.61.160, 213–13.61.161, 213–13.61.165, 213–13.61.182, οι οποίες θα παρέχουν πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα την Παρασκευή 04/05/2012 από 08.00 έως 20.00, το Σάββατο από 08.00 έως 19.00 και την Κυριακή από τις 07.00 έως τη λήξη της ψηφοφορίας.


Μεταβολές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών

Μεταβολές στη συχνότητα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών θα υπάρξουν, ενόψει των εκλογών.


Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τη Δευτέρα, 7 Μαΐου θα ισχύσει, εκτάκτως, δρομολόγηση, βασισμένη στο πρόγραμμα του Σαββάτου.


Για τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.


Σε ό,τι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, θα παραταθεί κατά μία ώρα το ωράριο λειτουργίας των γραμμών 2 και 3 του Μετρό. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες αναχωρήσεις από τον σταθμό στο Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα πραγματοποιηθούν στη 01.20, ξημερώματα Δευτέρας, 7 Μαΐου.


Για τη γραμμή του Τραμ, προβλέπεται, το Σάββατο, 5 Μαΐου και την Κυριακή, 6 Μαΐου να εκτελούνται τα δρομολόγια ανά 25 λεπτά, αντί ανά 20 λεπτά, σε όλες τις γραμμές. Τη Δευτέρα, 7 Μαΐου, τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 20 λεπτά, αντί ανά 15 λεπτά, σε όλες τις γραμμές.


Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που προτίθεται να ταξιδέψει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αυξάνει τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων, ανάλογα με τη ζήτηση, στα τρένα που ήδη κυκλοφορούν.


Στις 21:30 η πρώτη εκτίμηση

Μακρά προβλέπεται η εκλογική νύχτα καθώς όπως είπε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα θα είναι δυνατή γύρω στις 9:30 το βράδυ.


«Τεχνικά η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα θα είναι δυνατή γύρω στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής, από το 10 έως το 13% των εκλογικών τμημάτων της χώρας», τόνισε.


Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι υπάρχει κι ένα πολιτικό θέμα και δεν μπορεί να πει κανένας από τώρα εάν το δείγμα αυτό θα είναι επαρκές, καθώς υπάρχουν πολλές παράμετροι, λόγω της ιδιαιτερότητας της συμμετοχής πολλών κομμάτων στην εκλογική αναμέτρηση. «Αν για παράδειγμα υπάρξουν δυο τρία κόμματα που είναι πάνω-κάτω στο 3% τότε θα παίζουν οι έδρες και δεν θα μπορεί να σταθεροποιηθεί η πρόβλεψη», συμπλήρωσε.


Ο κ. Γιαννίτσης επανέλαβε ότι το σύστημα για τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στις όποιες απειλές, κάτι για το οποίο διαβεβαίωσαν και οι άνθρωποι της Singular Logic.


Κλειστά μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Κλειστά για το κοινό θα είναι όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή, 6 Μαΐου, λόγω διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Στις περιπτώσεις διπλής βάρδιας, θα εφαρμοστεί ωράριο λειτουργίας μονής βάρδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου